reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

No bo zostałam postawiona do pionu przez jedną z forumowiczek... Wam radzę to samo, bo też usłyszycie. Wiecie, płacz to pewnie depresja poporodowa czy inne kataklizmy. Trzeba się ogarniać :rofl2:. Tak tak, czepiam się i jestem chamidłem.

reklama
No bo zostałam postawiona do pionu przez jedną z forumowiczek... Wam radzę to samo, bo też usłyszycie. Wiecie, płacz to pewnie depresja poporodowa czy inne kataklizmy. Trzeba się ogarniać :rofl2:. Tak tak, czepiam się i jestem chamidłem.
Forum jest żeby się wygadać itp. no ale ile razy można słuchac wciąż o tym samym...

Ayni a Ty z pl jak zamawiałaś to z jakiego sklepu czy z allegro? bo ja zamówiłam różne pierdoły z raj rodzica i do tej pory brak od nich odzewu, ja się już zaczynam denerwować a co dopiero moja sis bo ona to zamawiała i czeka i się doczekać nie może

No i mi się jeszcze przypomniało że też mam rożek więc to tak jakby drugi śpiworek tylko z usztywnieniem, myślę że nam to na razie wystarczy:-)

Hmm smaka sobie zrobiłam na kapustkę;/ a mam zupę a właściwie dwie bo dla mnie pomidorowa a dla M ogórkowa bo ja nie lubie jednej a on drugiej więc czasami jak mam wenę to robię w dwóch małych garnkach dwie różne i każdy zadowolony:-D .... ale teraz mam dylemat bo kapustkę bym wolała yhh
Kochana ja zamawialam rowniez przez raj rodzica.pl i dostawalam maile co chwile odnosnie stanu zamowienia. Ojciec wplacil kase a potem mail ze stanem zamowienia, potwierdzeniem itd, ze przesylka nadana i nastepny z GSL od kuriera. Podobno przesylka wieksza od telewizora az jestem ciekawa czy wszystko tam gra w srodku. Moze niech siostra napisze im maila albo zadzwoni z numerem zamowienia, bo moze im cos utknelo. Z tego co wiem, to im sie czasem to moze zdarzyc, bo nie sa w 100 % ogarnieci, ale natomiast jak sie im da znac to reaguja natychmiast. Mysle, ze to chyba najtansze zrodlo i duzo kupilam za 250 PLN. Zanim zamowilam u nich to czytalam na wrzesniowkach i jedna laska tez tam zamowila i jakis byl problem z czyms ale zadzwonila i szybko dostala paczke.

A widzisz dodalas mi pomysl, ja sie wlasnie zastanawialam czym zastapic wieprza w tym bigosie i faktycznie kurczak tez by sie dobrze spisal. A tej zakreconej kapusty to nigdy jeszcze nie jadlam :D a zupe to bym mogla codziennie zrobic. Jak mnie najdzie to nie ma zmiluj. A najbardziej to jarzynowka lekko na smietanie zageszczana :D mniaaaaam. Dzisiaj robie spaghetti bolognese z pomidorami z puszki bo juz dawno nie bylo.

Ayni powiem szczerze że rodzina tz jest wręcz irtyujaco spokojna, on sam zresztą też... to ją jestem narwana :)
jedzenie faktycznie mają pyszne a mama i siostra tz gotują cudnie ... dla mnie specjalnie samba dają osobno bo ją wole łagodne smaki... ale od czasu jak jesteśmy razem 7 kg przytylam o_O

Wow, to niezle Cie karmi ! A rodzinka tez mieszka w NL czy w Surinamie ? Ja wlasnie widzialam , ze faceci to raczej wyluzowani i za bardzo sie nie stresuja zyciem, ale panny znow daja popalic, ale najwazniejsze , ze tesciowa tez jest spoko :D

Yokasta bylam pelna podziwu:)
stal przy mnie caly czas, trzymal mi glowe kazal przec i plakal...:D
gdyby go tam nie bylo to niewiem...:baffled: nawet nie chce myslec...
Byl wielkim wsparciem, chociaz polecialo kilka ostrych slow odemnie do niego...:zawstydzona/y:

Kochana az mi sie lezka w oku zakrecila, przy tak dlugim porodzie , pewnie ten porod mial na niego taki wplyw, ze tak sie zmienil. To cudowne ze tak przezyliscie to wspolnie. Ja tez sobie nie wyobrazam porodu w samotnosci tylko z personelem, chyba nie dala bym rady.

Nie najlepiej to zamknac sie w sobie i pojsc sie powiesic...!
Chce to placze i juz a nie bede trzymac w sobie a potem uslyszycie ze ta i tamta w wariatkowie siedzi:-D

Dzisiaj poszedl juz do pracy bo maja nawal i potrzeba ludzi... i dzwoni co pol godziny:D co ja bym sobie przysnela bo Alus tak smacznie sobie spi to tu telefon i czy wszystko dobrze itp:)

A niech sie stara na dobre mu to wyjdzie:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Najlepiej nie zajmować konkretnych stanowisk, bo to budzi niepotrzebne dyskusje albo i kłótnie. Potem admin musi interweniować ;-). Szkoda tylko, że są osoby, które jakieś swoje frustracje wylewają na osoby, które na swój stan psychiczny niewiele mogą począć, bo to czysta fizjologia. Jeśli by się to przedłużało i było faktycznie alarmujące, to się nie dziwię, że takie teksty by leciały, ale też powinny być kierowane albo prywatnie, albo bardziej kulturalnie.

ASTRID spoko loco. Jak bedziesz miec oznaki baby blusa to Cie sama w kaftanik wsadze :p

Rrety, rano o zarciu, po poludniu o zarciu,w nocy o...zarciu :D
Litosci nie macie :)

AGSS mam kulezanke surinamke :D meega pozytywna babka! Uwielbiam ich akcent :D

MGD a co!! Nie ma ze nie...Moje zycie ostatnimi czasy czesto kreci sie wokol lodowki, to tez jest miejsce, gdzie przyklejam zolte karteczki, bo do lodowki zagladam najczesciej :D hahaha inaczej musialabym je w toalecie wieszac , bo tez chodze czesto na siusiu :D buehehe

a ja mam truskawki, super slodkie , nie wiem czy dotrwaja do jutra, czy tez bezczelnie je zjem z serkiem homogenizowanym, kupilam cale wiaderko :D

A ty spac mialas! Idzze sie wyspij :p jeju ty masz chyba ADHD nie ulezysz w lozku!

Dziewczyny , blagam was nie przesadzajcie. Jak macie ochote pisac codziennie o placzu , ile wyplakalyscie, gdzie plakalyscie i przy czym to prosze bardzo! Ja sie nie zamierzam ograniczac i w nosie mam czy komus sie bedzie podobalo co pisze czy nie, trudno, pisze tu dla siebie i dla was , nie dla poklasku. Mi sie ostatnio udziela bardzo, a po narodzinach to juz pewnie bede plakac non stop az mi przejdzie. Czuje, ze moje zycie sie bardzo zmienia w tym momencie , czuje sie szczesliwa i czesto placze ze szczescia ;) to chyba nic zlego, co wiecej, mysle, ze raczej wszystko ze mna w porzadku. Bo niezdrowo jest tlumienic emocje i to oznaka frustracji.

a tu tez sie poplakalam :

When God Created Woman - YouTube

Ostatnia edycja:
A pozaaa tyyym ;) jest taka cudoena opcja opcja "ignoruj uczestnika" nie widzi sie wtedy co dana osoba pisze :D

Korzystam z tej opcji i sie przynajmniej nie pienie ;)

AYNI na spacer ide. Mala nie dala mi pospac :D

reklama
Dobrze wiedzieć :-D. LOl właśnie się dowiedziałam, że zalegamy 2 miesiące z czynszem. Mąż to wszystko opłaca. Widocznie sprawy ciążowo-porodowe go zaćmiły i zapomniał o tym. Musiałam babeczkę przepraszać a ona, że spoko no problem, tylko mnie uprzedzała, że jak nie zapłacimy, to możemy mieć problemy. To to ja wiem :szok:

Do góry