reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Początek ciąży- co powinnam wiedzieć i kwas foliowy.

Ja mam niestety częste wymioty. Od ok. tygodnia są codziennie. Nie są uzależnione od poczucia jakiegoś zapachu czy coś podobnego. Po prostu robi mi się niedobrze i od razu biegnę do ubikacji. Na pewno wspomnę o tym ginekolog. Wczoraj zaczął mi się 9 tydzień, więc mam nadzieję, że mimo wszystko te mdłości i wymioty szybko znikną
Nie mialam wymiotow ,a mdlosci do konca 1 trymestru ;) pozniej sie uspokoilo, aczkolwiek na rybe nie moge patrzec [emoji39] jedynie wczoraj mi sie mdlo zrobilo jak mi pobrali krew do badan [emoji53] no i jak sie brzydko mowiac, przezre.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie szczerze mówiąc boję się najbardziej pobierania krwi. Idę na badania krwi za tydzień.. nie dość, że męczą mnie okropne mdłości, gdy nic nie zjem i non stop wymiotuję, to jeszcze do tego nie będąc w ciąży podczas pobierania krwi często mdlałam.. więc w sumie tego jak na razie najbardziej się boję :/ :(

Ja sie nie boje ale wyjatkowo teraz mnie zemdlilo.. dziwne to bylo moze dlatego ze na czczo jechalam.. inaczej same mdlosci, inaczej wymioty.. kurcze na badaniach musisz byc na czczo,ale wez cos ze soba i kogos, nie idz sama..

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

nie dość, że męczą mnie okropne mdłości, gdy nic nie zjem i non stop wymiotuję, to jeszcze do tego nie będąc w ciąży podczas pobierania krwi często mdlałam.. więc w sumie tego jak na razie najbardziej się boję :/ :(
Weź ze sobą batona i - lub banana. Przed badaniem jak naprawdę nie możesz bez jedzenia zjedz kawałek suchego chleba (mnie tak zaleciła pielęgniarka, bo ja na czczo słabo się czuję na tyle, że nie dotarłabym na badanie. Zaraz po zjadam banana.

Do góry