reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

o jej ale naprodukowałyście :0

ayni w dwupaku :) czyli nic mnie nie omineło

astrid na szczescie wszystko okej :)

ja sie dzisiaj zdenerwowałam, byłam u poloznej na wizycie kontrolnej i rozmawiałysmy na temat antykoncepcji, powiedziałam ze zdecydowałam sie brać cerazette a ona do mnie ze lepiej mi radzi microgynon 30 , ma on niby dwa hormony ale sa lzejsze niz inne dwuskładnikowe a po cerazette duzo pan przychodzi znowu w ciazy, oczywiscie pytałam czy podczas karmienia piersią mogę a ona ze moge no i dostałam recepte od HA a aptekarka mówi ze nie moge brać podczas karmienia piersią i badzi tu mądry no masakra... kogo tu słuchać.... jutro jeszcze bede dzwonic do połoznej.....ehhh paranoja....

reklama
MADZIA ja tez bralam te cerazette i odstawilam bo caly czas krwawilam.No ale z tego co wiem to sa najbardziej polecane tabletki .Ten microgynon to oni teraz wszystkim wciskaja .Mnie tez gine je dal na zaburzenia hormonalne i ile sie naprosilam by mi je zmienil.zle sie po nich czulam calkowity brak na seks ,deprecha itd.No ale ze one tanie to kobita wciskaja .teraz mam inne na szcescie tylko musze troszke doplacac.

nana kazdemu pasuja inne tabletki to ze sa tanie i je wciskaja nie znaczy ze sa złe .. jednej pasuja innej nie i to normalne, czasami sie zmienia tabletki to nie pasują.....

MADZIA znalazlam info w ulotce i tam tez jest napisane zeby ich nie stosowac jak sie karmi piersia
No wlasnie kazdemu pasuje inne te akurat tobie nei bo ty karmiaca jestes.

nana mi chodziło pod kątem skutków ubocznych i złego samopoczucia a nie karmienia piersią
i dzieki za rady ale ulotke sama dawno przeczytałam hehehe

Anna znalazłam informacje ze te tabletki powoduja zatrzymanie mleka jesli dopiero rozkreca sie produkcja, jesli ma sie wystarczajaca ilosc mleka to wtedy nie czyli tak ok 6 tyg po porodzie....

na wszelki wypadek jeszcze jutro zadzwonie do lekarza.... narazie sie wstrzymam... termin maja długi jakby co hehhe

Ostatnia edycja:
Astrid bardzo sie ciesze! Masz zatem bioderka sprawdzone i to dosc szczegolowo. Moze to dobrze, ze zwrocila uwage ta pierwsza lekarka z CB anizeli mialabys sie zastanawiac, ze w ogole nie miala mala robionego usg, a tak to wsio spokoj i mozna odetchnac. Potwierdza sie tu zasada ze warto zawsze poczekac z czarnymi scenariuszami :)

Kallie to cho no do mnie , zapodam Ci specyfika ktory lezy u mnie na stole w opakowaniu. Maz mnie dzis namawial, mowi , ze weekend idzie, zebym sobie zaaplikowala jesli dziecku nie zaszkodzi to czemu nie sprobowac :D wariat. Chyba nie ma pojecia ze niebawem go czekaja nieprzespane noce :shocked2:

Madzia interesujaca informacja znalazla sie w ulotce, ktora sama nie wiem jakbym miala zinterpretowac :

Het gebruik van Microgynon 30 wordt in het algemeen niet aangeraden zolang een vrouw
borstvoeding geeft. Als u de pil toch wilt gebruiken terwijl u nog borstvoeding geeft, kunt u het beste
contact opnemen met uw arts.
lol, ciekawe co z tym niby arts mialby zrobic ? wez do niego przedzwon, niech Ci wyjasni.

Ja bylam na pol godzinki u sasiadki bo poszla z jednym blizniakiem do lekarza, a drugi spal i potrzebowal nazdroru w razie wu. Dostalam od sasi dupe bociaka na szybe oraz niebieskie baloniki do dekoracji. Wlasnie piore bo jakis szaro-bury byl...

Dalej nie rodze, ale mecza mnie roznego rodzaju bole brzucha, mam nadzieje, ze przerodza sie w koncu w jakies konkretne skurcze. oCH, aj , ech...

reklama
dziewczyny dzieki za odpowiedzi, mam nadzieje ze nie pojedziemy na darmo do ambasady... choc nie mamy daleko :-D

My juz po wizytacji, na szczescie zmierzaja ku koncowi, jeszcze tylko pare osob nas odwiedzi i nie przewidujemy nic wiecej:tak: Moj Ryan ma szczescie bo polowa wizyt go ominela :dry: i sie nie musial uzerac - najwiecej ze swoja matka :-D
AnnaJ007 moge Ci ja podeslac, ale ona teraz na urlopie, akurat jej sie trafil teraz :eek::confused2:

Pozniej moze wrzuce wam jakies fotki mojej Naomi:-)

Do góry