DOSIA - trzymaj sie dzielnie!!! Oj Tobie to malenstwo cos nie chce w 100% powiedziec czy jest dziewczynka czy chłopcem ;-) AGORANA - super, ze wyniki lepsze i na pewno teraz beda juz tylko coraz lepsze!!! inaczej byc nie moze!!!!BEATKO - hehe kosmitko , co to za glukoza?? :-) A tak wogóle to mam to skierowanie na ta glukoze, ale mam zrobic miedzy 24-28 tyg ciazy, a widze,ze czesc z Was robila i w 22tyg.ROBACZKU - gratuluje synka!!!A ja wczoraj bylam na usg. Mała rosnie jak na drozdzach i niezle przytyla w 2tyg. Szkoda ,ze tylko ona a mamusia nie hehe.Fajnie teraz zrobili u mnie w klinice na usg. Tak, ze jak sie kłade do badania to jeden monitor ma przed soba lekarz,a drugi jest powieszony nad pacjentka i widac całe badanie i cay czas dzidzie :-) Fajnie bylo, tylko mała tylkiem i plecami sie wypiela i nie chciala sie odwrocic. Wiec za duzo nie zobaczyłam hehe. Ale najwazniejsze te braki w serduchu w przegrodzie miedzykomorowej ładnie sie zarosły. Wiec serducho zdrowe. jeszcze za tydzien tylko powtórne echo i finito :-) :-)
reklama
asiaKB
Początkująca w BB
a ja też po wczorajszej wizycie jestem... :-)i będzie dziewczynka:-)
Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym badaniem glukozy. Ja mam zrobić z obciążeniem 75 g na czczo i kolejne pobranie za 2 godziny. Tylko nie dopytałam czy pomiędzy tym pierwszym a kolejnym badaniem też nie wolno nic jeść ani pić? No i czy można sobie wcisnąć cytrynę do tego okropieństwa? No i gdybym zwymiotowała to cholerstwo / a ponoć tak się zdarza/ to trzeba przyjść następnego dnia czy można próbować pić od nowa?
Mnie od razu powiedzieli że między jednym a drugim badaniem nie można jeść, pić i chodzić (tzn. do toalety jak się zachce to można, tylko żeby wycieczek krajoznawczych sobie w ciągu tych 2 godzin nie robić ;-)) więc polecam gazetkę albo dobrą książkę. Mnie ta glukoza weszła zaskakująco gładko - miałam 2 kubeczki - jeden z większym stężeniem, drugi z mniejszym i akurat trafiłam jako pierwszy ten słabszy więc drugi łatwiej wszedł - jakbyś też tak miała to radzę zapytać który jest który
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
dziękuję
teraz muszę wybrać imię, ciężko się zdecydować bo typów mam kilka ale wybrać jeden to nie jest takie łatwe
i już na pewno ilościowo dziewczynki w lipcu nie dogonią chłopców
Stopi
super że z serduszkiem córci już dobrze
ja na glukozę mam dostać skierowanie jak pójdę na wizytę po świętach czyli to będzie koniec 24 tygodnia
Asia
gratuluję dziewczynki:-)
teraz muszę wybrać imię, ciężko się zdecydować bo typów mam kilka ale wybrać jeden to nie jest takie łatwe
i już na pewno ilościowo dziewczynki w lipcu nie dogonią chłopców
Stopi
super że z serduszkiem córci już dobrze
ja na glukozę mam dostać skierowanie jak pójdę na wizytę po świętach czyli to będzie koniec 24 tygodnia
Asia
gratuluję dziewczynki:-)
reklama
Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym badaniem glukozy. Ja mam zrobić z obciążeniem 75 g na czczo i kolejne pobranie za 2 godziny. Tylko nie dopytałam czy pomiędzy tym pierwszym a kolejnym badaniem też nie wolno nic jeść ani pić? No i czy można sobie wcisnąć cytrynę do tego okropieństwa? No i gdybym zwymiotowała to cholerstwo / a ponoć tak się zdarza/ to trzeba przyjść następnego dnia czy można próbować pić od nowa?
Wpierw pobierają krew przed wypiciem glukozy. Potem dadzą Ci do wypicia to cholerstwo. Musisz być na czczo i niestety nie wolno jeść a z tym piciem to różnie mówią. Ja wypiłam z pół litra wody niegazowanej na zabicie tego posmaku w ustach.
Siedzisz i czekasz 2 godzinki czyli cierpliwość górą
W razie jakbyś zwróciła zawartość to niestety czeka Cie próba następnego dnia. :-(
.