reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

DOSIA - trzymaj sie dzielnie!!! Oj Tobie to malenstwo cos nie chce w 100% powiedziec czy jest dziewczynka czy chłopcem ;-) AGORANA - super, ze wyniki lepsze i na pewno teraz beda juz tylko coraz lepsze!!! inaczej byc nie moze!!!!BEATKO - hehe kosmitko , co to za glukoza?? :-) A tak wogóle to mam to skierowanie na ta glukoze, ale mam zrobic miedzy 24-28 tyg ciazy, a widze,ze czesc z Was robila i w 22tyg.ROBACZKU - gratuluje synka!!!A ja wczoraj bylam na usg. Mała rosnie jak na drozdzach i niezle przytyla w 2tyg. Szkoda ,ze tylko ona a mamusia nie hehe.Fajnie teraz zrobili u mnie w klinice na usg. Tak, ze jak sie kłade do badania to jeden monitor ma przed soba lekarz,a drugi jest powieszony nad pacjentka i widac całe badanie i cay czas dzidzie :-) Fajnie bylo, tylko mała tylkiem i plecami sie wypiela i nie chciala sie odwrocic. Wiec za duzo nie zobaczyłam hehe. Ale najwazniejsze te braki w serduchu w przegrodzie miedzykomorowej ładnie sie zarosły. Wiec serducho zdrowe. jeszcze za tydzien tylko powtórne echo i finito :-) :-)

reklama
Przepraszam, ze moje posty takie pozlewane sa w jedna calosc, ale niestety z kompa u rodziców tak mi sie dzieje za kazdym razem :-(

Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym badaniem glukozy. Ja mam zrobić z obciążeniem 75 g na czczo i kolejne pobranie za 2 godziny. Tylko nie dopytałam czy pomiędzy tym pierwszym a kolejnym badaniem też nie wolno nic jeść ani pić? No i czy można sobie wcisnąć cytrynę do tego okropieństwa? No i gdybym zwymiotowała to cholerstwo / a ponoć tak się zdarza/ to trzeba przyjść następnego dnia czy można próbować pić od nowa?

Mnie od razu powiedzieli że między jednym a drugim badaniem nie można jeść, pić i chodzić (tzn. do toalety jak się zachce to można, tylko żeby wycieczek krajoznawczych sobie w ciągu tych 2 godzin nie robić ;-)) więc polecam gazetkę albo dobrą książkę. Mnie ta glukoza weszła zaskakująco gładko - miałam 2 kubeczki - jeden z większym stężeniem, drugi z mniejszym i akurat trafiłam jako pierwszy ten słabszy więc drugi łatwiej wszedł - jakbyś też tak miała to radzę zapytać który jest który

dziękuję:blink:
teraz muszę wybrać imię, ciężko się zdecydować bo typów mam kilka ale wybrać jeden to nie jest takie łatwe
i już na pewno ilościowo dziewczynki w lipcu nie dogonią chłopców

Stopi
super że z serduszkiem córci już dobrze:blink:
ja na glukozę mam dostać skierowanie jak pójdę na wizytę po świętach czyli to będzie koniec 24 tygodnia
Asia
gratuluję dziewczynki:-)

reklama
Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym badaniem glukozy. Ja mam zrobić z obciążeniem 75 g na czczo i kolejne pobranie za 2 godziny. Tylko nie dopytałam czy pomiędzy tym pierwszym a kolejnym badaniem też nie wolno nic jeść ani pić? No i czy można sobie wcisnąć cytrynę do tego okropieństwa? No i gdybym zwymiotowała to cholerstwo / a ponoć tak się zdarza/ to trzeba przyjść następnego dnia czy można próbować pić od nowa?

Wpierw pobierają krew przed wypiciem glukozy. Potem dadzą Ci do wypicia to cholerstwo. Musisz być na czczo i niestety nie wolno jeść a z tym piciem to różnie mówią. Ja wypiłam z pół litra wody niegazowanej na zabicie tego posmaku w ustach.
Siedzisz i czekasz 2 godzinki czyli cierpliwość górą:-D:-D:-D
W razie jakbyś zwróciła zawartość to niestety czeka Cie próba następnego dnia. :-(

.

Do góry