reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Maranka, Agniesia, gratuluje dziewuszek - no to wyprawke macie z glowy;-):-D
Antar, a za Ciebie trzymam moooooooocno kciuki!:-)
My postanowilismy zaczekac ze staraniami o dzidzie do wiosny z dosc prozaicznych powodow - Z. chcialby zmienic prace i chcemy sie przeprowadzic do domu z ogrodem, no i Adas tez bedzie juz bardziej kumaty, chociaz akurat na to nie narzekam.:-D

Nimfii, a co to za szkola? Pewnie niedawno zaczelas i to dla Maciusia nowa sytuacja. U nas bylo podobnie jak wrocilam do pracy - na poczatku krzyk, wrzask, lzy, a po pewnym czasie buziak, papa i pokazywanie palcem na drzwi.:-D Ja duzo mu tlumaczylam, ze ide do pracy, ale, ze niedlugo wroce itd. i jak wracam, to zawsze mu mowie, ze wrocilam z pracy i tak sie przyzwyczail.

Lajfiku, a jak Kaja???

Pozdrowienia dla wszystkich Lutowek, Lutowiatek i... dla martussowej matulki:-D

reklama
A ja sie pozale troche,bo Gracjan juz od kilkunastu dni budzi sie w nocy,potrafi przeplakac nawet 2 godz,ale ja jestem twarda i nie zabieram go do lozka tylko chedze do niego co kilka minut,a jeszcze niedawno bylo idealnie mlody zasypial ok 20 i budzil sie o 5-6 rano,mam nadzieje,ze to przejscoiwe i juz wkrotce wszystko wroci do normy
Jeśli nie dasz się naciągnąć na jakieś branie do łóżka, dawanie mleka nie o stałej porze itp to gwarantuje ci, że wróci do normy. Jak twój chłop jest charakterny to potrwa to kilka dni i powinno wrócić do normy. Trzeba być tylko konsekwentnym.

Emkamku a z kim zostawiasz Adasia kiedy idziesz do pracy jesli moge spytac ?
U nas z kasa tez tak sobie wiec moj powrot do pracy to temat ostatnio czesty :-)

aga pod tym wzgledm jestem twarda i nie ma mowy o mleku w nocy czy braniu do naszego lozka,trzymam sie tych zasad juz ok pol roku i ani razu nie uleglam Mlody wciaz przebudza sie w nocy,ale tez nie codziennie,dlatego mysle ze juz niedlugo wszystko wroci do normy

ana ja juz od dawna mysle o powrocie do pracy,ale to w przyszlym roku,najpierw pod koniec lutego chce zapisac Gracjana do przedszkola na 3 darmowe godziny dziennie,zeby sie zaaklimatyzowal,a miesiac lub dwa pozniej,chcilabym juz pojsc do pracy:-)

Ostatni mlody mnie bardzo rozczulil,podczas zabawy z nim ogladalam rozmowy w toku,o ile dobrze pamietam mowili o aborcji i tak sie wzruszylam,ze lzy same naplynely mi do oczu,Gracjan dlugo sie nie zastanawiajac pobiegl do kuchni,urwal mi kawalek recznika papierowego i przybiegl z nim,zebym otarla lzy,a i obowiazkowo zaczekal przy mnie,zeby wyrzucic zurzyta chusteczke,kochany ten moj synus:-):-p

emkamek ucze sie w Cosinusie - studium 2 letnie rachunkowości. Zaczelam w tym miesiacu. Gdy wychodze z domu to młody nawet nie protestuje. Usmiecha sie i robi "papa". Czasem tylko da do zrozumienia ze chcialby isc ze mna, ale nie ma wiekszej awantury. Natomiast gdy juz wroce do domu to sie do mnie przytula i potrafi tak siedziec wtulony pol godziny albo i dluzej. No i kilka kolejnych nocek wyglada tak jak opisalam - budzi sie i chce przytulac.

agniesia byc moze masz racje ze zasilek tylko przez dwa lata. Za to urlop wychowawczy do czasu az mlody skonczy 3 lata :tak: Jesli przesiedze ten rok na zasilku to i tak bedzie pasowalo zebym w nastepnym roku cos zaczela z soba robic - konkretnego ;-)
A moze Maciek pojdzie juz wtedy do przedszkola. Caly czas zastanawiam sie nad tym. Moze juz ktoras z mam ma plan przedszkolny dla dziecka? Jako ze nasze pociechy sa lutowe to pasuje im isc do przedszkola gdy rocznikowo skoncza 3 lata tzn w roku 2012. Czy ktoras mama chce juz od nastepnego wrzesnia posłać dziecko do przedszkola? Niektórzy tak robia....

reklama
Nimfii tak, tak masz rację, że wychowawczy 3 lata trwa, z tym że ten ostatni rok jest bezpłatny. Myślałam, że mówisz o tym iż 3 lata będziesz na płatnym. My chcemy posłać Wercię do przedszkola już w przyszłym roku we wrześniu.

Do góry