reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Astrid u mnie tez ta strona nie dziala... Ale z nich kartoflaki-cebulaki... jeszcze sie ludzi czepiaja ;D

Ja wrocilam od HA, dostalam tabletki cerazette a z tym sluzem w pieluszce to mi wyjasnil, ze kazdy czlowiek ma sluz , ktory sie znajduje w jelicie grubym. W naszych doroslych kupach tez wystepuje ten sluz, tyle, ze tego nie widzimy. Co jakis czas sluz zostaje wydalany i produkuje sie w jego miejsce nowy. W przypadku stanow zapalnych, mozna zauwazyc wiecej wydalanego sluzu. Ale jesli to jednorazowy wybryk "raz na jakis czas" to zupelnie nic zlego i nie ma sie czym przejmowac, tzn ze organizm wydalil sluz z jelita grubego. Natomiast czeste wydalanie sluzu w kupie jest juz powodem, dla ktorego trzeba sie udac do lekarza i zdabac dokladna przyczyne.

W sumie logiczne :happy: fajny ten moj HA. Pogadalam z nim jeszcze o szczepionkach oraz moich obawach i potwierdzil, ze faktycznie nadal jest badany zwiazek pomiedzy szczepieniami a autyzmem u dzieci ale poki co nie jest to udowodnione, ale przynal ze istnieje taka zaleznosc 0,001 % i powiedzial, ze wieksze prawdopodobienstwo jest zlapania np krztusca czy polio w przypadku nie szczepienia niz autyzmu jako efektu ubocznego po szczepieniu. Powiedzial , zebym za duzo w necie tak nie czytala bo sie bede zamartwiac :baffled::blink:
I satysfakcjonuje mnie troche jego odpowiedz, bo w sumie nie chcialabym, zeby mi ktos wcisknal,ze nie ma i nieprawda, skoro sa takie przypadki. Dobrze, ze potrafi wytlumaczyc i przedstawic argumenty. Podoba mi sie rowniez, ze w Niderlandach, jezeli rodzice nie chca szczepic dziecka maja takie prawo i to jest ich wlasny wybor w wychowanie ich dziecka, a nie obowiazek obywatelski jak w PL, za ktory nakladana jest kara pieniezna przez sanepid.

Tak czy siak idziemy jutro.
Teraz musze sie wracac do HA bo zapomnialam karty bank. a musze za tabsy zaplacic 7,45 EUR (4 opak ) powiem wam, ze inaczej to bym sie w taka pogode nigdzie nie wybierala.

reklama
halo
w polsce w ogóle sa dziwni ludzie :baffled::angry::crazy:nie wspomne o urzedach:wściekła/y: jak urodzilam Michaska to poszlam po becikowe bo mi sie tez nalezalo i oczywiscie 1000 problemów:baffled: ale udalo sie :tak:A ostatnio pod sklepem chcielismy zaparkowac jednym kolem na chodniku ( aut juz tam tak stojacych bylo pelno) to jedna baba do nas wskoczyla i zaczela sie wydzierac ,ze " WiELCY panstwo z zagranicy przyjechali i cawniakuja:szok:" pyskowala ze szok i chyba nie maila zamiaru skonczyc ...:no:

Mysmy tez placili 17 e za paszport i nie bylo problemów :happy2:

U nas choróbsko MIchas ma zapalenie oskrzeli , a Milcia kaszle:baffled: doktorbez niczego dal antybiotyk ale powiedzial ze jak nie ma goraczki to Misiek moze chodzic do szkoly:szok::szok::tak:ten tydz przetrzymie go w domu a pozniej zobaczymy:tak: I takim sposobem siedzimy juz od soboty i ja juz mam dosc tych 4 scian:baffled: Michas z nudów juz po suficie chodzi...:baffled::laugh2:

Ja z paszportem nie miałam najmniejszego problemu.Dzwonisz, pytasz i pani mówi co trzeba i ile wszystko kosztuje.
W okienku pani miła...Ludzi dużo i tylko jedni w miarę normalni Polacy byli a reszta to taki sort od taniego wina pod sklepem.

Ale ja się rypnęłam, za paszport płaciłam 106 a nie 108,teraz patrze na rachunek a tam 106!
Ayni u mnie na zdjęciu też taki fotoszop,tak samo zdjęcie przyciemnione...a tak wymagają,żeby wyraźne było a potem sami coś przy nim majstrują,że człowiek sam siebie nie pozna:-D

Dziś w nocy coś schizowałam ,ciągnęłam starego za bluzkę,bo śniło mi się ,że Marta z nami leży i ucieka to ja ciągnę ją za śpiworek żeby z łóżka nie spadla...a tu stary sie drze na mnie ...co Ty ku***a robisz:wściekła/y:czego mnie ciągniesz :wściekła/y:.

AnnaJ007 wszystkiego naj naj dla Tymusia z okazji pierwszych urodzin!!!

100LAAAT,NIECH ZYJE TYMUS NAM!!! A wiecie,ja sie nie zrazam polskimi urzedniczkami,czy innymi ludzmi niezbyt milymi i podjelam wspolnie z mezem decyzje,z ktora zwlekalismy ok.4lat-WRACAMY do Pl. Oczywiscie nie od razu. Chcemy troszke odlozyc zeby miec czas na rozkrecenie sie w Pl. i smigamy;);)mam nadzieje ze nic nie pokrzyzuje nam planow. MAMO Z&M mi sie czesto sni ze Nadia spada mi z lozka i tez wtedy lapie meza gdzie popadnie...;)

reklama
doris taka decyzja ...niby prosta a jednak jakze trudna...gratulacje i powodzenia w Waszych planach!
Mi wczesniej tez sie to snilo i zawsze ciagalam go za koszulke ale tym razem bylam w takim pol snie i pamietalam,ze to zrobilam,wczesniej musial mi opowiadac i smial sie ze mnie :-DKilka razy tez snilo mi sie,ze ktoras z dziewczynek lezy miedzy nami a m sie odwraca i ja przygniata to potem wszedzie jej szukalam ,u niego pod dupa,plecami i pod poduszka :-D a ten ze skwaszona mina budzil mnie i piszczal...co TY znowu kombinujesz:angry:

Do góry