reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Milcia zaczynam wątpić w poród bez znieczuleniam , już po tym zabiegu boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a jeszcze skurcze nie mam .... OMG :szok: chyba sie przeliczyłam.....
Madzia kochana moja. Z twojego opisu wynika ze mialas robiony masaż szyjki... Pewnie chodzi o odklejenie czopa sluzowego.
Mnie też lekarz powiedział ze powinnam urodzić w ciagu 24h a tak się nie stalo. I bolało jak cholera.
Współczuję i trzymam mocno kciuki. Milka, za ciebie też.

A poza tym - to dzien dobry wszystkim.

Kurcze z wami to nie mozna nigdzie wyjsc, bo juz cos sie dzieje! :D

ja idę sie połozyc..........ale booooooooooooooliiiiiiiiiiii...... masakraaaaa

No to ladnie kochana, akcja wyganianie Martynki, czas , start. Chyba odklejali Ci tego czopa, no bo w sumie, co innego ? Wiesz pomysl , ze moze to lepiej w taki sposob, niz czekac w nieskonczonosc, moja mame trzymali do 43 tyg to jest dopiero dramat, a tak to od razu kawa na lawe i wiesz co Cie czeka. Odpoczywaj i noz widelec sie zacznie jakos. A mocno boli ? I co to ? Krocze czy macica ?

Dziewczyny masakra jakaś. Koło mnie leżą dwie panie ze skurczami wow a to mi nie pomaga. Madziula trzymaj sie

Ty tez masz juz wesolo :) Szkoda ze nie mieszkam w Rotto, bo bym Cie odwiedzila hihi. Mam nadzieje, ze Ci sie nie nudzi i fajnie, ze chociaz masz jakis przedsmak porodu , ja o porodzie wiem tyle co zobaczylam na YT :D
A to bialko w moczu to cos powaznego ?

A my poszlismy doslownie na chwile do kringloopu naszego i jak zwykle cos przytargalam, lampe stojaca z wielkim , bezowym kloszem z lnu, marszczona, super! No i na dziale dzieciecym stalo nowe tummy tub , zapakowane po 2 EUR, wychaczylam jeszcze cos jakby kocyk , z jednej strony polarek, z drugiej jakby kolderka, niebieski, nowy, tez za 2 EUR , plus paczka wieszakow, razem 5 EUR, zaplacilismy 2,50 EUR bo teraz sa jakies dni naszej wsi i wszystko 50 % taniej , LOL. Sama pewnie bym nie brala tego wiaderka ze sklepu, ale nowe za prawie darmo, to az glupio nie wziac , mezowi sie spodobala idea kapania dziecka we wiadrze, a noz, malemu tez sie spodoba.

Potem maz ogarnal salon, ja kuchnie, porzadek w szafach , zostalo mi jeszcze pranie i odkurzanie gory, ale nie wiem czy bede miala jeszcze checi . Topie sie jak smalec.

No dziewczyny, ciekawe ktora pierwsza sie teraz rozpakuje . Madzia wypoczywaj duzo!!!

Iskierka tak tak to był masaż szyjki macicy, to nie jest odklejanie czopa tylko

Jedną z metod wspomagających wywołanie porodu jest masaż szyjki macicy. Polega on na delikatnym otwarciu kanału szyjki i odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego od ścian macicy. Tym samym organizm zostaje „zachęcony” do tego, aby samodzielnie zacząć wytwarzać hormony, odpowiedzialne za rozpoczęcie porodu.

Ayni to taki dziwny ból jest, jak miesiaczkowy tylko gorszy, ledwo chodze bo mam wrazenie ze zaraz cała macica z miednica mi wypadnie :) zobaczymy czy pomoże.....

reklama
Madziu to moze faktycznie ten bol to wlasnie to zachecanie organizmu do rozpoczecia porodu. Jeju, powiem Ci, ze Ci zazdroszcze bo to juz tuz tuz i niebawem sie rozkreci. Sam tekst o odklejaniu bieguna z pecherzem plodowym brzmi dosc drastycznie, ja juz sobie wyobrazam, jak oni podnosza ta wielka torbe tam w srodku. No, ale komt goed meisje! Poboli, poboli , urodzi i przestanie ! :0 mam nadzieje, ze nie pojechalas juz do poloznej na rowerze :D

Do góry