reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

nie czytam raczej drastycznych artykułów na temat dzieci, no ale otworzyłam onet.pl i tytuł mówił sam za siebie.

A co do lekarzy to powiem Wam że w PL to pacjenci powinni się również trochę "postarać" kto się nimi zajmuje, w tym sensie że ciągle słyszałam jak pacjenci do mnie nagadywali na lekarza a później lecieli do niego z wielkim koszem lub z czymś innym:tak:, no a w mniejszych miejscowościach jest na porządku dziennym że ludzie dają, czekoladki czy cokolwiek no bo tak trzeba!! Łapówki sami dają a później narzekają że lekarze biora.Sorki ale jest podaż to i popyt również...

reklama
Ayni ja naprzyklad na jej miejscu ucieszylabym sie z czegokolwiek dla dzieci:) wiadomo dwoje maluchow, dziecko ucieszy sie ze wszystkiego:) czy to slodycze czy jakas tania pierdulka:)

Mnie sie trafila tzw "zlodziejka" ale nie narzekam spytala czy chce kupic ciuszki dla malego, ja na nia oczy skad wie a ona ze tam od kogos, powiedzialam czego mniej wiecej bym potrzebowala i ze najpierw musze to obejrzec (myslalam ze to jakies uzywane, zniszczone) po godzinie byla spowrotem z kilkoma superasnymi bodzikami,pajacykami i bodami ( tygrysek taki i kotek:-D) spojrzalam wszystko nowe z lepszych sklepów na ktore mnie niestety nie stac;/ powiedziala ze chce polowe calej sumy, wzielam bez wahania takie te ubranka slodkie:)

NANA nieee Ty mi jeszcze za skore nie zalazlas :p

AYNI podoba mi sie pomysl Nany,z kinem -teraz sa wakacje wiec dzieci sie na bank uciesza :)

Ayni, faktycznie jakieś bilety do kina możesz im postawić, czy wejściówki do jakiegoś parku rozrywki, ewentualnie zabawki, czy coś. Ja pomyślałam też o grillu, jak pogoda byłaby fajna.

Anna masz racje, chociaz z drugiej strony nie raz sie slyszy, ze jak nie dasz to opieki nie masz i lekarz juz nie doglada. Chociaz sama nie wiem, bo nie mialam bliskich w takiej sytuacji. Moj brat byl operowany w slaskim centrym zdrowia dziecka i w Lodzi i jesli chodzi o lekarzy to profesjonalisci i nic im nie trzeba bylo wkladac w koperte. Mysle, ze tez porzadny lekarz nie przyjmie jakis wymyslnych prezentow, mozna dac kartke czy cos drobnego, ale jakies kosze z alkoholem, pralinami to wola o pomste do nieba! Ze im nie wstyd tak brac na dyzurze ?

Bernadetkka tzw zlodziejka tzn ze jakies kradzione? Czy tak sie tylko mowi ?

Dzieki dziewczyny za pare pomyslow, cos wybiore :) naprawde w tych czasach ciezko spotkac kogos kto bezinteresowanie chce cos oddac, a juz tym bardziej wsrod rodakow, bo kazdy chce jak najwiecej na czyms zarobic
:baffled: ale ona sama mowila, ze jak byla w ciazy to dostala duzo rzeczy wlasnie od tutejszych i nie chcialaby za to brac pieniedzy.

No Astrid, park rozrywki najblizszy jaki mamy tutaj to Efteling , wejsciowka 30 EUR od osoby, wiec mama+ tata i to 60 EUR nie wiem jak dzieci licza ale napewno nie za darmo , ale kino to dobry pomysl ! Tylko nie wiem czy 2-latki to nie za male do kina jeszcze ?

Ostatnia edycja:
Anna masz racje, chociaz z drugiej strony nie raz sie slyszy, ze jak nie dasz to opieki nie masz i lekarz juz nie doglada. Chociaz sama nie wiem, bo nie mialam bliskich w takiej sytuacji. Moj brat byl operowany w slaskim centrym zdrowia dziecka i w Lodzi i jesli chodzi o lekarzy to profesjonalisci i nic im nie trzeba bylo wkladac w koperte. Mysle, ze tez porzadny lekarz nie przyjmie jakis wymyslnych prezentow, mozna dac kartke czy cos drobnego, ale jakies kosze z alkoholem, pralinami to wola o pomste do nieba! Ze im nie wstyd tak brac na dyzurze ?

Bernadetkka tzw zlodziejka tzn ze jakies kradzione? Czy tak sie tylko mowi ?

Dzieki dziewczyny za pare pomyslow, cos wybiore :) naprawde w tych czasach ciezko spotkac kogos kto bezinteresowanie chce cos oddac, a juz tym bardziej wsrod rodakow, bo kazdy chce jak najwiecej na czyms zarobic
:baffled: ale ona sama mowila, ze jak byla w ciazy to dostala duzo rzeczy wlasnie od tutejszych i nie chcialaby za to brac pieniedzy.

No Astrid, park rozrywki najblizszy jaki mamy tutaj to Efteling , wejsciowka 30 EUR od osoby, wiec mama+ tata i to 60 EUR nie wiem jak dzieci licza ale napewno nie za darmo , ale kino to dobry pomysl ! Tylko nie wiem czy 2-latki to nie za male do kina jeszcze ?
OJ nie wiedziałam, że tak drogo :baffled:. Słyszałam, że dzieci do 2 r.ż. mają darmowe wstępy.

Hmmm nie wiem jak to z wiekiem dzieci..ale na animowana bajke czemu nie?? :)
Albo zaoferuj sie jako nocna zmiana- moze rodzice beda chcieli sobie gdzies wieczorem wyjsc jak dzieci juz spia,wtedy posiedzisz pare gidzin???

No Astrid wlasnie zajrzalam z ciekawosci, bo chce wziac mame i brata jak brat bedzie spedzal u nas wakacje po powrocie z Polski. Faktycznie dzieci do 3 lat maja gratis entree ale moj brat ma 11 , wiec juz musi placic 32 EUR jak dorosly. Wiec 4 normalne bilety = 128 EUR plus jeszcze parking za caly dzien pare lat temu byl 10 EUR plus jeszcze tam caly dzien od rana do wieczora trzeba cos jesc, pic , ewentualnie lody, wiec nam za taka wycieczke wyjdzie dosc troche :D

no, ale cos im wymysle, chociaz wydaje mi sie ze bon do Hemy zalatwil by sprawe bo wtedy sasiadka moglaby sama zadecydowac i kupic co jej sie przyda.

MGD intrygujesz mnie tymi zablokowanymi osobami :D jak narazie to domyslam sie tylko 1 usera

reklama
Do góry