reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u ginekologa.

dziewczyny pisałam kiedys ze chcialam zmienic lekarza prowadzacego
poszłam do babki prywatnie z bolem brzusia
przepisała mi fenoterol
znowu pobolewalo wiec poszlam do tego lekarza co chodzilam cala ciaze
i powiedzial mi ze po tym leku zwieksza sie ryzyko wystąpienia wylewu krwi do mózgu podczas porodu u dzidziusia :(
przeraziłam się powiedzil ze jesli podczas odpoczynku mnie nie boli to mam lezec i nie brac
wiecie coś ze jescze na ten temat

słyszałam ze wiele kobiet go bierze w ciąży

reklama
Byłam dziś u ginki i nareszcie maleństwo się ośmieliło i pokazało, że jest DZIEWCZYNKĄ ;D. Wcześniej ginka mówiła, że chyba chłopak, ale nie była pewna, a tu proszę kobietka. Ale ja tak na 100 % to będę pewna po urodzeniu.
Poza tym to wszytsko jest super, dzidzia waży już ok 3000 g, więc nie będzie taka mała, ok 3400- 3500g przy urodzeniu- zobaczymy.

Moje wyniki są dobre, ciśnienie też, byleby tak do końca, czyli jeszcze z miesiąc, bo termin mam na 7 marca, ale mam nadzieję, że urodzę parę dni wcześniej, np. 03.03.06 ( takla ładna data) ;D

hej!
wróciłam od ginekologa, u mnie wszystko ok, szyjka zamknieta, nie skrócona, moję się pokochać z mężem jeszcze tylko 3 tygodnie, potem zakaz :D
Agata wazy 1900g, u niej też wszystko dobrze! :)
lekarz powiedział, że w zwiazku z moim kolanem zalecałby mi CC... mam skierowanie do okulisty celem sprawdzenia mojej siatkówki (mam wadę prawie -4 dioptrii)

a wiecie coś o wadach nerek i cc
ja mam wade wrodzoną jakieś przesuniecie czy cos takiego
nie lecze tego juz jak b ylam malutka to lerzalam po szpitalach
tak mi to przyszlo do glowy i az sie boje???

Osinko! ale masz dobrze, gratuluję, że z Agatką wszystko ok!

mamy ten sam termin to może mój Maksio też już tyle waży!!! fajnie by było :)
chciałabym wiedzieć ale idę do lekarza dopiero 13 lutego - trochę to późno, muszę na nim wymusić, żeby mnie wysłał na usg
ostatnie usg miałam pod koniec listopada :(

Tez wlasnie wrocilam od ginekologa. Mam podwyzszone cisnienie, w 2 tyg przytylam ponad 3kg, mam podpuchniete nogi i twarz, lekarka mowila ze nabralam wody. W piatek mam przyjsc na samo mierzenie cisnienia, jesli bedzie nadal podwyzszone to dostane pojemnik do ktorego trzeba zbierac mocz przez dobe do dokladniejszego badania, zbadac krew. Mam sie tez na wszelki wypadek szykowac sie na wczesniejszy porod. Za 2 tyg moge miec juz dzidzie. Jade po proszek i zaczynam prac ubranka bo teraz to naprawde nie wiadomo ::) Dobra wiadomosc ze maluszek sie w koncu ustawil glowa w dol.

koga pisze:
Osinko! ale masz dobrze, gratuluję, że z Agatką wszystko ok!

mamy ten sam termin to może mój Maksio też już tyle waży!!! fajnie by było :)
chciałabym wiedzieć ale idę do lekarza dopiero 13 lutego - trochę to późno, muszę na nim wymusić, żeby mnie wysłał na usg
ostatnie usg miałam pod koniec listopada :(

mój lekarz ma usg w gabinecie, nast. wizytę mam 20.02, dzisiaj do mnie dotarło, że to już niedługo... lekarz mówił, że mam się juz powoli nastawiać na poród itp. brrrr

reklama
Jak czytam o tych wcześniejszych porodach to mnie aż w dołku ściska... :mad: brrrrrrrrrrrrrrr
Ja chcę doczekać terminu!!!

Do góry