reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Początek ciąży, pozytywny test. Heparyna/Kwas foliowy metylowany/ PILNA PORADA

Natasza12345

Zaciekawiona BB
Witam, jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie poroniłam w 8 tygodniu. Po wykonaniu badań okazało się,że muszę robić zastrzyki z heparyny oraz brać kwas foliowy metylowany.
Dziś zadzwonię do mojego lekarza po receptę. Kwas foliowy, acard, magnez potas itd biorę już od bardzo długiego czasu. Jednak mam pytanie odnośnie kwasu foliowego metylowanego. Który dokładnie polecacie? Jakie są Wasze sprawdzone? Jakie dawki magnezu brałyście na samutkim początku ciąży? I co ja mam tak właściwie robić? Żyć normalnie? Odpoczywać? Jeść coś szczególnego? (Zazwyczaj odżywiam się bardzo zdrowo). Jakie Wy macie swoje sprawdzone zalecenia na ten sam początek. Jakoś muszę przetrwać do wizyty u lekarza, która pewnie będzie za 2 lub 3 tygodnie.

reklama
To są pytania do lekarza.
Wszelkie dawkowanie suplementów jest indywidualne. To co komu wolno, jest kwestią indywidualną - są kobiety, które będą mogły być aktywne, są kobiety którym lekarz każe leżeć.

To są pytania do lekarza.
Wszelkie dawkowanie suplementów jest indywidualne. To co komu wolno, jest kwestią indywidualną - są kobiety, które będą mogły być aktywne, są kobiety którym lekarz każe leżeć.
Przecież nie zacznę biegać, bo ktoś napisze, że biega. Nic nie wniosła ta odpowiedz. Pytałam między innymi jaki kwas foliowy polecają dziewczyny w formie metylownej (tych co taki brały), jaki brały magnez i w jakich dawkach (również do tych dziewczyn co brały). Oraz jakie mają zalecenia, czego przestrzegają na co uważają itd. Do czego jest w takim razie to forum, jak nie do wymiany poglądów i doświadczeń?

Przecież nie zacznę biegać, bo ktoś napisze, że biega. Nic nie wniosła ta odpowiedz. Pytałam między innymi jaki kwas foliowy polecają dziewczyny w formie metylownej (tych co taki brały), jaki brały magnez i w jakich dawkach (również do tych dziewczyn co brały). Oraz jakie mają zalecenia, czego przestrzegają na co uważają itd. Do czego jest w takim razie to forum, jak nie do wymiany poglądów i doświadczeń?
Ale zalecenia są sprawą indywidualną 🙈 dawkowanie supli tak samo.
Zadzwoń do lekarza i zapytaj.

Swoją drogą nie brałaś kwasu foliowego przed zajściem? Bo tak na dobrą sprawę powinno się suplementować 6m przed staraniami, żeby to coś dało.

A mamy ponieść odpowiedzialność karną, jeśli nałykasz się tabletek według naszego dawkowania i stanie Ci się krzywda..?
Lekarz poleca kwas foliowy według swojej wiedzy, każdy lekarz poleci inny suplement.
Dziwią mnie Twoje pytania o kwas foliowy jeśli go zażywa się przed staraniami już i pytanie o dietę, jeśli byłaś w 3 ciążach to naprawdę nie masz wiedzy co jest niewskazane ciężarnym? Czy trollujesz?

Ale zalecenia są sprawą indywidualną 🙈 dawkowanie supli tak samo.
Zadzwoń do lekarza i zapytaj.

Swoją drogą nie brałaś kwasu foliowego przed zajściem? Bo tak na dobrą sprawę powinno się suplementować 6m przed staraniami, żeby to coś dało.

Oczywiście, że brałam i to na zmianę różne rodzaje kwasu foliowego w formie metylowanej. Dalej jednak chciałabym wiedzieć jaki brały i polecają inne dziewczyny. Chętnie wezmę inne opcje pod uwagę. Co w tym złego?

Oczywiście, że brałam i to na zmianę różne rodzaje kwasu foliowego w formie metylowanej. Dalej jednak chciałabym wiedzieć jaki brały i polecają inne dziewczyny. Chętnie wezmę inne opcje pod uwagę. Co w tym złego?
No skoro brałas to wiesz, jakie są 🤷‍♀️ to wypisz sobie listę na kartce i będziesz miala taki sam efekt.

A mamy ponieść odpowiedzialność karną, jeśli nałykasz się tabletek według naszego dawkowania i stanie Ci się krzywda..?
Lekarz poleca kwas foliowy według swojej wiedzy, każdy lekarz poleci inny suplement.
Dziwią mnie Twoje pytania o kwas foliowy jeśli go zażywa się przed staraniami już i pytanie o dietę, jeśli byłaś w 3 ciążach to naprawdę nie masz wiedzy co jest niewskazane ciężarnym? Czy trollujesz?
Przecież napisałam,że nie zacznę robić czegoś, bo inny tak robi. Czytaj ze zrozumieniem.
Oczywiście, że brałam i to na zmianę różne rodzaje kwasu foliowego w formie metylowanej, również polecany przez lekarza. Dalej jednak chciałabym wiedzieć jaki brały i polecają inne dziewczyny. Chętnie wezmę inne opcje pod uwagę. Co w tym złego?

reklama
Do góry