reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

hejo

ale mnie dzisiaj łeb napierd.... ah zmiana pogody... jutro 14 stopni w niedziele do 22 :szok::szok:

wreszcie weekend.... obiadku robic nie musze bo mam mielonki z wczoraj tylko doskrobie ziemniorki i klaar :) aaahhhh

dzisiaj to tak lało jak wracalam z pracy ze nic nie było widać na drodze ..... ale teraz slonko zaglada i ciepełko :):)

któraś z was pisała tego posta do matka mówi do dziecka "chu....." bez komentarza... patolodży....

reklama
madinld raczej nie ma czego podziwac w koncu tez masz dwojke dzieci i na dodatek w roznym wieku,co wydaje mi sie gorsze niz blizniaki.Dzieci w roznym wieku maja rozne potrzeby a przy blizniakach robi sie wszystko raz tylko ze podwojnie i klaar! Ja nie wyobrazam sobie ,ze np. karmie niemowlaka a tu mi z boku starszak pyskuje :szok:

madziula ja pisałam o tej patologii.............no mi też słów brakuje jak sobie to przypomne.........kiedys to dziecko jej podziękuje! Jak poznaam tą dziewczyne to nie przypuszczałam, że to aż taki odchył......Jak się weszło w to głębiej to masakraaaaaaaaaaa! Z drugą koleżanką interweniowałyśmy kilka razy, bo ona nie panowała nad sobą. Mówię Wam dziewczyny PATOLOGIA!

Ja jutro do pracki idę i ciesze się, bo odetchnę troszkę od dzieciaków. Dzis na obiadek stekkkkkkkkkkkk specjalnie dla mojego mięsożernego małżonka. Wczoraj były nalesniki to sobie nie pojadł........

Na moim niebie wisi mega straszne chmursko jakby koniec świata miał być!

Mamo racja dwójka dzieci w róznym wieku ma różne potrzeby i czasem jest ciężko bo przecież się nie rozerweeeeeeeee.............Karolek juz dużo rozumie i pomaga przy małej i da się mu wytłumaczyć, że czasme jej trzeba więcej uwagi poświęcić. W rodzinie mojego Ł są dwie pary bliżniąt i było jakieś tam prawdopodobieństwo, że u nas tez być może się zdarzy podwójny cud. Zastanawiałam się jakbym dała rade z dwójką w jednym wieku, które pierwsze nakarmić jak oboje sie drą i są głodni itp.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny skonczylam ten wypiek. W miedzyczasie zabawialam dziecko , podsmazalam wczorejszy obiad mężowi i staralam sie coś ogarnąć. Plecy mnie wola i jakos za dużo wrażeń na 1 dzień.
Muszę koniecznie zobaczyć filmy o których piszecie. Buzka

dzień dobry

my juz od pol godzinki na nogach , po sniadanku obie , zaraz idziemy sie kapciac...
marudzenie sie zaczeło , dolne jedynki idą, dziąsła opuchniete, smaruje calgelem :)

narazie pochmurno ale podobno w poludnie ma wyjsc słoneczko wiec cierpliwie czekamy :) dom trzeba posprzatac bo dziecko probuje zjesc kazdy paproch jaki stanie jej na drodze hahah

co tu dzis taka cichosza...

Ja od rana zabiegana...w tyg nie bylo czasu na wielkie sprzatanie to dzis zrobilam tyle ze szok az sama siebie podziwiam :)

Nie wiem jak jest z blizniakami,ale ja mam rok po roku i rzeczywiscie poczatki masakra a teraz moge powiedziec ze mam lajcik...robie wszystko podwojnie i szczerze nie widze roznicy miedzy nimi...czuje czasem tak jakby byli w jednym wieku...ale tak jak Mama ZiM pisala na poczatku mialam napady histerii ze strony Kacpra jak karmilam mala...takze wydaje mi sie ze wszystko jest kwestia dobrego rozplanowania dnia i sytuacji roznych :)

Moje dzieciaki wlasnie padly...przeszlismy sie do ah i starsznie ich to wymeczylo---teraz chrapia smacznie a ja w koncu jakis odpoczynek :)

Z obiadem tez ide na latwizne...kupilam kotlety z serem i szynka do tego fryty i salatka takze nie na robie sie dzis przy obiedzie heh :)

Witam sie i ja!:-)
Wróciłam z pracy i teraz pije pyszną kawusie którą zrobił mi mój mąż. Obiad mi tez wjechał na stół:szok:

marzenka ja to mam sprzątanie jeszcze do ogarnięcia....łazienka czeka i sie prosi o posprzątanie....dzis się za to wezme.
Co do dzieci to faktycznie dobre rozplanowanie wszystkiego jest chyba kluczem do sukcesu. Ja tez miałam lenia jak nie wiem co ostatnio z tymi obiadami...aż mi głupio:zawstydzona/y:I co oglądałaś film? Ja bym sobie cos dobrego obejrzała....chipsy do tego i piwko:rolleyes: bomba kaloryczna!!!!!

madziula Ty tez paprochy zbierasz.......plecy moge trzasnąć od tego schylania ciągłego. Ja mam taki włochaty czarny dywan w mieszkaniu i wszelkie paprochy na nim widać. A jak mała wyluka jakiegoś to zaraz śmiga do niego i do buzi:angry:!!!!! U nas też ciąg dalszy ząbkowania...brak apetytu.....a jeszcze ciąg dalszy przed nami.

Dziś sobota.....może impreza jakaś dziołchy:rofl2:

Hej Mamusie. Mój mały śpi od godziny już po obiedzie :) Nocke mieliśmy przekichaną bo gorączka do zębów się dołączyła...jak wstanie wybieramy się na jakiś dłuższy spacer i myśle że pogoda nie zmieni nam planów:/ Myślałam żeby podejść do jakiegoś sklepu z bucikami dla dzieci, więc siedze na necie i szukam a może Wy coś polecicie? Udanego dnia dziewczyny :D

reklama
Do góry