reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Iskierko budzenie dzieci na jedzenie to wydaje mi sie jest praktykowane tu w nl. Mi pani z kraamzorgu powiedziala juz na pierwszej wizycie, ze niemowle powinno jesc tak co 3 godz. Przynajmniej na poczatku

reklama
Karola, ale noworodki zaraz po urodzeniu traca na wadze i to dość dużo. Rozumiem, ze dziecko nie przybiera na wadze
Iskierko budzenie dzieci na jedzenie to wydaje mi sie jest praktykowane tu w nl. Mi pani z kraamzorgu powiedziala juz na pierwszej wizycie, ze niemowle powinno jesc tak co 3 godz. Przynajmniej na poczatku
Milko, mnie też tak mowili. Ale moja mala przez 2 pierwsze dni wisiala na cycu niemal 24h na dobę i powiedzialam pani z kraamzorg ze niestety, ale nie będe dziecka glodzić by dawac mu jeść co 3h... Karmilam na żądanie, czyli nawet co godzinę czy co pół.
Rozumiem u karoli, ze dziecko n ie przybiera na wadze i ona oprócz karmienia na żądanie dokarmia je dodatkowo i czasem musi je budzić w tym celu.

Zgadzam sie, ze jezeli chce to nalezy karmic. Jednak nie rzadziej niz co 3 godz.
Jak nasza corcia bedzie miala geny za tatusiem to napewno trzeba bedzie ja budzic na jedzenie. Podobno on juz od pierwszych dni przesypial niemal cala noc zapominajac o jedzeniu. Zreszta zostalo mu to do dzisiaj:-) To jest czlowiek, ktory rzadko kiedy czuje glod:-) Raczej czesciej je z rozsadku:tak:

Iskierko tak jest, jak dziecko slabo przybiera na wadze i po tygodniu nie wrocilo do swojej wagi urodzeniowej, to trzeba karmic jak najczesciej sie da :tak: ale jesli z waga wszystko w porzadku, to wydaje mi sie to glupie, zeby wybudzac dziecko :confused: moja kraamzorgowa tez kazala mi budzic dziecko w nocy co 2-3 godziny :confused::dry: masakra jakas, nie wiem skad oni biora te pomysly? Tomek wrocil do swojej wagi juz w 3 dniu, a nawet ja przekroczyl, a ona i tak do mnie ze mam go budzic w nocy:cool: i tylko zebym nie zaspala ani 20 minut dluzej :cool::shocked2:

Milka dziecko wie samo kiedy jest glodne, i jesli chce spac 4 godziny lub cala noc, to po co chcesz je wybudzac co 3 godziny jesli sobie smacznie spi? a Ty bys chciala, zeby Cie ktos wybudzal i zmuszal do jedzenia, jakbys miala pelny brzuszek i brak checi na jedzonko? :-) chyba nie ;-) to jest karmienie na rzadanie, a nie na max co 3 godziny..

Zobaczymy jak to bedzie jak sie urodzi. Wydaje mi sie, ze jak wszystko z waga bedzie ok to niebede jej budzila.
Masz racje, ja tez bym nie chciala,zeby mnie ktos mi kazal jesc. Zreszta pewnie takie dzieci nie reaguja zbyt entuzjastycznie na takie zachowanie mamusi:no:.:-)

Dziewczyny je sie poloze juz.
Moze nawet uda mi sie zasnac, bo ostatnio ciezko jest z tym.
Madziula jakby co to trzymam kciuki:tak::-)
Milej nocki

no raczej nie, takie wyrwanie ze snu czesto grozi... glosnym i ciezkim do uspokojenia placzem:-) dlatego lepiej dac sie i dziecku i sobie wyspac, a wtedy wszyscy beda zadowoleni:-) szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko, a pozatym jak dziecko w nocy nie doje, to pozniej za dnia nadrobi :-D takze nie ma co sie bac, ze maluch bedzie niedozywiony :-D

EWELINA moja mala dakej zolta. Mniej ale ciagle. Pani z CB powiedziala ze do 3 tygodni moze sie to utrzymac.
Mamy ja wystawiac duzo na swiatlo dzienne i KARMIC JAK NAJWIECEJ PIERSIA ;)

ISKIERKO budze mala czasem na jedzenie bo inaczej cycki by mi wystrzelily. Mala potrafi nie budzic sie 5 godzin.

BERNI cudny potomek :)

reklama
witam i pozdrawiam wszytskie mamusie ::) mialabym pare pytan i moze ktoras z was mi doradzi bo chcemy nadac nazwisko ojca dzieku a nie mamy slubu i podobno w gemente wymagaja jakis zaswiadczen czy ktos wie jakie to maja byc zaswiadczenia ? chcialam jeszcze spytac gdzie mogłabym dostac taki podnosnik do lozka ?

Do góry