reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madziula i Karola slodkie macie dzieciaczki,zacalowalabym:-D
Ayni my tez myslelismy nad tymi koszami/wiadrami na pieluchy.Kurka ale dokupywac co chwila te kasetki,jeszcze czego:no:.Normalnie kupuje luierzakjes ,sa w kazdym sklepie,wrzucam pieluche do srodka zawiazuje worek i do normalnego 'naszego' smietnika.Jeszcze nigdy smrodku z niego nie bylo!
A jak chcesz takie wiadro z ktorego naprawde nie smierdzi,to sie wykosztujesz,te uzywaja w kazym kdv bo sa najlepsze:Diaper Champ Medium Silver | Diaper Champ | Baby-Dump

Mnie lapie deprecha,ciagle przegladam ogloszenia o prace i nie jest za wesolo...juz wyslalam opzegbrief na kdv...bo jak nic nie znajde ...a u nich sa 2 m-ce wypowiedzenia...echhhhh

Aaaa zapomnialabym napisac,te wiadro drogie ale zaklada sie do niego zwykly worek na smieci wiec po jakims czasie Ci sie zwroci ,bo nie bedziesz musiala wydawac na kasetki.

Ostatnia edycja:
reklama
Ayni ja ten śmietnik trafiłam na marktplaats nowy i babka mi dała od razu 4wkłady. Całość chyba 15e mnie kosztowała więc stwierdziłam że nie zaszkodzi spróbować heh I masz rację, w pl to daleko daleko mieszkam, dalej niż Berni więc teraz jak się będziemy wybierać z maluszkiem to tylko fly;/
AnnaJ a jak dla mnie, nie wiedzieć czemu takie niemowlaczkowe kupy najbardziej śmierdzą :eek:

Madziula już planujesz rodzeństwo dla Martynki?:-)

Witam. Ja na chwileczkę. Olivia po szczepieniu więc dziś marudna jest. teraz śpi u taty na brzuchu;-)
MAm pytanie do mam ile razy Wasze dzieciaczki jedza w nocy?bo moja Ksiezniczka je po kapieli tj. ok 9-10-tej pozniej raz w nocy tak ok 2-4tej no ipozniej rano ok 7. W CB pani powiedziala ze powinna spac cala noc bez jedzenia i ze mam sprobowac jej wcisnac wieczorem dwie piersi, co wogole nie.wchodzi w gre bo ona po jednej jest vol,dwie piersi jadla tylko do ok.trzeciego tyg.
Moja mała przeważnie zjada pomiędzy 23.00-24.00 i później je jeszcze pomiędzy 3.00-4.00 i 6.00-7.00. Czasami sie zdarza (bardzo żadko, ale jednak) że pije w nocy dosłownie co 2h.
Myslę że każde dziecko samo reguluje sobie pory jedzenia i to ile zjada.
czy ktoras z was uzywa tego pojemnika anty-bakterio-zapachowego na zuzyte pieluszki ? Jesli tak, to jaka marka? Dzis sprawdzalam z mezem i wyszla mi dosc spora roznica we wkladach- kastekach do angelcare (6 szt 53 eur)vs sangenic (3 szt 19.00 eur). Czyli jakies 13 euro roznicy przy zbiorczym opakowaniu. No i zastanwiam sie czy napewno nic nie czuc z takiego kosza ? ktos ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane ?
Ja mam pojemnik Tomme tipe i używam wkładów Sangenic. Pojemnik stoi w sypialni i wrzucam do niego jedynie pampersy wtedy gdy przewijam małą w nocy. Nie ma w nim mega wielkich kupek więc i nie śmierdzi. Nie wiem jakby się sprawdził używany przez 24h na dobę.

Znikam bo mała znow placze. Na szczęscie nie ma gorączki...

Ayni co ty mówisz ze kraamtijd to jedyny taki czas i sie nie powtórzy w zyciu... oj powtórzy powtórzy przy kolejnym dziecku hahaha :)

Oj tam drugie dziecko to chyba odlegly temat, jeszcze sie nie zdecydowalam, najpierw urodze potem pomysle czy dam rade znow sobie zafundowac taka przygode haha :D

Ayni my tez myslelismy nad tymi koszami/wiadrami na pieluchy.Kurka ale dokupywac co chwila te kasetki,jeszcze czego:no:.Normalnie kupuje luierzakjes ,sa w kazdym sklepie,wrzucam pieluche do srodka zawiazuje worek i do normalnego 'naszego' smietnika.Jeszcze nigdy smrodku z niego nie bylo!

Aaaa zapomnialabym napisac,te wiadro drogie ale zaklada sie do niego zwykly worek na smieci wiec po jakims czasie Ci sie zwroci ,bo nie bedziesz musiala wydawac na kasetki.

A co daja takie luierzakjes ? Czy w nich tez nie smierdzi ? Jaka spelniaja funkcje , czy to po prostu zwykly worek? A ten diaper champ to tez nie wiem czy faktycznie nie smierdzi skoro on nie "mumifikuje" pieluchy tylko zaklada sie jak zwykly wor ?

Mi sie wlasnie podoba sangenic bo wyglada tak, ze wierze, ze nie smierdzi

Sangenic_Hygiene_plus.jpg

Rowniez mysle, ze przy dwojce to jednak drogi interes bo jednak jest tych pieluch 2x wiecej, tez nie wiem czy przy blizniakach dalabym rade co chwile te kasetki kupowac.

Ja do tej pory pamietam zapach kupki mojego brata, on jeszcze bral ekstra zelazo wiec w ogole smrod byl niesamowity, a moj m tez do tej pory pamieta zapach po mlodszym rodzenstwie wiec napewno bedziemy szukac tego kontenera.

Kallie a jakiej firmy kupilas ? Niedaleko mnie jest za 4 eur z drugiej reki ale wlasnie ten angelcare i dobrze ze nie kupilam bo wklady drozsze i w ogole tez luzem te pieluszki wpadaja do duzego worka, wiec watpie czy to spelnia swoja funkcje. a ten sangenic 19.90 eur , wiec moze sobie zazycze jako kraamprezent od mamy, przynajmniej cos uzytecznego.

Luierzakjes to zwykle woreczki z uszami tylko ze perfumowane i wkladam do nich tylko kupki,siurki laduja normalnie w smietniku.
DiaperChamp woogole nie otwierasz,na gorze ma taka dziure wkladasz do niej pieluche ,przekladasz ta raczke na druga strone i pielucha wpada do srodka,bez otwierania smietnika.Tylko jak juz worek jest pelny i trzeba zmienic ....strach pomyslec...:szok:

Milego dnia kolezanki ,pora sie zbierac werken :wściekła/y:

Ja mam Sangenic, ale go uzywalam tylko przez pierwszy tydzien. Raczej to niepotrzebny wydatek (moze i nieduzy, ale jakby nie bylo co tydzien kasetke trzeba wymieniac).Ja mam zawiazywany worek na balkonie do ktorego wrzucam tylko pieluchy, niektore (kupki) dodatkowo w woreczkach. w domu nie smierdzi, a on stoi sobie w kacie i nikomu nie wadzi.

dzieki Dziewczyny:) a wiecie co? ja to wogole zapomnialam ze takie kosze na pieluchy sa. my wyrzucamy do zwyklego kosza w kuchni i nie.smierdzi w domu,a smieci wynosimy codziennie;)

Cześć poranne ptaszki:-D I kolejny dzień ładna pogoda, jestem w szoku ale oczywiście pozytywnym, widać jednak klimat i w nl się zmienia heh

Ayni ja mam ten TommeT i wkłady do niego sangenic. u mnie w sypialni stoi a wkłady ponoć na jakiś czas wystarczają, zobaczymy w praktyce:D Ja go wzięłam bo było tanio a ze śmietnikiem z pierwszego piętra codziennie biegać mi się nie chce heh I jeszcze u siostry mojego M podpatrzyłam że używa, tylko ona właśnie ma taki jak Mama Z&M pisała że normalne worki tylko taka przekładka od góry i u niej się sprawdza na 100% przy dwójce pieluchowych dzieciaczków:tak:

Witam się z wami ciepło.
Maleńka przespała całą noc z przerwami na karmienie i już zapomniala o wszorajszym szczepieniu. Teraz sobie leży w boxie i GADA po swojemu do misiów.
Dziś na obiad bitki z ziemniakami i ogórkiem, mniam.
za oknem słoneczko, więc ide stawiać pranie, potem mięsko na piec i z małą na ogródek zlapac troszkę slonka.

Ayni ja mam podobny pojemnik i w sypialni nic nie czuć. No ale jak mowilam nie ma tam mega zasr***ych pampersów;-).

Ayni, śnilo mi sie dziś, że urodziłaś.... córeczkę:-D:-D:-D
A tu moje dziecię:
P1040041.jpg
Miłego dnia kobietki

reklama
AYNI ja mam ten sangenic no i powiem ci ze na poczatku jeszcze uszlo ale teraz to juz ten kosz wyladowal na dworze.Kupuje do niego te nakladki do tego do srodka wkladam worek antybakteryjny no niestety capi ,wiec kosz stoi na dworze.Te inne kubelki tez przepuszczaja brzydki zapach.No ale cos trzeba robic z tymi pieluszkami:-D AYNI kiedys myslalas o wielorazowych pieluszkach ale chyba sie nie zdecydowalas?

Do góry