reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pobudki co godzinę w nocy! pomocy!

kate_p7

Moderatorka
Członek załogi
Kochane mamy, nie mam już siły.
Mój synek skończył już 7 miesięcy, nadal jest karmiony piersią. Ogólnie za dnia jest wszystko dobrze, to radosne i ruchliwe dziecko, ale w nocy... Mamy pobudki co godzinę, albo co dwie godziny czasem pomaga smoczek. Broń boże wziąć go na rączki, bo nie da się go odłożyć, jest okropny pisk. Po którejś z kolei pobudce nie mam już siły i zabieram dziecko do naszego łóżka i jak się obudzi daje mu pierś. Jak się przebudzi i dam mu cycka to zasypia przy nim i mogę go odłożyć, a za godzinę od nowa. Wcześniej był na butli z moim pokarmem i spał pięknie. Jak tylko przeszłam tylko na pierś to były pobudki w nocy co 2h. Myślałam, ze to się unormuje, ale jakoś nie widać żeby tak było... Synek dobrze przybiera na wadze jest w 90 centylu (9,6kg) a długość 90- 97 centyl ( 74 centymetry). Od 4 miesiąca a nawet wcześniej obiadki jemy, teraz wprowadzamy już owocki i jogurciki. Mleka modyfikowanego jeść nie chce (próbowałam go dokarmiać - pluje i wyrywa się do piersi). Są już 3 zęby i idą kolejne 3, ale żeby już 4 miesiąc bez przerwy tak było??Jakieś rady? pomysły?

reklama
Rozwiązanie
On nie czuje się od traciomy tylko zagubiony, niezadowolony
.. nie mamy za bardzo jak wyjść sami;( co do wykazania się to on od razu ni3 chciał brać małej, bal się. Zmuszając go do kąpieli żeby coś robił i się przyzwyczajać.
Wczoraj też gadka była, ;bo zapytał mnie- dlaczego muszę go angażować żeby dziecku kupić buty.. zal;/ powiedział że mam taksówkę sobie wziąć.. powiedziałam mu ze takimi tekstami kopie sobie grób..

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
A może warto się zastanowić dlaczego nie chciał dziecka?. Czasem powodem do niechęci jest strach przed czymś... Skup się na relacjach jego z jego rodzicami, czasem powód odrzucenia nie jest związany z dzieckiem a czymś innym. Wtedy zabierając dziecko pogarszasz...
Budzenie sie dziecka w nocy moze byc nawykowe. Mozecie zastosowax metode podnies- poloz Tracy Hogg- swietne efekty. Ja tez mam cyca core ale nie mam sily na ta metode i jak na razie karmimy sie w nocy dalej.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Budzenie sie dziecka w nocy moze byc nawykowe. Mozecie zastosowax metode podnies- poloz Tracy Hogg- swietne efekty. Ja tez mam cyca core ale nie mam sily na ta metode i jak na razie karmimy sie w nocy dalej.

Stosowalam. Swoja droga Tracy Hogg to mi zycie uratowala ta kobita :) ale tej metody nie znioslam psychicznie. Po kilkudziesieciu probach odlozenia dziecko padalo ze zmeczenia ale nie byl to fajny widok i zrezygnowalam.

Zobacz załącznik 761347
W każdym markecie i w rossmanie a nawet w takich mniejszych sklepikach. Koło 20 zł kosztuje.

Ja mieszkam w małej miejscowości i u nas niestety są tylko dwa markety. Biedronka i tam na pewno tego nie będzie i top market to muszę tam dokładnie sprawdzić. Dzieki za podpowiedź. Mam nadzieję że pomoże.

No ja tez nie jwstem zwolenniczka, ale nie mowie nie bo kto wie;)

Racja wszystkiego należy spróbować. Może u kogoś podziała. Wiele matek, łącznie ze mną do pewnego momentu, nie pozwala dziecku na 2 sekundy płaczu i to często jest przyczyną złego i coraz gorszego zachowania.
Mam w rodzinie dziewczynę, której dziecko spało po kilka minut w nocy. Przez rok chodziła niewyspana. A mały terrorysta rósł w siłę. Rozpoczęto diagnozę w kierunku zaburzeń SI. Ogólnie cała rodzina bardzo przeżywała jego problemy psychiczne. Dzieciak został na próbę posłany do żłobka. Po paru tygodniach już wiadomo, że jest normalnym dzieckiem z nadopiekuńczymi rodzicami. Taka mała dygresja. Wybaczcie :)

Racja wszystkiego należy spróbować. Może u kogoś podziała. Wiele matek, łącznie ze mną do pewnego momentu, nie pozwala dziecku na 2 sekundy płaczu i to często jest przyczyną złego i coraz gorszego zachowania.
Mam w rodzinie dziewczynę, której dziecko spało po kilka minut w nocy. Przez rok chodziła niewyspana. A mały terrorysta rósł w siłę. Rozpoczęto diagnozę w kierunku zaburzeń SI. Ogólnie cała rodzina bardzo przeżywała jego problemy psychiczne. Dzieciak został na próbę posłany do żłobka. Po paru tygodniach już wiadomo, że jest normalnym dzieckiem z nadopiekuńczymi rodzicami. Taka mała dygresja. Wybaczcie :)

ja wyczytałam w jakimś poradniku ze szpitala że noworodki płacząc przeżywają stres i nie powinno się ich na to narażać ale już kilkumiesięczne dziecko może sobie trochę popłakać i to nie jest nic złego bo wtedy uczy się radzić sobie z emocjami. Ja nie lece do mojego brzdąca za każdym razem jak się uderzy. Skoro nie płacze to znaczy że nie było mocno a takie chuchanie i dmuchanie to nic dobrego. Moja siostra tak dmuchała na córkę i mała ma teraz 4 lata i rządzi nimi jak chce. Ma iść od września do przedszkola i nie wiem czy zostanie w nim choć na minutę bez matki.

Sinlac jest w biedronce;)

Zgadza sie, nie mozna sobie pozwolic dziecki wejsc na glowe;) dlatego jak moj powrot do pracy bedzie sie zblizal a krolewna nadal bedzie tyle sie budzila w nocy trzeba bedzie zacisnac zeby i zadzialac;)

Jest pewne plemie (nie pamietam gdzie) ktorego dzieci w ogole nie placza. Wiecie dlaczego? Bo sa caly czas z mama;) to aprpos rodzielstwa bliskosci;)

reklama
Na 210 ml dosypalam wg twojej rady 2 miarki. Niestety maly wypil tylko jakieś 120ml ale i tak na tym pospal do 3:)
Będę działać dalej:) fakt ze teraz jest niemiłosiernie gorąco to i dorosly budzi się w nocy wiec i on tez ma prawo. Dzis go przykrywalam tylko pieluszka i to tez rozkopywal.

Do góry