reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Cześć dziewczyny, dzięki za podpowiedzi:tak: wybiorę się pewnie do etosa i kupię jeszcze te typowe podpaski poporodowe i majty :-D dla mnie to problem trochę bo ja nigdy żadnych podpasek nie używałam, zaraz dostaję jakiejś alergii yhh nawet z wkładkami tak mam chociaż większość firm przetestowałam no ale cóż, teraz jakoś trzeba będzie się przemęczyć

Iskierka ale Olivia rośnie szybko, a już jakie minki ciotkom pokazuje:-)

reklama
Iskierka ale juz duza jest Olivia:tak: slicznotka..

Ayni az mnie zaczelo cos po nogach grysc:sorry:my w pl raz tez pchly mielismy w salonie ale na szczescie parkiet byl i tylko dywan weg i jakis psikacz zakupilismy i juz:tak:

Eola tak wit D niby jest do 4 lat:tak: ale jak Michal pil mleko modyf to baby z Cb kazaly odsatwic a pozniej jak przeszlismy na zwykle znów dawac:baffled::tak:ja w pl kupuje komplet witamin dla dzieci i to mu daje juz dodatkowo wit D nie...

Iskierka.... jestes wytrwała bo ja bym chyba powywalała z domu.... ja mam przemiła panią kraamzorg która po 2-3 godzinkach idzie do domku ooo lekker.... teraz jestesmy same w domciu bo maż ma egzaminy i jest fajnie, mozna odetchnać;)

Iskierka masz racje, majtki nie sa za szerokie i faktycznie jak ktos wiecej przybierze to moze uwierać , mi na szczescie pasowały :)

co do podkładów to mi juz ostatni został ale ja je uzywam bo polozna kazała poprostu lezec bez majtek zeby rana sie wietrzyla a ze zawsze cos poleci to je podkładam....

Ayni no juz przbiera pięknie na wadze po tym dużym spadku...

OMG pchły w domu... koszmar.... współczuję Ci kochana....

Ja karmilam Olusia 13miesiecy piersia wiec podawalam normalnie do 2lat,potem odstawilam jak powiedzialy,ze nie potrzeba juz, jak jada kaszki na mleku modyf to tam jest wystarczajaca dawka.
Moj maluch nie je zadnych witamin w tabletach, poza C i wapniem przez jesien i zime, je bardzo ladnie wiec witaminy glownie w naturalnej postaci. Poczytam co pisza moze wlacze mu na jesien jeszcze ta D, teraz jeszcze mamy troche slonka za oknem niech czerpie z niego.

Kallie: probowalas Tena Lady?

Powiem Wam,ze od tygodnia czuje dziwny bol w lewej piersi, umowilam sie jutro do asystentki rodzinnego zobaczymy co mi wymaca :crazy:myslalam,ze to hormonalne pod koniec okresu,ale dalej czuje.

Witam...
Iskierka.... jestes wytrwała bo ja bym chyba powywalała z domu....
Mnie już dużo nie brakuje....
co do podkładów to mi juz ostatni został ale ja je uzywam bo polozna kazała poprostu lezec bez majtek zeby rana sie wietrzyla a ze zawsze cos poleci to je podkładam....
Ja maluśko pękłam i mialam tylko 1 szew więc nie musialam az tak wietrzyć...

wiadomości z frontu; dom wypryskany kolacja zjedzona na wsi właśnie czeka mnie odkurzanie ewentualnych truposzy których nie widać na szczęście. Mam nadzieję że to już koniec tej naszej przygody.

brzuch to chyba podąża droga grawitacji ku dołowi. Boli jak bym miała zaraz urodzić.

a oto mój brat karmiacy sarenki

brak ładu i składu ale wierzcie mi marzę o normalnie przespanej nocy bez pchlej paranoi lol

Załączniki

• 2012-08-08 20.47.40.jpg
    2012-08-08 20.47.40.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 40
Czesc dziewczyny.
Przybylo widze forumowych dzieciatek :)
Madziula fajna coreczka, Iskierka Twoja malenka takze sliczna.
Ktos jeszcze urodzil, bo nie wiem czy przegapilam? Poki co widzialam tylko 2 fotki, madziuli i iskierki. Milka chyba jeszcze.
Gratuluje dziewczyny!!
U mnie wszystko goed, malenstwo rosnie i kopie jak mala pilkareczka (swoja droga mam dziwne uczucie jakby to mial byc chlopiec :-D), i nawet bym sie nie zdziwila, bo jak bylismy na usg to lekarka nie potrafila sama dokladnie okreslic, bo maluch sie tak ulozyl, ze roznie to mozna bylo odczytywac :angry: i nie wiem do konca jakie ciuszki zakupic, poki co kupilam same neutralne na poczatek.
My w trakcie remontu, nasz dom rozwalony po calosci, podlogi pozrywane, sciany pozdrapywane, ale moj narzeczony urlop wzial i pomalu to ogarnia:tak: ja mieszkam chwilowo w innej dzielnicy u rodziny i powiem szczerze - Iskierka wiem co czujesz. W sumie to ja jestem gosciem u nich, ale tyle ludzi w domu to jest straszliwie uciazliwe :baffled: spokoju tylko przez chwile mozna doswiadczyc, a po tej chwili zas harmider jak w ulu :cool:

reklama
Czesc dziewczeta:-)
MADZIULA sliczna twoja corcia tylko calowac,a do kogo podobna?
ISKIERKO twoja Oliwia to cala mama:-D
Ja dzis robie podejscie do gina ,a od poniedzialku czekam na wyniki na pecherz no i walcze z bolem.Z Tymkiem w nastepna srode mam usg bioderek.
AYNI porazka z tymi pchlami:szok:
Co do witaminek to mnie tez mowili by nie dawac bo wystarczy z mleka modyfikowanego i skonczylo sie poczatkami kzrywicy (zmiekczona potylica) No i teraz zbadali ze jednak trzeba dzieciom dawac wit.D do 4 r.z.No i w CB porozwieszali plakaty info.

Do góry