reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Nimfii u nas Ala chodzi do szkoly juz od 2 lat :) radzi sobie bardzo dobrze, pisze juz sprawdziany, czyta czytanki ktore maja 3-4 zdania, jest mega zadowolona a od wrzesnia Maja zaczyna... ;)

reklama
maran-atha i reszta mam czemu mamy zagraniczne na przedszkole mówią szkoła? Dziwi mnie to od roku, bo po angielsku przedszkole to pre-school czyli dokładnie ten sam system stworzenie słowa jak po Polsku do słowa dodano przed (pre) i wyszło. A wszystkie mamy jakie znam anglojęzyczne mówią szkoła. Moj syn nawet mówi, że w szkole mają jedna klasę przedszkolną (nazywa to po angielsku) a on nie chodzi do szkoły tylko do kindergarten, czyli zerówka po polsku. Nie wiem skad się to bierze nazywania przedszkola szkolą. Może któraś wie?
A co ciekawe, dopuki nie poznalam systemu edukacji to byłam pewne, że te dzieciaki wszystkie faktycznie zaczynaja szkołę tak w cześnie :-)

Aga moja Ala chodzi do szkoly nie do przedszkola. Do przedszkola chodzi Maja (pre school). Ala w wieku 4.5 roku czaczela primary school, klasa junior infant, obecnie jest w senior infant. Normalnie ma ksiazki, lekcje, mundurek szkolny, prace domowe itd. To normalna szkola jest a material maja taki jak u nas w PL w pierwszej klasie.

nasza Weronka będzie chodzić jeszcze raz do zerówki, patrząc na nasze życie rodzinne teraz to dobrze, że udało się ją odroczyć. W jest wrażliwa i ma odroczenie ze wzgl emocjonalnych (bo pisze, czyta, rysuje i liczy świetnie) na ryz W i jej rodzeństwo IMAG0445.jpg

Załączniki

• IMAG0445.jpg
    IMAG0445.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 255
Cyprian pójdzie do szkoły od września. :-)
Myślę, że sobie świetnie poradzi, ale on to dziecko wiatr, wszędzie i z każdym się odnajdzie. Wystarczy dać mu tylko 5 minut na poznanie otoczenia i... świat jest jego. Zupełne przeciwieństwo Kacpra. Ciekawe jaki będzie Franio?

Maciek ma odroczenie szkoły.
Kuba ma autyzm, a Maciek cechy autystyczne pochodzące bardziej pod zAspergera. Jest zdolny, szybko się uczy, ale nie umie odnaleźć się w grupie.
Jestem dalej sama w Polsce z chłopakami. Szczerze mówiąc brakuje mi sił do tego wszystkiego co się dzieje.

Hej dziewczyny
wstyd się przyznać ale zajrzałam tu po 6 latach i staram się nadrobić zaległości, widzę,że część z was jest cały czas aktywna...
wszystkim życzę najlepszego, pozdrawiam gorąco

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry