reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

co do pieluszek, to ja nigdy nie mialam zadnych specjalnych koszy. Z brzydkim zapachem tez poradzilam sobie, po prostu wkladam kazda pieluszke w worek plastikowy (zawsze od groma tego zostaje po zakupach) i ładuje do zwyklego kosza. Mozna tez w kazdej drogerii kupic specjalne worki na pieluszki, zapachowe, wyjmuje sie je tak, jak chusteczki do pupy. Moze to lekko nieekologiczne, ale kto powiedzial, ze w ogole uzywanie pampersow jest ekologiczne?
wiem tez, ze sa worki z tej firmy eko cos tam, takie bialo-zielone opakowania, biodegradowalne.

The Hague, nic nie wiem o tv, bo nie mam :) ale i tak nie mam czasu ogladac :D

reklama
hejka ;)

Kallie , nie planuje drugiego ale mój mąż nabakuje...... narazie wybijam mu to z głowy ..

Ayni ja do pampersów uzywam kubła który był w komplecie z wanienką i stelażem i mi tam nic nie śmierdzi....

dziewczyny piękne mamy dzieciaczki :)
wszystkie bobaski są piękne :)

własnie wróciłysmy z Cb:) wszystko okej, maleństwo moje zdrowe ale.... no własnie ale troche się jej na wadze przybrało hehehe uśmiałysmy sie z panią..... ale powiedziała ze dobrze jest :)
za miesiać pierwsza szczepionka , tyle wiem ze w noge i ze boli..... juz mam stracha ;)

Witam
Wreszcie pokazały mamusia swoje pociechy. Slicznosci, same modelki:)

Co do tematu to ja niemam tego śmietnika. Kiedyś sie zastanawialam nad nim ale doszłam do wniosku ze to trochę strata pieniędzy. Kulki Emili nie dają narazie intensywnego zapachu. Wyrzucamy do normalnego śmietnika i prawie codziennie wynosimy więc nie jest zle narazie.
madziula a po co byłaś w cb teraz? Dostałas wezwanie jakieś?
Jak zwykle zapomniałem co chciałam napisać hehe Zawsze tak jest ze czytam dużo naraz i pózniej mam problem z odpisywaniem.

Acha... Nie wspominajcie o szczepieniach bo już mi sie płakać chce jak sobie pomyśle.

Moja corcia dzisiaj sama "wyszła" z becika:) Budze sie rano, zaglądam do lozeczka a ona leży nad nim. Tyłek na wysokości gdzie powinna byc glowka. Akrobatka mi rośnie jakaś. Niewiem jak ona to zrobiła. Chyba bardzo intensywnie nachwalić nozkami. Dodam ze on jest zawiazywany więc nie mogła sie odkryć hehe

Ayni ja mam ten TommeT i wkłady do niego sangenic. u mnie w sypialni stoi a wkłady ponoć na jakiś czas wystarczają, zobaczymy w praktyce:D Ja go wzięłam bo było tanio a ze śmietnikiem z pierwszego piętra codziennie biegać mi się nie chce heh I jeszcze u siostry mojego M podpatrzyłam że używa, tylko ona właśnie ma taki jak Mama Z&M pisała że normalne worki tylko taka przekładka od góry i u niej się sprawdza na 100% przy dwójce pieluchowych dzieciaczków:tak:

kurcze, szkoda ze nie rodzisz duzo wczesniej przede mna to bym juz wiedziala co i jak :D :-D jak tam dzisiaj? Ja w nocy mialam 2 skurcze 30 minut jeden za drugim i tak bolaly :szok: ze juz myslalam ze wybila godzina zero :D ale poszlam pod pryszke i wygonilam je. Ufff....
Ayni, śnilo mi sie dziś, że urodziłaś.... córeczkę:-D:-D:-D
Miłego dnia kobietki

Ty wiesz, ze mi to tez ostatnio po glowie chodzilo? Jeden wrzesnioweczce pod sam koniec doktor powiedzial ze zamiast dziewczynki, bedzie chlopczyk, a ona wszystko rozowe juz miala. Haha ciekawie by bylo. W sumie czemu nie, ja od poczatku chcialam meisje ale juz sie psychicznie nastawilam ze tam synek siedzi i jakos sobie nie woybrazam. Mi sie z kolei dzis snilo ze spotkalam moja znajoma ktora mieszka w Zwolle i plywalysmy na jej lodzi , a potem zaczelo padac... :confused:
ciekawe co to moze oznaczac :D

dziekuje dziewczyny za wszystkie opinie.
Jakbym miala balkon na gorze to bym kosza pewnie nie kupowala, niech sie kupy wietrza na balkonie :d ALE nie mam :wściekła/y: I naprawde nie wierze komukolwiek kto mi bedzie probowal wmowic ze kupa nie smierdzi :laugh2: moze te pierwsze nie ale potem to juz jest pelny przemial hehe i napewno mozna poczuc conieco skromnie mowiac :-p chyba normalne w przypadku ludzi :sorry: no nic bedziemy cos kombinowac i popytamy tu jeszcze znajomych z dziecmi

a ja jestem mega glodna Iskierka takie bitki to tez za mna chodza tylko nie wiem jak to sie przyzadza ile je trzeba dusic> to rozumiem bitki wolowe , toch ? zapodaj przepisa.

Ayni ja zawinam pieluche i narazie nie śmierdzi jakoś mocno. Pewnie jak malutka zacznie jeść inne pokarmy to będzie gorzej.
Ja dusze mięso zawsze " na oko" az będzie miękkie. Nikt mnie nie uczył, sama do wszystkiego doszlam i jakoś tam mi wychodzi.

Acha, wie moze któraś z Was do kiedy mozna wykupić w Kruidvat te pieluszki z upustem na kartę? Aktywowalam już to ale jeszcze nie kupiłam.

Ostatnia edycja:
Milka jesli chodzi o pieluszki to do piątku włącznie ...

a jesli chodzi o cb to wiesz, tam sa wizyty nie tylko na samo szczepienie ale równiez kontrole.... pierwsza wizyta jest kontrolna a dopiero druga to szczepienia....

Milka do piątku jest to na pieluchy:)

Ayni mnie dzisiaj w nocy ok 3.00 też skurcz zbudził, w sumie pierwszy raz poczułam ale jakos mocno nie bolało heh a potem już miałam te swoje normalne bezbolesne. Co ok 7 minut brzuch mi się napina i robi praktycznie kwadratowy na 30-60 sec i tak do 11 rano, Od poniedz tak mam, w piątek spytam położnej czy to coś oznacza ciekawszego:-D

reklama
Madziula dostalas jakiś list czy jak? Ja mam dopiero kontrole na 1 października. Oprocz tego ma przyjsc list z wezwaniem na szczepienie. Niewiem dlaczego tak późno.

Do góry