reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pobudki co godzinę w nocy! pomocy!

kate_p7

Moderatorka
Członek załogi
Kochane mamy, nie mam już siły.
Mój synek skończył już 7 miesięcy, nadal jest karmiony piersią. Ogólnie za dnia jest wszystko dobrze, to radosne i ruchliwe dziecko, ale w nocy... Mamy pobudki co godzinę, albo co dwie godziny czasem pomaga smoczek. Broń boże wziąć go na rączki, bo nie da się go odłożyć, jest okropny pisk. Po którejś z kolei pobudce nie mam już siły i zabieram dziecko do naszego łóżka i jak się obudzi daje mu pierś. Jak się przebudzi i dam mu cycka to zasypia przy nim i mogę go odłożyć, a za godzinę od nowa. Wcześniej był na butli z moim pokarmem i spał pięknie. Jak tylko przeszłam tylko na pierś to były pobudki w nocy co 2h. Myślałam, ze to się unormuje, ale jakoś nie widać żeby tak było... Synek dobrze przybiera na wadze jest w 90 centylu (9,6kg) a długość 90- 97 centyl ( 74 centymetry). Od 4 miesiąca a nawet wcześniej obiadki jemy, teraz wprowadzamy już owocki i jogurciki. Mleka modyfikowanego jeść nie chce (próbowałam go dokarmiać - pluje i wyrywa się do piersi). Są już 3 zęby i idą kolejne 3, ale żeby już 4 miesiąc bez przerwy tak było??Jakieś rady? pomysły?

reklama
Rozwiązanie
On nie czuje się od traciomy tylko zagubiony, niezadowolony
.. nie mamy za bardzo jak wyjść sami;( co do wykazania się to on od razu ni3 chciał brać małej, bal się. Zmuszając go do kąpieli żeby coś robił i się przyzwyczajać.
Wczoraj też gadka była, ;bo zapytał mnie- dlaczego muszę go angażować żeby dziecku kupić buty.. zal;/ powiedział że mam taksówkę sobie wziąć.. powiedziałam mu ze takimi tekstami kopie sobie grób..

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
A może warto się zastanowić dlaczego nie chciał dziecka?. Czasem powodem do niechęci jest strach przed czymś... Skup się na relacjach jego z jego rodzicami, czasem powód odrzucenia nie jest związany z dzieckiem a czymś innym. Wtedy zabierając dziecko pogarszasz...
persea ja tylko słyszę od moich koleżanek, jakie one mają cudowne dzieci. No mówię Ci same się sobą zajmują! A te co naprawdę wiedzą co to macierzyństwo, mówią że trzeba przeczekać..
U nas jest coraz ciekawiej, młody zasypia o 19.00 i budzi się co 1h z krzykiem... martwię się bo nic nie pomaga. Nie podawałam tego ibuprofenu bo się boje. Swojego czasu do mleka dodawałam kaszkę ryżową i tez się budził, więc raczej to nie głód. wodę tez w nocy podawałam, to mi się rozbudził... Nie wiem o co chodzi...
A może zęby wychodzą?

reklama
Kate mojego męża siostra zawsze opowiadała jakie to ona ma cudowne dzieci i jak ładnie jej spały w nocy i w dzień dużo spały i nie trzeba było ich nosić na rękach, same zasypiały i smoka nie ciągnęły. Gada tak bo ja jeszcze nie byłam z mężem to nie wiem a teraz po 8 latach urodziła córeczke to okazuje się że nie jest tak idealnie jak opisywała. Mała od pierwszych dni ze smokiem a ostatnio widziałam jak ja usypiała to nosiła na rękach i bujała. Myśle że to takie gadanie ludzi i idealizowanie dzieci. Nie wiem czemu to ma służyć. Ja tam zawsze mówiłam jak jest. Jak nie chciał spać to nie gadałam że mi ładnie śpi. Bo co to mi da?
Piszesz że idą kolejne 3 zęby to może to go budzić? Spróbuj może psiuknąć Unibenem na dziąsełka może pomoże.

kate_p7 a ile ma Twój maly (na tablecie nie widzę suwaczka, o ile masz ;) pytam bo mój starszy miał identycznie. Karmilam go piersią i każdy mówił ze przez to. zaczelam dawać butle na noc, potem butle mleka z kaszka. I nic nie pomagało. ;) Ale około 10miesiaxa zaczął przesypia co raz dluzej, chociaż i tak często się budzi do tej pory, ale jest już większość nocy przesłanych całych. Ja stwierdzilam że taki typ i tyle. Leków też nie podawalam. Bo co, jak pomoże to będę dawać codziennie?
Teraz młodszy przez miesiąc już spał ładnie, bo od 19-4 rano. I co? Od 2tyg mam pobudkę częściej niż co godzinę... ale przetrwam i to ;)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój robal ma 7 miesięcy i 2 tygodnie, niby duży chłopak już. Położna mówiła,że już nie powinien się budzić na jedzenie. a jak dzieci się budzą to po to żeby do mamy się popsitulać:-p ale to nie co 1-2h. Twierdzi, że to przez zęby, ale aż tyle czasu? Niby widzę, że górna jedyneczka zaraz nas przywita. Na razie mały ma dolne jedynki, górną dwójkę. No i idą obie jedynki i górna dwójka. Może po prostu taki jest i tyle.. Słyszałam tez o leku separacyjnym, koszmarach u dzieci... A na to wszystko jedno rozwiązanie - czas. Trzeba dać czasowi czas...Ale się martwię, bo może cos jest nie tak a ja to bagatelizuje..

Mój mały ma 3 m. Od początku śpi sam. Nie rozumiem wogole jak można spać z dzieckiem?? :/ to niebezpiecznie dla dziecka już nie mówiąc o relacjach w związku były problemy jedynie w pierwszym miesiącu ale pediatra poleciła żeby w ciągu dnia tez kiedy tylko zobaczę ze robi się śpiący odkładać do łóżeczka i po dwóch dniach problemu z łóżeczkiem nie było. Dziecko powinno zasypiać SAMO i w swoim łóżeczku. Nie przy piersi i nie w ramionach! Trochę wytrwałości to Dziala

eMa87 dzieci czesto śpią z nami. Nie zauważylismy, żeby nasze małżeństwo jakos ucierpialo. A co do bezpieczenstwa to jedynie z dzieckiem nie spi sie po wypiciu alkoholu.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

eMa87 dzieci czesto śpią z nami. Nie zauważylismy, żeby nasze małżeństwo jakos ucierpialo. A co do bezpieczenstwa to jedynie z dzieckiem nie spi sie po wypiciu alkoholu.
takie jest moje zdanie. Na dłuższą metę uważam ze to rozdziela dwoje ludzi to raz a dwa prędzej czy później dziecko musi spać samo chyba ze zamierzacie to kontynuować do pełnoletności i co potem? Jestem pewna że takie postępowanie odbija się na dziecku. Wybaczcie dla mnie spanie z dzieckiem (nie mam na myśli oczywiście sporadycznych sytuacji) NIE JEST normalne. Mieszkam w Holandii tutaj pediatrzy również zdecydowanie zalecaja spanie osobno.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Ja również spałam z moim dzieckiem starszym. Ale dopiero jak skończyła roczek jak była młodsza bałam się, że ją przydusze. Związek nie ucierpiał. I uwierzcie dzieci nie chcą spać z rodzicami do pełnoletności. Małe dziecko potrzebuje ciepła mamy. Moja córka ma w tej chwili 6 lat i już od roku nie chce słyszeć o spaniu ze mną, woli sama bo wygodniej w swoim pokoju. Młodszy ma 20 miesięcy ale on woli spać sam od początku.

Do góry