reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Podejrzenie ciąży a spirala..

Witam Panie! Dodam że od lipca 2018 mam założoną wkładkę domaciczną kyleena. W tamtym miesiącu (w kwietniu) miałam dziwną kótką miesiączkę która trwała zaledwie 1.5dnia od 18jwietnia.. Zrobiłam test,wyszedl negatywny. Od tamtego momentu odczuwam ból piersi, widzę że są znacznie powiększone, tak bolały mnie do dzisiaj. Dzisiaj dwa dni przed spodziewana miesiączka dostałam z rana takie bardziej bordowo-brązowe krwawienie a w połowie dnia zaczęły mnie męczyć mdłości i zawroty głowy. Wizytę u lekarza mam 18 maja. Zastanawiam się czy przed tą wizyta jedbka wykonać ten test. Pozdrawiam serdecznie.
Jeżeli masz wątpliwości to oczywiście warto zrobić test

reklama
Witam Panie! Dodam że od lipca 2018 mam założoną wkładkę domaciczną kyleena. W tamtym miesiącu (w kwietniu) miałam dziwną kótką miesiączkę która trwała zaledwie 1.5dnia od 18jwietnia.. Zrobiłam test,wyszedl negatywny. Od tamtego momentu odczuwam ból piersi, widzę że są znacznie powiększone, tak bolały mnie do dzisiaj. Dzisiaj dwa dni przed spodziewana miesiączka dostałam z rana takie bardziej bordowo-brązowe krwawienie a w połowie dnia zaczęły mnie męczyć mdłości i zawroty głowy. Wizytę u lekarza mam 18 maja. Zastanawiam się czy przed tą wizyta jedbka wykonać ten test. Pozdrawiam serdecznie.

Kiedy robiłaś ten test?
Oczywiście, że powtórz test przed wizytą, a najlepiej zrób betę, żeby wątpliwości nie było.

Bzdura. Siedem lat miałam wkładkę i nie panikowałam. A cykle miałam tak rozchwiane, że szok. Plus plamienia śródcykliczne. Ani razu testu ciążowego nie robiłam, bo nie było opcji żeby zajść w ciążę. Co pół roku chodziłam na kontrolne USG, a po każdej miesiączce wystarczyło tylko sprawdzić czy nadal wyczuwalny jest sznureczek od wkładki. No i najistotniejsze, przy wkładce nie używa się tamponów, gdyż istnieje ryzyko wyciągnięcia jej razem z tamponem. Jak przestrzegasz zasad, to nie ma najmniejszych szans na ciążę. A takie cykle to normalne. Nie ma dwóch tak samo przebiegających miesiączek. Wyluzuj, nie jesteś w ciąży.

Ja mam wkładkę już łącznie 10 lat. Mimo iż ja kontroluje, nie raz zdążyło mi się zrobic test ciazowy. Moja ginekolog twierdzi że nic nie jest 100 % pewne i może się zdarzyć. Mam zwykłą miedziana. I od lat używam tamponow.
Powtórz test i będziesz wiedzieć.

reklama
Chodzi o to że może nie wyjść jednak, może to być jeszcze za wcześnie. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa ale przed nią na pewno zrobię test bo nie wytrzymam. 😁🤗

Gdybym tylko podejrzewała ciążę, to bym testowała nawet codziennie ;)

Bzdura. Siedem lat miałam wkładkę i nie panikowałam. A cykle miałam tak rozchwiane, że szok. Plus plamienia śródcykliczne. Ani razu testu ciążowego nie robiłam, bo nie było opcji żeby zajść w ciążę. Co pół roku chodziłam na kontrolne USG, a po każdej miesiączce wystarczyło tylko sprawdzić czy nadal wyczuwalny jest sznureczek od wkładki. No i najistotniejsze, przy wkładce nie używa się tamponów, gdyż istnieje ryzyko wyciągnięcia jej razem z tamponem. Jak przestrzegasz zasad, to nie ma najmniejszych szans na ciążę. A takie cykle to normalne. Nie ma dwóch tak samo przebiegających miesiączek. Wyluzuj, nie jesteś w ciąży.

Zbyt dużo mam koleżanek, które mają "dzieci ze spirali", żeby jej zaufać na 100%...

Do góry