reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
a myslicie ze ginekolog sie moim przypadkiem zainteresuje skoro mam oslabiony organizm przez toksoplazmoze co moze powodowac odzucanie zarodka czy niemam zadnych szans o pomoc w ich selekcji naturalnej????

Sweety niemam pojęcia.
Iskierko u mnie tez łatwo nie będzie z tymi kg. Narazie lecą w dół, jestem ciekawa jak dlugo. Jeszcze przeczytałam w Internecie, ze po cesarce mozna zacząć ćwiczyć po pól roku :/

sweety wlasnie przeczytałam ze toksoplazmowa jest szczególnie niebezpieczna w ciązy także myśle ze bez problemy powinnas sie dostac pod opieke ginekologa......

wiesz niekotrzy czasem przesadzaja ze oni tacy nie dostepni są .... ale chyba ty masz wskazania i to całkiem na miejscu..

Robale, te fotki Snoopiego były robione jeszcze przed "wizytą" u fryzjera, czyli zanim dorwał go mój mąż z maszynką:-D
Zobacz sama:
P1040113.jpgP1040151.jpgP1040155.jpg

Toksoplazmoza jest niebezpieczna ale jezeli zarazisz sie nia w ciazy .Jezeli przeszlas ja wczesniej to juz jest ok.Oni tu nawet nie robia badan na toksoplazmoze u ciezarnych.Niedawno rozmawialm z polka ktora bala sie tej toksop.no i wymusila by jej zrobili to badanie no i nie miala przeciwcial czyli wczesniej nie chorowala i potencjalni emogla zachorowac w ciazy no ale olali to i juz ja wiecej nie badali.tu kobitki nwet o tym nie slyszaly.Najlepiej jak zapytasz lekarza domowego bo my to razczej nie udzielimy ci odpowiedzi.Wiesz nasunelo mi sie jescze ze wcale twoj organizm nie mosi odrzucac zarodka ,rownie dobrze moze byc wszystko ok:-).Ja mam nap.opryszczke no i w pierwsze ciazy na poczatku mnie zaatakowala w 5 tyg no i poronilam ,w 2 ciazy tez mialam ale juz w 8 tyg i pozniej tez no i sie udalo.Roznie to jest.

Ostatnia edycja:
Hoi,hoi.
Meldujemy swoją obeność.
Milka chyba pytała o ciuszki...ja mam po moich kupę 50/56 i trochę z 62 które są przykrótkie.Różne są te rozmiarówki,jedne 62 są na nie za małe a inne jeszcze dobre.68 jeszcze ok.Wkrótce będę musiała się wybrać do dziewuchy od której zawsze odkupuję pełne zestawy po jej bliźniaczkach ,teraz po 74 już.
Te czarne body z Małą Syreną wkrótce będę mieć na sprzedaż...kto pierszy ten lepszy...tylko ostrzegam,że tanie nie były bo za sztukę dałam 9,99.
Mi po porodzie zostało jeszcze 4 kilo a jestem już prawie 9 m-cy po.Też czekałam kiedy będę mogła zacząć ćwiczyć po cesarce a jak już mogłam to nie miałam sił a ni czasu...staremu nic nie przeszkadza to poczekam aż same kiloski spadną:-D
Do gina w ciąży musiałam chodzić co m-c na kotrolę i usg,żadna położna w Nl nie prowadzi bliźnaczych zawsze tylko gin,więc cieszyłam się że wszystko pod dobrą kontrolą jest.
Dziś obie panny podgrączkowane,Zuzia wczoraj dostała jakiś plam na całym ciałku...dobrze ,ze jurto CB ,nie muszę szlajać się po HA czy jakieś extra wolne prosić:wściekła/y:

Mamo Z&M ja właśnie bym chciała większe już. Rozm 62 mam dosyć.
Zdrowka życzę dla córeczek:)
Iskierka moja ciocia ma takiego pieska. One szczekają jak te na baterie co same chodzą:D

reklama
Do góry