Ja jestem umówiona do ginekolog na 5 Marca, niestety wcześniej nie dało rady Oprócz kwasu, kazała kupić mi witaminę D3, 2000 jednostek i taką kupiłam Kazała mi również do wizyty zrobić morfologie, glukozę i tsh. Oprócz tego mam ze sobą zabrać moją grupę krwi Mam straszne nudności i małe wymioty od kilku dni. Strasznie mnie to męczy
reklama
PauLinA.91
Fanka BB :)
W 1 ciąży brałam kwas foliowy i osobno wotaminy dla koboet w ciąży, kupowałam takie jakie mi pasowały. Teraz lekarz przepisał mi prenatal też są ok. Nic się nie martw po 1 wizycie wszystkiego się dowiesz. Zrobisz badania i bedzie wiadomo czy coś jeszcze Ci potrzeba. W moim przypadku dodatkowo łykam żelazo bo mam anemie. Zastanów się o co chcesz zapytać lekarza i najważniejsze wybierz takiego do którego będziesz miała zaufanie, bo to ważne dla Twojego spokoju w ciąży.
Zmogła mnie choroba.. gorączka 38,5 przez 3 dni.. Chłopak mi kupił wodę morską do nosa, do wypłukiwania zatok i od razu wszystko przeszło ! Niestety, ale u mnie lekarze dziwnie działają i w tym tygodniu w ogóle miejsc nie mieli. Jestem umówiona do lekarza na przyszły tydzień. Lepiej chuchać na zimne. Najgorsze jest to, że nie wiem czy zdążę zrobić badania krwi dla ginekolog. Najwyżej pójdę do Niej bez badań, a zrobię je później. Ogólnie odkryłam przez co wymiotowałam. Ginekolog kazała kupić mi witaminę D3, 2000 jednostek. Facet mi kupił takie do rozpuszczania pod językiem. Ze względu na to, że miałam mdłości nie wzięłam ich jeden dzień i co ? Mdłości i wymioty przeszły.. Jeszcze delikatne mdłości niekiedy mam, ale nie wymiotuję W aptece kupimy z chłopakiem witaminę D3, ale do popijania, jeśli są ;p
Kochane, w poniedziałek miałam wizytę u ginekologa. Wszystko jest dobrze, według wymiarów dzidzi jest to 7 tydzień i 4 dzień więc jest kilka dni różnicy, pomiędzy wymiarami dzidzi, a obliczeniami według okresu, ale ginekolog powiedziała, że to się zdarza. Mam na lewym jajniku torbiel, będziemy na następnej wizycie oglądać czy się zmniejsza. Oprócz tego wszystko jest ok. Ginekolog kazała mi na razie brać tylko kwas foliowy i witaminę D3, dopiero później do tego dojdą witaminki dla kobiet w ciąży Widziałam jak pracuje serduszko. Na zdjęciu w sumie widać jakiegoś stworka i nic więcej . W przyszłym tygodniu idę robić badania krwi, miałam już robioną cytologię Następną wizytę mam za miesiąc. Niestety, mimo chęci chodzenia na NFZ, chodzę prywatnie. Ginekolodzy na NFZ mieli straszne opinie.. A kobieta do której chodzę miała bardzo dobre, oprócz tego jest bardzo miła. Za wizyty trochę bierze, no ale cóż.. Oprócz tego, mam całkowitą niechęć do mięsa.. mimo tego, że chętnie bym go zjadła, to podczas jedzenia mięsa mnie naciąga.. tak samo jest z produktami za bardzo słodkimi. Słodka, karmelowa itp czekolada odpada.. Nadal mam mdłości i niekiedy poranne wymioty, dlatego od razu po wstaniu zjadłam cokolwiek. Rogalik, kawałek chleba, jabłko.. to naprawdę bardzo mi pomaga i unikam wtedy wymiotów. Muszę jeść co jakiś czas, bo gdy brzuch mam za bardzo pusty, to znów mam mdłości, zawroty głowy itp. Na szczęście przestało mnie aż tak odrzucać od zapachów. Oprócz tego pije herbate lub wode z dużą ilością cytryny. Nie dość, że pyszne to pomaga przy mdłościach
E
Ewka34
Gość
Hej ja biore wit D3 i Mk7 ale naturalne a nie syntetyki z aptek do tego kwas foliowy ,moim zdaniem jesli jesz np warzywa i owoce to masz witaminy a organizm sam sie bedzie domagal ich wiec nie syntetyki a naturalne witaminy w jedzeniu mi np strasznie sie ma na koktajle warzywno owocowe np truskawka,gruszka,banan i szpinak(liscie nie mrozone) z kefirem naturalnym zblendowane pyychaaa [emoji16]
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam większe zapotrzebowanie na warzywa i owoce, codziennie pije koktajle, soki lub jem warzywa lub owoce Natomiast mięsa nie tknę. Heh, sam zapach doprowadza mnie do wymiotów. Dzidzia chyba chce być wegetarianinem haha No szczęście rodzina dba i owoców w domku nie brakuje :>
E
Ewka34
Gość
Tez mialam tak na poczatku ,teraz jem wszystko procz ryby smazonej,przy niej to moge zwymiotowacMam większe zapotrzebowanie na warzywa i owoce, codziennie pije koktajle, soki lub jem warzywa lub owoce Natomiast mięsa nie tknę. Heh, sam zapach doprowadza mnie do wymiotów. Dzidzia chyba chce być wegetarianinem haha No szczęście rodzina dba i owoców w domku nie brakuje :>
reklama
Ja mam niestety częste wymioty. Od ok. tygodnia są codziennie. Nie są uzależnione od poczucia jakiegoś zapachu czy coś podobnego. Po prostu robi mi się niedobrze i od razu biegnę do ubikacji. Na pewno wspomnę o tym ginekolog. Wczoraj zaczął mi się 9 tydzień, więc mam nadzieję, że mimo wszystko te mdłości i wymioty szybko znikną