reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

hi
Mgd gratuluje dobrej decyzji w spr porodu. Bedzie dobrze i szybko pojdzie. Bede sledzila forum aby wiedziec co i jak:-) Powodzenia.
Bernadetko dzieki za odp, mi nic o wadze nie mowiono. U mnie tez caly dzien pada.:-(
Iskierko corcia rosnie jak na drozdzach, a sukienusia boska:-D
Karola fajny brzusio i synek ladniutki:tak:

A teraz dopiero lepiej sie czuje, pachwina caly dzien mnie nap*******a tak ze chodzic nie moglam a jeszcze doszedl bol glowy. Nawet slawny paracetamol nie pomogl:no:

Ja wieszaczkow nie mam, bo posiadam tylko kmode dla dzidzi, ale slodko wygladaja takie tycie ciuszki powieszone w szafie:tak:

reklama
Iskierka to z Olivii kruszuynka:tak:
Jak się urodzila to miala 48cm...
Te sukienke to dostalam w paczce z uzywanytmi rzeczami od znajomej. Mam jeszcze podobna białą i pózniej jeansową z truskawką - te odstalam od Robale:-)
Dzis w Zeemanie szukalam sukieneczek ale wszystkie byly powyzej roz 68.
Generalnie mam dwie niale sukieneczki, ktore przywiozla mi tesciowa. jedną od niej a drugą od szwagierki. na obu pisze sukienka do chrztu, al;e rozmiary sa 68 i 74 - tak w pażdzierniku moze będą dobre:-):-):-):-)

ja na rozm 56 mam 2 sukieneczki a wiekszych to chyba z 5:-D

co do wagi to mi kraamzorgowa przyniosila:tak: mam ten sam kraamzorg wiec mysle ,ze nie trzeba...:happy:

dobry wieczór ;)
mężczyźni poszli palić na zewnątrz więc mam trochę luzu. podczytuje was ale przeważnie któryś woła i coś pyta więc nie pisze za dużo.

tato i mąż się skumplowali razem poszli dziś do lidla potem skręcali grilla i razem chodzą na paoieroski. nie mam pojęcia jak się dogadają ale jak wracali to ich aż z końca ulicy było słychać ;D

mama przyjedzie juto popoludniu.
miesza mi się już w głowie tłumacząc z języka na język ale tato to taki trochę pedant i wszystkie naczynia chce zmywac odkurzal już 2 razy i nie da nic zrobić nam ;D nie wspominając że już by pomalował i skopal ogród. fajnie mieć tatę w domu.

a ja się robię coraz bardziej zmęczona i tocze się jak kuleczka.

dobranoc spijce spokojnie kobietki

nana bo chlopcy przewaznie to wieksi rozbojnicy niz dziewczynki;-):tak: choc patrzac na to jakim dzieckiem byla moja siostra - szatan wcielony :-pja jak bylam mala tez bylam grzeczna, a od czasow licealnych tez cos we mnie wstapilo i do dzis siedzi haha:-D a Tomek tez widze, ze ruchliwy bardzo bedzie, macha tymi nogami i rekami na wszystkie strony, robi 300 tysiecy wykopow na minute :rofl2:

Iskierka ale malenka:tak: Tomek to jak sie urodzil mial 56-57cm, teraz to za niedlugo juz 74 bedzie nosil :szok::tak: Olivia 74 to pewnie gdzies w zimie zacznie nosic :-) jak nie pozniej.

ja tez wagi nie musialam z nikad kombinowac, kraamzorgowe przyniosily:tak: lozka tez nie podnosilam, ale zaluje bo pewnie lepiej by mi sie wstawalo a tak kregoslup bolal, a czasami nawet w ostatnich tygodniach moj za podnosnik musial robic :-p przy kolejnej ciazy napewno wypozycze te podnosniki :tak:

Mgd dzisiaj nie masz nocnej zmiany tylko spróbuj się przespać troszkę:tak:
Iskierka Twoja córcia to taka drobniutka jak takie ubranka nosi ale mimo wszystko wygląda już na kilka tygodni, mały słodziak:-)
Karola mały przystojniak Ci rośnie z synka, a brzusio już faktycznie dosyć nisko więc pora że się wszystkie na porodówki wybierzecie nadchodzi wielkimi krokami:tak:

Ayni korzystaj z takiego taty póki możesz hehe mój to by mi wszelkiego rodzaju remonty porobił, złota rączka z niego ale odkurzanie i mycie naczyń to myślę że nic z tego heh

Idę spać bo rano sis muszę odebrać więc nie będzie lenistwa do południa
Dobranoc all:-p

Iskierka Tomek taki duzy a 62 nosil po 1 miesiacu lub 1,5 miesiaca - nie pamietam juz, a Ty masz chrzciny za miesiac, to 68 raczej bedzie za wielkie na Olivie. 68 Tomcio teraz nosi i jak patrze na te ciuszki to one duze sa. kup 62 bo w 68 mala moze sie utopic:tak:

reklama
ISKIERKO dziekuje za opinie :)
Powoli zaczynam sie nastawiac na ten poniedzialek(ze niby tyle czasu mam) :D
Mam nadzieje ze pojdzie mi tak sprawnie jakni Tobie ;)
A Olivia jest przecudna!!

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Duuzo mi to dalo. Pewniej sie czuje z nasza decyzja.
Jedyne czego sie teraz boje to to ze moje cialo nie bedzie wspolpracowac z tym calym farmakologicznym wywolywanien i skonczy sie CC...

Ale ja zawsze cos sobie wynajde do schiz :p

Do góry