reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pobaw sie ze mną...

reklama
u nas nastapil etap przemieszczxania, wiec podtykam Jaskowi pod nos rozne interesujace obiekty, a ona z radochą do niej podąża.
pza tym nauczyl sie " gurglać" swoja sliną w gardełku, tak jakby plukal sobie jakąś plukanką :laugh:. i tak sobie "gurgla" zamiast gaworzyc ;)

Brunex szaleje ostatnio za jazdą konną - na mamy kolanie albo na brzuchu (przy okazji dobre ćwiczenie na dupsko, tak biodra do góry podrywać).
Muszę spróbować z zajączkami.

baaaaaaaaaaloon - Wiktoria ma Tweety takiego dużego który śpi pod sufitem
i zawsze jak go dostrzeże to krzyczy do niego, a jak jej się go poda to "szaleje", az cała "chodzi" z radości

któraś z Was pisała, że dziecko pokazuje papa
więc zaczęłam chłopcom pokazywac jak się klaszcze w raczki
jaki ma się "kłopocik", jacy duzi urosna, że maja pełny brzuszek
i kumaja :o
tak po swojemu
;D ;D ;D
klaszcą i za główki sie łapią...........................
ja myslałam, ze jeszcze tacy mali
i wogóle
a tu taaaaaaaaaaaaakie zdziwko

A Kamilek umie dawac cześć - wyciaga ta swoja prawa raczke i podaje, a Kubus robi aty aty na zawolanie(najchetniej to Kamilowi) ;D

a nam doszły nowe zabawy
1. mama zakłada coś na głowe, a potem zrzuca----śmiechu cała masa
2. turlamy się po łóżku i miętosimy, łaskoczemy-suuper
3. gadamy miśkami
4. piłka-odbijamy ją raczkami
5. tańczymy- normalnie włączamy sobie muzyczkę i tańcze z nim na rękach , robimy różne wygibasy -starasznie mu sie to podoba

U nas turlanie też jest na topie. Mamy taki mały rytuał: Brunek zasypia rano około 7.30, wstaje o 9, karmię go leżąc na dużym materacu, przysypiam sobie przy tym, potem Brunek sam się bawi leżąc koło mnie, a ja się pomału dobudzam i zabieram się do niego - i potem się ściskamy, turlamy, podrzucamy do góry, tarmosimy, jeździmy na koniku, i co się tylko da... To trwa razem z karmieniem godzinkę. To chyba nasza ulubiona godzinka. :)

My kupiliśmy ostatnio Bartusiowi taką żyrafe na klocki , jak dziecko wrzuca klocet to wydaje dżwięk ,myślałam że on jeszcze za mały a tu dwa razy mu pokazałam jak wrzucić klocek i on bez problemu to powtarza .phi ale te nasze skarby szybko rosną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Te zabawki z klockami sa super, też się zamierzam ;)
Ale mam juz (w planach) prezent na Mikołaja.
Otórz wymysliłam huśtawkę, i nie myślę wcale o takiej na metalowych nóżkach
lecz o takiej zwykłej zawieszanej na hakach umocowanych w futrynie
Tylko pozostaje mi wybrać między plastikową z oparciem a drewnianą skłądaną
chociaż na 1 miejscu stawiam plastikową :)

Do góry