reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u ginekologa.

reklama
kurcze te moje miały jakąs dłuższą nazwe
nie chce znowu dzwonic do ginki bo ostatnio dzwoniłam dwa razy dziennie i nie chce zeby se pomyślal ze jakas przewrazliwiona jestem

Właśnie wracam od ginki- i mam ostro przykazane lezec lezec i jeszcze raz lezec, bo mam rozwarcie 1,5cm i mocno skrocona szyjke...
A maly jest spory ma 2,300 i wyglada na 34 tydzien choć dopiero zaczelismy 33. I oczywiscie mam caly czas brac fenoterol- tylo juz z wyzsza dawka isoptinu.

właśnie wróciłam od gina
dzidziusia jajka mamy na zdjęciu

wszystko wskazuje że to 34 tydzień dzisiaj równo po raz kolejny potwierdza się data 8 mArca

niestety trochę szyjka się skróciła ale odpukać nie jest jesczce rozwarta ani miękka chociaż coś

serduszko dzidzi bije bardzo ładnie

lekarz powiedział mi że jak będę miała skurcze równo co 15 minut po około 20-30 sek to mam do niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy
tak samo jak odejdą mi wody

kazał mi brać rgeularnie no-spe forte 2 razy dziennie rano i wieczorkiem niestety

pytałam go o poród

pytałam o nacinanie krocza
stwierdził że trzeba bo podobno mimo że wszystko jest bardzo elastyczne i być może rozciągnie się do tego stopnia że nie trzeba będzie nacinać ale mówił że pękają liczne drobne naczynka krwonośne w środku mięśnie się za bardzo rozciągają itd i później dochodzi do tzw wysuwania się macicy i te wszystkie różne nietrzymania moczu itd są z tym związane

poza tym dzisiaj nie wyszłam zbyt szczęśliwa z tej wizyty jakoś dotarło do mnie że to już nie długo i zaczynam się bać do tego załapałam doła nie wiem czemu

z dzidziolem wwzystko oki wody oki

lekarz powiedział mi że lepiej jak będę rodzić naturalnie i że jakby się nie daj Boże coś dzaiło to on napewno nie będzie zwlekał z cc

kazał mi leżeć do przyszłej środy i sie oszczędzać a w środę do niego na badania

mój misio wyjeżdża na cały wtorek buuuu będę sama

fionka pisze:
wróciłam z usg i jestem  ;D, dzidziuś leży główką w dół w idealnej pozycji jak to określił lekarz i już tak raczej zostanie, ma 31 cm, łożysko i pęp[owina ok, i wogóle wszystko jest świetnie ;D ;D ;D no i powinnam urodzić koniec marca początek kwietnia

u mnie identycznie :D

ciekawe czy ta posrana szyjka wytrzyma

może nie powinnam jej obrażać bo się pogniewa i na złóść nie wytrzyma ;)
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

felqua pisze:
Właśnie wracam od ginki- i mam ostro przykazane lezec lezec i jeszcze raz lezec, bo mam rozwarcie 1,5cm i mocno skrocona szyjke...
A maly jest spory ma 2,300 i wyglada na 34 tydzien choć dopiero zaczelismy 33. I oczywiscie mam caly czas brac fenoterol- tylo juz z wyzsza dawka isoptinu.

kurcze to cos jak u mnie tylko ten isoptin coś mi nie pasuje
co to dokładnie jest
nie zna ktoras z was tabletek branych razem z fenoterolem ale o innej nazwie??

isoptin jest to lek przeciw nadciśnieniu tętniczemu i przy zaburzeniach rytmu serca,stosowany jest także u babek w ciąży, które biorą leki hamujące czynność skurczową macicy - tu fenoterol , w celu zwolnienia akcji serca. Fenoterol podnosi ciśnienie, powoduje drżenia, arytmię i takie tam, isoptin podawany jest w celu złagodzenia tych działań niepożądanych fenoterolu i nie dopuszczeniu do podniesienia ciśnienia

a ten zestaw podają wszyscy lekarze chyba bo o niczym innym nie słyszałam

reklama
Agao, a ja rozmawialam tak na serio z lekarzem i tak naprawde to te rozne powiklania tak samo zdarzaja sie po cieciu. Nieprawda jest, ze ciecie krocza im zapobiega. Lekarze tak naprawde sami nie wiedza czy ciecie cokolwiek pomaga. Np. jednym z glownych powodow dla ktorych wykonuja ciecie jest zapobieganie peknieciu 3-go stopnia, a moj lekarz wlasnie ostatnio mial pacjentke po cieciu krocza ktorej i tak peklo krocze az do odbytu.

Poza tym patrzac tak obiektywnie na porod- popatrzmy na kobiety, ktore rodza naturalnie, rozne Indianki, Murzynki, Arabki...- nikt ich nie tnie ani nie szyje a czy wypada im macica?

Do góry