Chyba jednak wolę holenderską służbę zdrowia i "nieśmiertelny" paracetamol.....
Śmierć 2,5-latki - karetka odmówiła przyjazdu - Wiadomości - WP.PL
Aż się Owsiak wkurzył i zastanawia się nad działalnością WOŚP
. Ja pieprzę, ręce opadają. Tutaj przynajmniej mam szybki kontakt ze specjalistą czy ewentualny nr spoed, jak coś się dzieje. Raz w PL w Nowy Rok byliśmy świadkami bójki na ulicy. Dzwonimy na 112 - cisza, dzwonimy na pogotowie - opieprzyli nas, po co dzwonimy, policja - nie odpowiada...dopiero za 3 razem. Czyli, jak ktoś nas morduje to od razu się położyć i czekać na Panią z Kosą... jak dziecko leci przez ręce, to chyba to samo, jak nie masz samochodu czy internetu (w PL to niestety jeszcze norma, ale się nie dziwię, skoro są takie mega ceny a zarobki śmieszne). Jak byłam mała, często miałam duszności i 2 razy byłam w szpitalu, bo się dusiłam. Jak moi rodzice pierwszy raz wołali karetkę, to dostali zj..by, bo przecież "nic się nie dzieje"...a było to ponad 20 lat temu. Jak czytam współczesne "kwiatki" to się cieszę, że nas tam nie ma
.
W ogóle... zmieniając temat. Posłuchałam sugestii Ayni o mleku z Kruidvata. Mam wrażenie, że małej smakuje bardziej, niż Nutrilon...na równi z Groeie Start. Ostatnio coś mnei tknęło i zaczęłam czytać składy. Wszystkie mleka mają w składzie olej palmowy, który ponoć nie jest zdrowy i się od niego odchodzi. Więc ja się pytam WTF? Skoro coś jest niezdrowe, to powinno być nieużywane w diecie dzieci...a występuje. Chyba ktoś bada dane produkty, zanim je dopuści do obrotu? Przeczytałam jakiś artykuł naukowy w necie, że z tym olejem nie jest do końca zbadane i z jednej strony nie jest polecany a z drugiej pomaga wchłaniać witaminę E
. Nie ogarniam tego.
I się jeszcze pochwalę... Maja chodzi sobie w bok, w łóżeczku
szaaaał.