reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

podpis (chlopiec / dziewczynka)

Ja miałam przeczucie że chłopiec ale okazało się że córeczka w brzuszku mi buszuje :D ale jesteśmy szczęśliwi bo płeć to sprawa drugorzędna. No i w sumie dużego zaskoczenia nie ma, tylko dwie opcje są :D

reklama
u mnie w 13 tyg. pan doktor na badaniu prenatalnym stwierdził dziewczynkę, w tym samym dniu na wizycie u mojej lekarki prowadzącej ona powiedziała że chyba chłopak- to dowód na to ze jednak było za wczesnie:)
na ostatniej wizycie w 16 tyg. moja lekarka powiedziała ze chyba jednak dziewczynka ale tak na 85%. Ale oczywiscie ze najwazniejsze ze zdrowiutkie:)

W 16 tyg. moja gin powiedziałam Nam że na 99% chłopiec (i tak własnie czuje) ale ze jeszcze za wcześnie:) 3 tyg później pojechaliśmy na USG 3D/4D i facet Nam powiedział że dziewczynka ;) no i będzie dziewczynka :) bardzo się cieszymy:) ale wychodzi na to ze moje "czucie" co do chłopca to jakieś dziwne jest :-D

Miałam odwrotnie jak ninuszka - w 16 tygodniu miała być dziewczynka, chociaż ja i tak podświadomie przeczuwałam chłopca i jakoś gince nie wierzyłam. No i na kolejnej wizycie mój wewętrzny "lokator" pokazał, że ma jajeczka między nóżkami :-D.

U mnie w pierwszej ciązy w 13 tc powiedzieli, że dziewczynka i tak zostało do końca. Za to teraz w 13 tc powiedzieli, że dziewczynka, w 19 też, że dziewczynka a w 22, że chłopak. W związku z powyższym czekam na kolejne usg ok. 30 tc i ciekawe, czego dowiemy się tym razem :)

hej dziewczyny ja sie dowiedziałam 22 tygodniu ze będzie chłopiec, czły czas myślałam o dziewczynce a tu taka niespodzianka tez sie bardzo ciesze ze synek, moze za drugim razem będzie dziewczynka , najważniejsze jest to zęby:-) sie urodziło zdrowe

U mnie w pierwszej ciąży w 19 tygodniu Adaś dokładnie pokazał co tam ma, nawet nie znając się na usg każdy by widział tam faceta.
W tej ciąży od 16 tygodnia (usg mam co wizytę) do 30 tyg. była prawdopodobnie dziewczynka bo strasznie uparta i nie dała się dobrze zobaczyć.Od 30 tyg. gin. mówi że na 100% dziewczyna i róż mogę szykować.Wszystko się okaże już niedługo.

U mnie juz wiadomo ze na 100% Córeczka :)))))))) takze bedziemy miec Emilie albo Liwie! turu ru ru ru:-)

reklama
w 12 tc Oli nie chcial sie za nic pokazac, dopiero w 19tc sie pokazal na chwilke i pan doktor mowi ze 'mamy fistaszka' a teraz na usg w 26 tc pan doktor mowi ze chyba facet ;) tak wiec moge uznac ze mam juz dwukrotnie potwierdzonego synka :)

Do góry