reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Mój Filip na przykład wczoraj mi powiedział, że "tam w brzuszku jest siostrzyczka-Filipinka" :-D:-D:-D

Cat- Ciebie chciałam już od dawna zapytać- jakim chłopcem jest Twój Filip? Znasz innych facetów o tym imieniu?
My póki co jesteśmy zdecydowani dać tak na imię naszemu juniorkowi, ale chętnie posłuchałabym Twojej opinii.
Nie wiem ile jest w tym prawdy ale znam np. kilku dorosłych już Grzegorzów, Krzysztofów i mają ewidentnie wspólne cechy, które nie należą do najlepszych:-p
Nie znam żadnego Filipa:zawstydzona/y:

reklama
E-mamo, ja znam 2 Filipów i obaj są bardzo przedsiębiorczy, jeden zaraz po studiach założył swoją, bardzo dobrze prosperującą firmę a drugi współprowadzi firmę rodzinna, więc jak chcesz mieć małego rekina biznesu to polecam to imię.;-) Jeśli chodzi o inne cechy to są bardzo różni od siebie - jeden jest, a raczej stał się, potwornie przemądrzały i tym zraża do siebie wiele osób, chociaż zawsze był pewny siebie, drugi, pomimo wielu sukcesów, pozostał sobą i jest super facetem. Więc nie ma reguły...;-)Obaj są bardzo wrażliwi, chociaż robią wszystko żeby tego nie okazywać (szczególnie ten pierwszy)
Filip to chyba jedyne imię dla chłopca które mi się podoba i gdyby moja córeczka okazała się chłopcem to na pewno forsowałabym żeby tak miała na imię:-) mogę jeszcze dać jej na imię Filipa albo Filipinka, jak to zaproponował Filipek Catherinki :-D

E-mamo, ja znam 2 Filipów i obaj są bardzo przedsiębiorczy, jeden zaraz po studiach założył swoją, bardzo dobrze prosperującą firmę a drugi współprowadzi firmę rodzinna, więc jak chcesz mieć małego rekina biznesu to polecam to imię.;-) Jeśli chodzi o inne cechy to są bardzo różni od siebie - jeden jest, a raczej stał się, potwornie przemądrzały i tym zraża do siebie wiele osób, chociaż zawsze był pewny siebie, drugi, pomimo wielu sukcesów, pozostał sobą i jest super facetem. Więc nie ma reguły...;-)Obaj są bardzo wrażliwi, chociaż robią wszystko żeby tego nie okazywać (szczególnie ten pierwszy)
Filip to chyba jedyne imię dla chłopca które mi się podoba i gdyby moja córeczka okazała się chłopcem to na pewno forsowałabym żeby tak miała na imię:-) mogę jeszcze dać jej na imię Filipa albo Filipinka, jak to zaproponował Filipek Catherinki :-D

Dziękuję Ci za opinię:tak:;-)
Bardzo przypadła mi do gustu :tak:
Będzie Filip i koniec:tak::tak::-):-):-):-)

Prawda , prawda - Filipy to mają głowe do biznesu!!! Znam kilku i naprawdę bardzo wczesnie , dzieki swoim umiejętosciom osiągneli bardzo dużo. Jeden to normalnie geniusz w 100% !!!!

Mój Filip na przykład wczoraj mi powiedział, że "tam w brzuszku jest siostrzyczka-Filipinka" :-D:-D:-D

W pracy koleżanki śmiały się, że jak nie wyjdzie Filip to będzie Filipinka;-).
Nie możemy się z rodzinką dogadać. Ja chcę Maję, córka Kingę, a mąż Ale:sorry2:.

Nie możemy się z rodzinką dogadać. Ja chcę Maję, córka Kingę, a mąż Ale:sorry2:.

SAM ja mam podobnie z rodzinka. Ja chce od poczatku LENKE, tata dzidzi też (on nawet bardziej niz ja!!) Moja mama juz przekabaciła cała moja rodzinę , że ma byc OLIWIA. W sumie tez mi sie podoba. Moja siostrzyczka jak tylko mnie widzi podchodzi do mnie daje buziaka w brzuszek i mowi: "Dzien dobry Oliwia , jak sie masz??" I cały czas mowi na nią Oliwka i Oliwka. No i ja juz sama nie wiem co zrobic.Bo ta moja siostrzyczka tak do niej słodko mowi :-) :-)

my miwlismy taka sytuacje ze moi tescie proponowali imiona i moj by sie na to zgodzil bo len jest:-D ale ja spokojnie ale stanowczo oznajmilam ze to nasze dzidzi, i my sami wybierzemy imiona.
w koncu to ja nosze przez 9 miesiecy pod serduchem, znosze trudy ciazy i chyba najlepiej znam dzidzie zeby imie nadac i moj sie ocknal i przyznal mi racje....

My już imię wybraliśmy :rofl2: A rodzina zaczęła się burzyć :baffled: A ja nic nie mówię, poczekam aż emocje opadną, oni i tak nie maja nic do gadania :rofl2:

reklama
E-mamo, zacznę od tego, że mieliśmy 5 finałowych imion dla chłopca i dwa dla dziewczynki, bo płeć poznaliśmy po porodzie :-D Wśród chłopców był Filip, w drugim dniu po porodzie mieliśmy w szpitalu odwiedziny i moja najlepsza kumpela, kiedy go zobaczyła powiedziała: "no nie, to może być tylko Filip"... i tak już zostało :-D
Filip jest generalnie grzecznym dzieckiem, od zawsze ładnie śpi przez całą noc i super je, ale nie należy do spokojnych, wulkan energii, nie potrafi np. siedzieć i czymś nie poruszać (ręką, nogą, itp). Martwiłam się, że nie lubi rysowania i że nie bardzo mu to wychodzi, ale za to układa już sam 30 i więcej elementowe puzzle, kocha klocki Lego, ostatnio zaczął układać sam z instrukcją - bomba! :-) Widzę, że nie jest typem, który bezmyślnie podąża za tłumem, woli raczej na początku obserwować i dopiero kiedy już wyrobi sobie własną ocenę, opinię to decyduje się na ruch. Z drugiej strony jest uparty jak osioł :angry:;-) I baaardzo cwany, ale myślę, że to już są cechy typowe dla wieku w jakim jest.
Ja znam jednego Filipa, jaki jest? Oprócz jego, że baaardzo przystojny :zawstydzona/y: to jest to piekielnie inteligentny, mądry chłopak. Po "podstawowych" studiach mgr zrobił już kilka podyplomówek, tylko dlatego, że ... chce wiedzieć więcej i to w różnych kierunkach i "ekonomicznie uzasadnionych" i tych typowo hobbystycznych. Poza tym to typ artystycznej duszy, jego pasją jest fotografia, narzeczona - świetnie zapowiadająca się śpiewaczka operowa. Hmmm to chyba tyle, ciekawe "co wyrośnie" z mojego F. ;-)

Do góry