reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien po urodzeniu wylazla?:szok:
Szalona kobieta:eek: mi powiedzieli ze po tygodniu o ile bedzie ladna pogoda bez porywistego wiatru i deszczu...
no i po porodzie przeciez trzeba na siebie uwazac, zeby nie owialo bo paraliz jakis moze zlapac...

Oliwka maly spi w nocy, budzi sie tylko na karmienie, ale ja strasznie wyczulona jestem, jak tylko uslysze jakis szmerek u niego to odrazu oczy jak piec zloty:laugh2:
boje sie ze moze sie zachlysnac, albo cos innego i tak czuwam, spie jak kura na grzedzie:-D

reklama
he he , ja tak samo miałam , pierwszą noc w szpitalu to wcale nie spałam tylko patrzałam na niego.. :D to dobrze że ci śpi ,a czym karmisz??/

Hihi ja juz posprzatalam , wlozylam tylko maty spod prysznica do pralki i zostala mi tylko pogoda w lazience.
Na obiad robie zapiekanke z makaronem kokardki, bo mam jakies smieci w lodowce to powrzucam, bo sie spsuje.

dziewczynki poszukam wam tych linkow, ja ostatnio drukowalam sobie stamtad, powiem wam , ze ja holenderski znalalam z teorii dosc dlugo i nie chcialam mowic , bo biegle smigalam po angielsku w pracy i moi znajomi tez mowia po ang (expaci) ale odkad poznalam M to on mnie zaczal naciskac, mowic do mnie jakies drobne zdania po holendersku, az mu w koncu zaczelam odpowiadac i duzo mi pomoglo czytanie po holendersku aby sie obyc z trudniejszym slownictwem. Teraz sie maz sam dziwi, ze jak idziemy do poloznej to ja jej wykladam o pecherzu, macicy i chorobach, gdzie on sam nie wie dokladnie jak to jest w NL i mowi, ze uczen przegonil mistrza :D
a zaluje , ze wczesniej nie zaczelam mowic, bo jak sie juz czlowiek przelamie to lapie w zaskakujacym tempie. Jakbym chciala to pewnie juz lata swietlne temu moglabym mowic. Moj znajomy polak nauczyl sie plynnie mowic jezykiem biznesowym w 9 miesiecy !! wiec mozna wszystko, ale najpierw trzeba chciec, jak nie ma checi to dupa z jezyka i zawsze sa wymowki np. ktos mi pomoze itd.

podaje wam linki :

Home

Gramatyka niderlandzka • Internetowy kurs języka niderlandzkiego

maty juz wyprane :D

Narazie odciagam pokarm i mu daje z butelki...
Dzisiaj ma przyjsc jakas babka i zobaczyc te moje cyki:D bo nadal bola teraz to juz nawet przy sciaganiu...;/

Ewelina to ja sie pytam dlaczego wy tak wszystkie daleko mieszkacie ode mnie??:(
nawet nie ma z kim na spacer wyjsc...

Ewelina ja kiedyś jak tu na wakacje przyjezdzałam to właśnie w Bredzie mieszkałam, tam jak dla mnie jest ślicznie, w miarę spokojnie ale i w weekendy nieraz coś się dzieje, jakieś festyny, parady itp Powiem Ci że chętnie bym wróciła w tamte okolice:D

Bernadetka ale jak nasze maluchy podrosną (czyli u mnie dopiero na wiosnę) to musimy znaleźć jakieś wyśrodkowane położenie i sie umówić wszystkie z maluchami na pogaduchy :D

Ayni to ja dzisiaj co do obiadu mam podobne myślenie, porządki w lodówce porobiłam i wyszła zapiekanka z kluskami heheh

AnnaJ chodzi mi o to ze zaraz po porodzie czlowiek jest wykonczony i nie smiga tak jak przedtem...
u nas sie mowi zeby nie myc glowy zaraz po porodzie bo moze zlapac paraliz... albo zeby nie wychodzi na dwor zeby odrazu nie owialo...

Najgorsze to, to ze ja zasnac nie moge jak ona tak siedzi.. dziwnie mi tak:D posiedzi pol godziny i powiem zeby szla do domu.. bo wszystko zrobione...

Ewelina no niby nie daleko ale jednak kawalek:(

Kallie dobry pomysl:)

jeju nie nadązam,

Oliwia wspolzylaś 2 tyg po porodzie??? to ty jestes dobra, ja slyszalam ze dopiero jakos po 6 tyg mozna jak wszystko jest ok :) ała to chyba jeszcze pobolewa...

reklama
Ewelinka, no ja do Bredy tez mam kawalek, blizej chyba do Roosendaal i u mnie to juz w ogole trzeba sie najezdzic dookola zeby sie wydostac z tej wyspy :D a mowia, ze Holandia to taki maly kraj ale czasem sie trzeba w kolo najezdzic :D

Do góry