reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Helol

Madziu i co nic:sorry2: Ja juz jedna paczke 1 prawie zuzylam , Milenka jest mala wiec mysle ze jeszcze ze dwie stykna:tak:
Ewelina moja ksiezniczka tez nie wrócila jeszcze do wagi z przed porodu ,a w dodatku dzis nic nie przytyla:sorry2::no: Troche jest leniwa i popije z15 min i spi...
Ayni a co dzis dobrego na wieczór pichcisz? Powiedz jak wytrzymuje twoj maz bez picia w takie upaly? ja bym chyba padla...:sorry2:

U nas dzis byla ostatni raz kraamzorgowa:tak:Fajna babka z niej :tak: zostawila mi wage do poniedzialku ,zebym sobie wazyla jeszcze Milenke:tak:(Madzia ciiii ,cii nic nie mow twojej kraamzorg bo to "kolezenska "przysluga:sorry2::sorry2:)
Bernadetka co za przystojniaczek malutki:tak::tak: Chlopaki to na bb rodzyneczki:tak::-D
Moj tata przyjechal i Michalek go pol dnia nie odstepowal na krok:tak:Nawet przy toalecie stal i czekal....:tak::-)Ogladamy kabareton na tvp2 jaja jak berety:-D:-D

reklama
karola moja tez cyca troche pociagnie i spi, za pol h to samo, pozniej za 1h to samo i pozniej spanie ze 2h:-p.

A ja mojej dalam dzis jakies inne mleko, nie nutrisan, i wszystko co zjadla ulala, i to tak perfidnie ze wszystko stalo jej w gardelku:no:, az sie przerazilam. Pojechalam szybko do sklepu i zakupilam to co miala wczesniej. Teraz spi, ale co troszke spogladam czy wszystko ok. Noc chyba mam z glowy, bo bede sie o nia bala.:-(

O to faktycznie nie fajnie ,ja Michalowi dawalam tylko nutrilon:tak:
No mi Milenka teraz juz spi 3 godz zaraz ide ja budzic do jedzenia..

ale masz landny suwaczek:tak:

teraz i mnie zaczeło czyścić :)...... sie okaże czy to jakaś niestrawność czyli kolejny znak......

niedawno był temat mleka, Nestle Goede Start jest w Hoogvliet:)

Ja uciekam do lozeczka, bo jakos zmeczona jestem:tak: i wkurzona na meza bo doslownie na moj obiad sie obrazil:tak:, ach te chlopy.
Milej nocy kobitki:-) papa

Dobry wieczor. U mnie jak zwykle - sobota i do tego goście (czyli teściowa i reszta) nie bylo wczesniej czasu zeby włączyc kompa. Zakupy, sprzatanie, obiad, karmienia, usypiania, kąpanie....
W ogóle strasznie nerwowy dzien dzis byl, nawet nie cche mi sie o tym pisać....
Zaraz ide na polowanie wkladek ;)

Uzywala ktoras tych z Hemy???
ja nie uzywalam., Kupilam sobie dziś 2 paczki tych z DA. Jak bralam je z pólki to się zastanawialam nad wlkadkami w BIBI - stały obok na pólce - miał ktoś może? Moze bym i kupila do sprawdzenia, ale nie usmiecha mi się placić 6.95€ za 50 szt i potem wyrzucić...
Jak dlugie spacerki robilyscie na poczatku dla dzieci????
Ja zaczynalam od "werandowania" - wysatawialam małą w wózku do ogrodu na 15 minut i co dziennie wydłużalam czas o 10 minut.
astrid nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba twoja corcia miala zoltaczke, jak dlugo?? moja ciagle ma, nie nasila sie ale tez nie znika??? co z tym mam zrobic??

A jeszcze, wyczytalam gdzies ze dziecko jak ma zoltaczke to nie powinno byc dostawiane do piersi, slyszalyscie o tym?????
Noworodki maja tzw żółtaczke fizjologiczną, ktora mija sama kilka dni po porodzie. Tu masz o tym artykuł: Żółtaczka fizjologiczna u noworodka - Zdrowie dziecka - Niemowlę - BabyOnline.pl
Generalnie nie slyszalam by nie mozmna bylo karmic piersią...
No mi Milenka teraz juz spi 3 godz zaraz ide ja budzic do jedzenia..
Może to glupie, ale zapytam - dlaczego budzicie dzieci na jedzenie? Może jestem staroświecka (albo niedouczona w tym względzie), ale sądzę, że jeśli dziecko zglodnieje to samo się obudzi... Poza tym osobiście jestem wrogiem karmienia dziecka wg zegarka... Noworodka karmi się zazwyczaj na żądanie.....

Milkaaa to oczekiwanie i nasłuchiwanie jest powoli stresujące hehehhe

tymczasem lece pod ciepły prysznic bo coś mnie bóle dopadły ..... :)

reklama
Iskierka ja karmie przewaznie na zadanie:tak:Ale dzidzius malo przybiera na wadze wiecmi polozna kazala buzdic co 2 godz i karmic:tak:albo mleko modyf , wole to pierwsze :tak:zobaczymy czy bedzie rezultat...

Madziu ni idz pod prysznic :tak:

Do góry