reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

Śliczna Matylda,a pomiarami się nie martw, wszystko jest w normie inaczej lekarz coś b y mówił ,do końca jeszcze dużo czasu i mała na pewno nadgoni.

Ja mam kartę ciąży bratowej i porównuje sobie wyniki i pomiary i jej synuś był w 13 tyg dużo większy od mojej fasolki w 20 tyg było dużo mniejszy a urodził się 4880:szok:. Miała cesarkę bo ona taka drobna nie dała rady urodzić. Maleństwa rosną podobno etapami.

reklama
Carla u mnie zaś na odwrót jest mała jest o 2 tyg wieksza niż powinna i mój gin też tego nie skomentował, powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku

carla słodka ta rączka :tak: i popieram to co piszą dziewczyny o wymiarach bo ciąża może być ciut młodsza lub ciut starsza, dodatkowo nie wszystkie dzieci rosną jednakowo i równo dlatego prawdopodobny termin porodu można wyznaczać tylko od 11-14 tc bo później już różnie rosną a poza tym każdy milimetr źle zaznaczony na usg daje błędny pomiar więc kochana nic złego się nie dzieje

carla kochana :)
ja tez sie zastanawiam nad Matyldą:tak:
(bardzo nam pasuje do nazwiska jak stwierdzilismy z mezem:))
Oczywiscie jak to bedzie w ogole dziewczynka hih:-D

polaa to Wy jeszcze nie wiecie??:-D u nas niby na 80% bo ciężko było ją "ująć" cytuję lekarza: "o widzę bobas ma chyba ADHD":-D

snoopy jutro bede wiedziec:tak:
pisze o tym caly czas ale Ty ostatnio rzadko chyba zagladasz na glowny watek;-)
Jutro o 12.30

Matylda waży ok 400 g...to i reszta pomiarów zaniża jej wiek o tydzień...lekarz tego nie skomentował, a ja nie zapytałam...myślicie, że tak może być i jest drobna (nie wiem po kim) czy to tak bywa i się wyrównuje?

Carla jesteśmy na identycznym niemal etapie ciązy, dzis mialam usg ( 22 t +3 dni) i moja kluska ma 540 gram. Jeszcze niedawno byla drobniejsza niz wskazywal wiek ciązy, a teraz taki klopsik. Twoja tez nadgoni. szczerze? To ja chcialabym urodzic drobne dzieciatko, a nie 4 kg i wiecej :)

Foteczki cudne :-)

reklama
carla moze byc drobna ale moze sie tez wyrownać:tak:

addiena moj Kuba wazyl 4.300 jak sie urodzil a teraz chce kruszynkę heh, no i tez waga zawsze pokazywala wiec niz powinna na obecny tydzien:tak: no i sie urodzil wiekszy:-D

Do góry