reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pobudki na nocne karmienie. jak to zmienić?

reklama
Witam!
Moja mała skończyła właśnie dwa miesiące i póki co nie mogę narzekać na jej nocne spanie :)) Kładę ją spać po 19 i budzi się dopiero koło 12 na pierwsze kamienie a potem koło 4 lub 5 na drugie. Jest w prawdzie karmiona mlekiem modyfikowanym ale potrafi zjeść przed snem 120/150. Ostatnio lekarka w ośrodku zdrowia powiedziała ze muszę zacząć ograniczać jej nocne karmienie tak żeby osttani posiłek jadło o 21 a pierwszy o 6 rano...zastanawiam się tylko jak to zrobić skoro mała chodzi spać po 19 a w nocy jak się budzi na karmienie to jest naprawdę głodna i nie wyobrażam sobie jakbym miała nie dać jej mleka...roznosła by płaczem cały dom heheh

kakakarolina, Izabela w większości je mleko modyfikowane ale w nocy w związku z moim zupełnym brakiem sił dostaje jeszcze cycusia:) Wieczorem koło 21 je mleko modyfikowane około 100ml i koło 24 kolejne 120ml. I budzi się dokładnie co dwie, góra trzy godziny. Boje się, że za kilka tygodni padne na twarz ze zmęczenia i niewyspania.

A ile twoja pociecha ma już miesięcy? moja skończyła 2 miesiące i też bałam się że już tego nie wytrzymam bo było tak jak u ciebie....ale od 3 dni jakoś sama sobie przestawiła i dzisiaj w nocy obudziła się tylko raz- i 1.30, a potem to o 5.30. Cieszę się że tak to wszystko wygląda ale trochę się boję żeby szybko się jej to nie zmieniło hehehe

Aż się boje co będzie dalej po Waszych postach... Synuś ma 4 i pół miesiąca i też się budzi w nocy co ok 2-3 godziny.... A rano nie jest głodny. Wprowadzałam mu marchewkę z ziemniaczkiem, żeby dostawał treściwsze jedzonko, ale dostał taaaakiego zaparcia, że narazie zrezygnowałam (i tak to nie wydłużyło jego snu....).:confused:

W pierwszych dwóch miesiącach też musiałam co noc wstawać, ale sytuacja już się uspokoiła, właśnie po zmianie pokarmu. Chociaż też mi się czasem zdarza wstawać nawet po kilka razy, ale to już sporadycznie.

Cześć dziewczyny.
Ja mam takie pytanie, czy podczas tych upałow nieznośnych, wasze dzieciaczki też nie są w stanie przespać całej nocy??? Mój ma obecnie prawie 5 miesięcy i od początku spał calutką noc, teraz budzi się około pólnocy, weźmie łyk mleka i śpi. Póżniej budzi się co godzinka lub dwie i znowu łyczek...w dzień wogóle nie śpi tylko płacze...a ja padam już ;(

reklama
Cześć:)
Moja podobnie robi tylko ja jej daje picie zamiast mleka i wtedy trochę dłużej w nocy śpi. A w dzień to jest dopiero masakra, spać nie chce. Robi różne dziwne rzeczy a jak krzykniesz na nią to w ryk i tak w koło. Moja zasypia w wózku czasami na spacerze.

Do góry