reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Czesc dziewczynki, ale pogoda , lekker, co ? Dojechalismy szczesliwie w niewygodach pelnego auta moich rzeczy. Tj firanki, obrusy, farby, walizki itd :D i akurat na czas kolacji ramadanowej przyrzadzonej przez meza. Byl kuskus czerwony z miesem, sosem i warzywami , salatka z zielonych chili , brique i generalnie stol sie uginal, a my takie wyglodzone po podrozy na samych sandwichach, bylo w sam raz na czas :D nawet nie usiedzialam dlugo i okolo 1.00 w nocy poszlismy spac.

Rano sniadanko, mame i brata wzielam do kinderboederij i nad morze bo taka piekna pogoda no i mama nas juz opuscila i zostawila mi brata na przechowanie na cale 3 tygodnie :D mam nadzieje, ze bedzie grzeczny, poki co zadowala sie nowa komorka, bajkami i grami na kompie :D

Moj buikje jest juz taaaaaaaki groooot , szok! poszlo i rosnie z dnia na dzien.

Berniaku, wiesz mysle, ze to nic powaznego, ja wczoraj wpadlam w agresywny nastroj, kiedy moja mama wychodzila z taszkami z auta i slysze przez otwarte drzwi : "ärme Polen" i juz lece do drzwi i wolam meza jak na wojne :D a tam po prostu przejezdzala pani , ktora jest uposledzona na wozku ze swoim mezem , ktory jest zawsze pijany. Ale maz pyta sie "co jest sasiad" i skojarzyli , ze to moja rodzina
:sorry2:

a co do herbatek to staraj podawac tylko cycka, bo im wiecej podajesz cycka, tym wiecej mleka bedziesz produkowac. To kwestia zapotrzebowania i produkcji a im wiecej obcego podajesz, tym mniej cycki produkuja. Tak uczyli w szpitalu na open dagen ;) szkoda zaprzepascic pokarm, a rumianek sam w sobie nie ma zadnych wartosci odzywczych, wiec bez sensu , maly sie woda nie naje, a nawet jak masz w cycu pusto to samo przystawianie do piersi powinno przeslac sygnal do mozgu , ze jest zaptrzebowanie na mleko :) niebawem sie rozchula, zobaczysz :*

MGD anooo wlasnie ramadan kareem!

pozdrawiam was wszystkie i lece lapac sunshine z ogrodka. Jest super!

reklama
A mi dalej zimno :(
Siedze na balkonie...mloda spi..kunafa na stole..zyc nie umierac :D

Jutro wybieramy sie na pierwsze el spacerro :)

AYNI dawaj fote!!

Mgd to juz druga nocka byla:tak: mala prawie cala noc na cycu wisiala:sorry2:juz

sie schizowalam ze nie mam mleka ,ale teraz jest lepiej .spi i nie palcze wiec chyba nie glodna.Dzis byla pierwsza kapiel i nawet dobrze mi poszlo ,jednak cos pamietam po Michalku:tak:Od jutra wieczorne kapanko:tak:

Ayni a ile twoj brat ma lat,jesli moge zapytac?
Berni a moze jakas herbatka wspomagajaca lakttacje?

karola moj brat ma 11 lat. jeśli jutro będzie taka sama pogoda to biorę go na dłużej nad morze. zrobimy sobie piknik.

mgd wyśle Ci na whats app dzięki za przypomnienie bo już mi wylecialo z glowy ;D może tobie tak zimno po porodzie bo już nie musisz jaja wysiadywac i temp ciała się obniżyła ?

Karola jesli wiesz cos o takich herbatkach to napisz, nie zaszkodzi sprobowac;)
chociaz dzisiaj jest jak by lepiej, niewiem co pomoglo i czy wogole pomoglo ale opilam sie soku jablkowego i bawarki, pojadlam i sciagnelam dwa razy po 100 ml:)

Ayni widze ze ty tez bojowa kobita:D

Mgd nie jestes sama, mi tez strasznie zimno;/

U mnie to cycki żyją własnym życiem i wiedzą, kiedy jest godzina karmienia, bo mi wtedy następuje nawał :szok:. Powinni zakładać banki mleka przy przychodniach, czy coś. Chętnie się podzielę :-D.

Jol jol :)

KAROLA czyli wszystko git :)

Mnie sie trafilo dziecko-przylepka..spanie we wlasnym lozku przeciez nie jest takie fajne jak u mamy na brzuchu, nie?
Znalazlam w tel aplikacje do usypiania dzieci...odglosem suszarki do wlosow :D :D :D
I z reka na sercu Wam mowie ze dzialaaa!!!
Mala w ciagu paru sekind sie uspalaja i zasypia :)

AYNI :*

Gdzie MADZIA???!!!!!!
ma ktos wiesci od EWELINY??

BERNI bedzie dobrze. A powiedz mo co jest przyczyna twojego niepiersiowania?? Bo rozumiem ze sciagasz i z butli dajesz

ASTRID mam wrazenie ze mamy te same cycki lol
Dzisiaj Kausar przespala godzine karmiemia i przelecialo przez wkladke i dwie koszulki :D

Apropo AYNI pytalas kiedus ile wkladek trzeba...duuuuzo. Ja nie raz po dwie zakladam
Dzid jest 7 dzien Kausar a ja juz koncze pudelko 30szt. Mam te z Natusana,ale szalu nie ma. Zostawiaja male wloski na piersiach...

reklama
Berni, nie taka bojowa, tylko o auto mamy sie balam bo nigdy tu na polskich blachach nie wiadomo. Ale generalnie ludzie o rasistowskich pogladach to nie sa ludzie o jakies zaskakujacej inteligencji dlatego nie warto sobie nimi glowy zaprzatac , poki nie przesadzaja:blink: ja tej pani podarowalam, w koncu nie do konca panuje nad soba, a jej maz urzniety w 3 d... :-D czasem jej sie wymsknie cos glupiego i ja maz potem czepnie w beret :D w kazdym kraju sa tacy , gdybysmy byli obcokrajowcami w PL pewnie nie bylo by nam tam lzej. Ale... warto robic dokumentacje , tak w razie czego, jakby sie mialo powtorzyc.

Astrid ja tez kiedys o tym myslalam, tylko gdzie to skladowac, trzeba by zamrazac, ale pomysl, np jakas mama zachoruje i nie moze karmic piersia to moglaby skorzystac z takiego banku czy cos
:-)pod warunkiem jakby sie takie mleko badalo czy cos :D jakis super szybki screening na wartosc oraz ew choroby.

mnie ostatnio dosc swedza cycki, raz myslalam nawet, ze mi cos wycieklo , ale falszywy alarm ;D

MGD jak robisz jeszcze jakies fotki, to ja zawsze jestem chetna na ogledziny :D

aaaa w ogole naprzywozilam z PL tyle rzeczy dla malego ze szok.. Zapomnialam tylko o pielegnacji nosa i bede musiala tutaj cos kupic. Cos polecacie ? Ciotki z PL daly malemu welurkowe pajace i generalnie lozeczko sie ugina pod ciezarem tych toreb. Kallie U mnie sie wszystko zgadza z raju rodzica :)

Do góry