reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

a no dzieczynki, ja nadal w dwupaku :(

Milka juz kiedyś rozmawiałysmy o taich sprawach, erkenning mozna zrobić nawet po urodzeniu..... ale wiadomo ze lepiej wczesniej niz potem biegac i glowe sobie zawracać ;)

myśmy woleli wziąć cywilny przed narodzinami.... daliśmy tylko do gemeente akt małzenstwa na druku unijnym i wszystko :)

reklama
Witam panie :-)
MADZIULA to pewno bole przepowiadajace ,no ale napewno wkoncu sie rozkreci.Ja mialam juz regularne skurcze w szpitalu i mi przeszly i pozniej tak lapalo troche pomeczylo a pozniej bummmmmmmmmmm.
Ja tez karmilam Tymka co 3 h ,tez go budzilam bo chcieli mi go do szpitala brac bo nie przybieral ale dalismy rade.Pozniej to jadl nawet czesciej .Ja tez dawalam mu tyle ile chcial sam wszystko regulowal.
Wczoraj obcielismy mu wloski ale slodziak ,szkoda mi tylko tych loczkow.

nana19 czyli nie jest powiedzianeeee po jakim czasie od bólów przepowiadajacych mozna zaczac rodzić?????

Milka co masz mianowicie konkretnie na mysli??

Milka oj tak to jest własnie w tej Holandii, co prowincja , co miasto, co gemeente i co urzednik to inaczej....niestety... wkurzające ;)

:) Dzieki dziewczyny za odpowiedz bo u mnie wlasnie na wsi stwierdzili ze oni takich dokumentow nie moga mi wystawic ze jestem panna czy cos takiego a podobno tu jest to wymagane w przyszlym tyg bede musiala zaczac to zalatwiac i zobaczymy czy nie beda robic problemow miejmy nadzieje ze sie uda :)
a i pytani jeszcze jak to wyglada czy 34 tydz musze przepracowac czy do 34 tyg sie liczy bo chce isc na macierzynskie a moj pracodawca to jest taki zakrecony i sama nie wiem ?
Macie moze jakas liste tego co wymagaja ci z kramzorgu bo musze na ta wizyte sie umowic a nie wsztystko jeszcze kupilam...

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
moniaczek, każdy USC wystawia zaświadczenie o stanie cywilnym..... wiec nie wiem w czym problem tak jest...

co do kraamzorg to nie musisz mieć wszystkiego jak ona przychodzi..... one nie sprawdzają....

Do góry