reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Iskierka:( jej musisz sie teraz sprzeciwic, malutka sama bedzie wiedzila kiedy ma wyjsc...
Wspolczuje:( tez mi wczoraj znajoma odradzala to badanie... mowi ze nawet ze mna pojdzie jak cos (zna jezyk perfekcyjnie, nie to co ja)
Ja nie chce zeby mi tak cos robili, przecierz sila mnie nie zmusza:)

Ayni :) gratuluje daty:)nie przejmuj sie, powoli do wszystkiego dijdziesz co i jak:p
Masz racje co do slubów w pl, tam ze wszystkim jest problem...
opilibymy hehe ale trzeba sie wstrzymac:)

Ostatnia edycja:
reklama
ISKIERKO wiem co to znaczy tak spuchnac ja cala spuchnieta bylam ,twarz ,dlonie,ramoina.Dobrze by bylo zeby lekarz sprawdzil ci mocz czy bialka tam nie ma,czy to nie zatrucie.no a z drugiej strony przy dzisiejszym upale i twojej aktywnosci to moglas spuchnac.

Ayni no własnie to miałam na myśli, w Pl o wiele bardziej jest to skomplikowane jesli chodzi o obcokrajowców, to tylko dla nas polaków jest łatwe :( masz zupełną racje, szkoda pieniedzy i zachodu.....

iskierka to straszne co piszesz ja też Czuje się taka naprezona w upały dziś u nas było prawie 30 szok.

wiecie co sama nazwa masaż szyjki brzmi przyjemnie ale jeśli piszecie że boli i nie przynosi skutków to po co te tortury? nie rozumieju ;)

wiecie co jakby mój mąż był polakiem to na 100% bralibysmy się w polsce ale tu trzeba myśleć o kasie i zdrowiu psychicznym. w nl pewnie dużo ślubów mieszanych a w ppolsce może nie mają doświadczenia i to tak wychodzi pokracznie .

berni a tam z ciekawości dziś ta panią spytałam to powiedziała że dziecko można uznać również po narodzinach ale wtedy jak się urodzi to w papierach będzie mieć twoje nazwisko i można zmieniać później ale nie pytałam już szczegółowo jak to wygląda więc nie ma rzeczy niemożliwych wyluzuj się teraz i nie myśl o tym załatwicie jak nie teraz to później.

a w ogóle już takie bzdury zaczęła gadać że się wyłączyłam bo mówi np. że uznający nie musi być ojcem i może to być nawet sąsiad. bo to nie zawsze jest biologiczny ojciec. nie wiem czy chciała coś zasugerować czy jak haha.

jeju nadal duszno ;/

a gdzie kallie ?

AYNI kotek, na holenderskim akcie malzenskim jest taka specjalna rubryczka gdzie wpisuje sie nazwisko po zawarciu slubu. I w durnym wiatrakowie ZAWSZE wpisuja panienskie. Pod spodem jednak zaznaczaja ze bedziesz uzywala nazwiska meza.
Na takiej podstawie zadnego dokumentu -polskiego-nie wymienisz.
Inaczej jest gdybys miala hol.paszport- tam wtedy jest taki dopisek-gebruik naam.

Wiec jak bedziesz w PL to super. Taniej Ci to wyjdzie.
Bedziesz musiala :
-zarejestrowac holenderski akt slubu
-napisac podanie z prosba o zmiane nazwiska na nazwisko meza( musicie sie oboje podpisac)

Wnioskuje ze jedziesz sama. Chlopa zostawiasz??
W takim ukladzie pamietaj zeby takie podanir napisac juz przed wyjazdem,zrobic ksero jego paszportu oraz aktu urodzenia.
Inaczej pojedziesz na darmo ;)

Mongolow ogladam :) cudny film

Ayni w poniedzialek znow sie wybieramy, juz z kompletnymi papierami, mam nadzieje ze teraz im juz to wystarczy... bo mi sie juz tam chodzic nie chce...
Staram sie juz niczym nie stresowac, bo konczy sie to placzem i bolami:/

Normalnnie jest taaak parno, duszno ze siedze na kanapie jak kawal sloniny...:)
nie mam sily na nic...

Mgd alf shukran!!! niestety chłop chętnie by pojechał ale nie dostanie wolnego i musi na nas zarabiać ;/ a szkoda był by taki honey moon w egzotycznym kraju Polska. Jeszcze raz dzięki za info i dla pewności zadzwonie dodatkowo do mojego usc we wsi mej. buzka ! a my dalej na skype. duża rodzina = dużo gadania. ale chyba pójdę wziąć chłodny prysznic bo pali mnie w poliki .

bernadeta cieszę się że udało wam się to wszystko skompletować! po takich przygodach to pewnie sama ulga! bardzo się cieszę!

Ostatnia edycja:
Helou Helou !
Long time no see hehe :-D

Iskierka-trzymam kciuki nieustannie! Mialam nadzieje,ze to juz ! Trzymaj sie tam!

Ayni- gratuluje kochana!!! Ja tez z tych co za-maz-pojscie wybraly w NL- bo prosciej ;) mniej zamieszania z papierami ;) i tez przejelam mezowskie- takim samym sposobem jak Mgd- ale to juz wiesz :-)

dzisiaj caly dzien spedzilam u kumpeli, na spacerach, w jej ogrodku :-D pelen relaks z nia i jej 8 miesiecznym slodziakiem ;) dostalam w spadku fantastyczne ciuszki zimowe- bo jej synek urodzil sie w listopadzie. Ciesze sie jak dziecko, bo ciuszki prawie nowki- a wiadomo,ze to jest spory wydatek z ciuszkami na zime...

a jutro spotkanie z forumowymi kobitkami :)
can't wait :tak::-)

edit: a mozeby tak watek z promocjami? na bank by sie przydal, zawsze sie cos przeoczy- a tak co madra glowa- bedzie nam pamietajacym inaczej w ciazy przypominac :D

Ostatnia edycja:
reklama
AYNI aflan :)
Ale na Twoim miejscu,na wszelki wypadek wzielabym te wsie dokumenty..urzedas urzedasowi nie rowny. A jak czegos zabraknie to bedzie lipa.

YOKASTA hellol :)

Do góry