reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Yokasta no ja chusteczek tez nie kupowałam, bo jeszcze nie wiem jakie mojemu dziecku przypasuja wiec poki co kupuje po paczce i bede probować, po co mam kupić cały zapas jak sie okaze ze te nie sa dobre dla mojego dziecka:) narazie kupiłam chusteczki z etosa , bez perfumu i z dodatkiem maści cynkowej do skóry wrażliwej :) zobaczymy, jak przypasuja to przy tych zostane ;)

a pampersy kupie nastepnym razem, bo narazie kupilam w promocji w kruidvacie 2 paki :)

poszukaj dobrze w gazetach, takie 2 małe niebieskie kuponiki ;)

reklama
Yokasta te bony są w tej paczce gdzie 6 pampersów siedzi w środku, taka jakby ulotka. a ja z blijedoos co miałam z etosa to myślałam że wyrzuciłam a się okazało że też właśnie przy pampersach się uchowało:)

Mgd odzywaj się odzywaj, ja kciuki trzymam cały czas, a jak pogoda się poprawi i będę w centrum to nawiedzę:tak:
A ja mam nisko łóżko, też 40cm i mi mówiła z kraamzorg że koło 37 tyg to się idzie wypożyczać, o wadze nie wspominaławięc jak mnie wyśle dopiero jak przyjdzie już do mnie i dziecka to jej powiem że mogła od razu mówić, nie będę za wszystkim oddzielnie jeździć

Kallie-dzieki Ci dobra kobieto :wink: od razu polecialam otworzyc tego 6-paka z pampersami :) wszystkie maja bony- mam i ja :-D nawet nie wiedzialam,ze mala paczke chusteczek pampersa tam wlozyli...

Ja niedawno tą paczkę odbierałam i wcześniej już dziewczyny o tych bonach pisały więc od razu szukałam:-D
A ta paczka chusteczek dobra będzie na jakąś wyprawę do torby wrzucić, mało miejsca zajmuje

Ooooo przestało padać:D

ja juz troche dawno odbierałam wiec calkiem zapomnialam ;) ale dobrze ze juz jest ;) ale wam powiem , jak bedziecie miały okazje to wezcie sobie z kruidvata vordeelkaart , bo sie bardzo promocje opłacaja i nie tylko dla dzieci ale rozne kosmetyki;)

Jol jol.
Jestem w domu. Jutro na 16 powtorka KTG a w poniedzialek rano na 7.00 wywolanie porodu(!!!!!)

Ale po kolei:
KTG wyszlo ok,wiekszosc czasu mala spala ale byla faza aktywnosci,ktorej ja nie czulam za nic w swiecie..
Zarejestrowano twardnienia brzucha i doac sporo skurczy.
USG tez ok,z wodami szalenstw nie ma ale sa. Ponoc powinny wystarczyc...ponoc...

No i tu zaczely sie schody, bo wg lekarza powinnam poczekac do konca 38 tc z wywolaniem..a to jeszcze tydzien. Wszystkie pomiary "da sie przelknac", aczkolwiek on wierzy w potege intuicji..i jesli malo Kausar sie rusza to moze to cos znaczyc, ale nie musi...

Zostawiono nam decyzje..razem z polozna stwierdzilismy ze nie bedziemy czekac bo i ja sie wykoncze i moge stresem malej zaszkodzic..szyjki juz prawie nie mam,jest miekka i juz sie otwiera. Wiec liczymy na sprawny porod w poniedzialek...
Mam nadzieje ze dobra decyzje podjelismy.

ISKIERKO mam pytanie teraz do Ciebie. W ktorym tyg mialas wywolywany porod i jak to wygladalo???
Mnie lekarz troche zbil z tropu mowiac ze dzieci przed 39 tc moga miec zoltaczke,problemy z trzymaniem ciepla,z oddychaniem i polykaniem....????

Mgd mysle ze dobra decyzje podjeliscie, przestaniesz sie kobieto stresowac i meczyc, bedziesz miala malenstwo po drugiej stronie brzuszka:)
Moim zdaniem to nic nie powinno sie dziac z malenka, tylko sie nie potrzebnie nie stresuj i sobie nie wkrecaj:)
dzieci rodza sie tez wczesniej i sa zdrowe, wiec nie ma co panikowac tylko byc dobrej mysli:)
Iskierka tez cos kolo 38 tygodnia rodzila:) (tak mi sie zdaje:D)

Ja mam lozko wysoko jeszcze:) bo mi tak wygodnie, duzo lepiej mi sie wstje z wysokiego przy tych szwach:)
no i jestem na rowni z lozeczkiem, wiec wszystko widze co tam sie dzieje:D

reklama
Do góry