reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

O jej ale tu emocje a ja to przespalam.ALEXIA gratulacje i super ze tak sprawnie poszlo:-)
Co do brzuszka to mnie sie nie obnizyl bo Tymek sie nie wstawil dobrze i pozniej dlugo trwalo i nie moglam urodzic ,to jednak lepiej jak sie brzusio obnizy.

SWEETY 22 wiesz dzwonilam do tej fizjoterapi gdzie ty chodzilas i mi powiedzieli ze nie znaja metody Vojty.Mozesz mi powiedziec co dokladnie robila z wami terapeutka jak cwiczyla z dzieckiem?

szybko ci odpowiem a ze szczegolami nastepnym razem bo zaraz uciekam do pracy

nick mial jedenascie miesiecy nie siedzial i nie turlal sie
wiec zaczela od zmuszania go do obrotow
pokazywala jak go przewracac na boki brzuszek i spowrotem
kladla zabawki za glowka po prawej i lewej strony zeby zwrocic jego uwage i zusic do wyciagania sie ku zabawka
jak zaczol pelzac pozniej raczkowac to kladlismy go na udzie i zmuszalismy do przejscia po nodze
masowac go i rozciagac nozki i raczki
a reszte na necie szukalam pomocy i cwiczen
po dwuch tygodniach fizjoterapi maly zaczol pelzac a reszta poleciala juz z gorki

reklama
Dzieki za szybka odpowiedz:-) Mam jeszcze pytanko kto powiedzial ci ze to metoda Vojty,bo to co opisujesz to nie Vojta ,to bardziej pasuje do Bobath no ale powiem ci ze i tak duzo z wami robila.U nas nie robimy nic ,terapeutka powyciaga zabawki a Tymek sie bawi jak chce.Niby poustawia stoleczki przez ktore Tymek ma przechodzic zeby aktywowac lewa strone ale on i tak tego nie robi.Wczoraj ona porozkladala stoleczki a Tymek je pozbieral i tyle...ja tez z neta korzystalam ,masowalam Tymka.Bylam z nim w pl na kursie masazu dla niemowlat.

Madziaaaa nooo bo ja niezalogowana na telefonie i mi sie podpasiory pokazywaly, ale na jednej karcie juz aktywowane i teraz loguje sie na druga i tez bede aktywowac :D no i jeszcze dzis odbierze ten baby& mama paczke wiec w ogole bedzie wygladal smiesznie z ta kolorowa torba i pampersami :d co robicie dzis z Martynka ?

Ayni już Cie mam robaczku :D
powiem Ci że zazdraszczam tego opadniętego brzucha, dzisiaj sobie meble w kuchni poczyściłam i w ogóle porządki i już mnie zgaga zaczyna męczyć i wszystko mi podchodzi yhh dobrze że już bliżej niż dalej hihi
Tez się muszę spytać jak to w praktyce z kleszczami itp u nas w szpitalu wygląda, ale to w następny piątek dopiero
A ostatnie porody naprawdę spoko szły dziewczynom, mam nadzieję że jak i ja się tak psychicznie nastawię to i nam tak sprawnie pójdzie :)I dobry pomysł z tą kartą z kruidvat, muszę się też w drugą zaopatrzyć heh

Alexja ja wracam najwczesniej w piatek, jakbys cos z pl chciala do malej lub siebie to pisz:happy2: WhatsApp mi nie dziala:-( takze pisz na forum pw, to napewno odczytam:tak:

Kallie zarejestruj druga karte na swoja polowke , bo nie wiem czy mozna na ten sam e-mail zarejestrowac, chyba nie. My wzielismy chytrze dwie i teraz bede miala 6 paczek zapasu (plus jedne newborny z polski i kruidvatowe z paczki) , ciekawe na ile wystarczy :-D moj wlasnie chyba szopuje bo dzwonil i pytal co ma zrobic zeby dostac ta torbe i w ogole namieszal z pampersami, bo chcial brac 3-ki wiec kazalam mu szukac jedynek a potem od razu go wyslalam do personelu, bo wiadomo jak to z facetami... niby mu dokladnie napisalam w smsie wszystko :confused::-D

Alexja ty aniele , wygladasz jak modelka a nie jak kobieta po porodzie. Powinni Cie wsadzic do folderu szpitalnego z napisem : z nami urodzisz szybko , milo i z usmiechem na twarzy :D ty to masz wesolo jeszcze przez ten remont romans sie zacznie haha :D kraamzorgowa bedzie przychodzic jak na skrzydlach :D

Oooo pieknie sie prezentujecie jak modelka a nie jak poloznca ,super :-D

Ha ha widze AYNI ze nam to samo przyszlo do glowy

witam kobitki po dlugiej nieobecnosci!!!!

Alexja gratulacje coreczki, a na fotce wygladasz slicznie, zadowolona usmiechnieta.:tak::-)

czytalam was od rana i teraz zakonczylam i niestety nie pamietam co komu mialam odpisac wybaczcie:-) Jakas skleroza mnie dopadla.

U mnie ok ale nadal nie potrafie sie zorganizowac ale moze dlatego ze mama jest i to tu to tam chce pojechac................a co zrobie jak pojedzie zorganizuje sie ?????? Zobaczymy

Moja mala rosnie w oczach zrobila sie jak paczek w masle:-)
Nocki ladnie przesypia a ja i tak jestem zmeczona:tak:

Dzis pozyczylam kompa na kilka dni wiec bede zagladac codziennie

A przypomnialo mi sie WITAM NOWE KOBIETKI NA FORUM
I

reklama
Alexja coś klamiesz nas tutaj. Niewiem która kobieta wyglada tak po porodzie:) super fotka i malutka slodziutka. Jeszcze raz gratulacje:)

Witam Ewelina:) trochę do nadrobienia mialas hehe

Do góry