reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

po cc

G

goszczaca

Gość
Mam pytanie. Jestem miesiąc po cc, nie wiem czy to normalne ale przy dotyku pobolewa mnie brzuch między pępkiem a miejscem nacięcia, ponadto ta wydzielina o bardzo przykrym zapachu:/ wizyte u gina mam dopiero na początku marca. Czy to jest normalne, czy mam się martwić? miał tak ktoś?

reklama
Nie znam się i nie miałam cc ale rana która zaczyna brzydko pachnieć nie wydaje mi się normalna. Sączy ci się coś z niej?? Ja na twoim miejscu skonsultowała bym to z lekarzem. Powiedz co się dzieje może przyjmą cię szybciej.

Idz szybciej do lekarza- ginekologa lub chirurga. Prawdopodobnie masz infekcje rany-ropowice lub ropień. Wymaga to oczyszczenia, ewentualnie antybiotykoterapii. Nie leczone grozi powiklaniami. W oczekiwaniu na przyspieszoną wizytę proponuje okład z rivanolu lub octanisept
Prawidłowa rana po cc goi sie bez zbytniego wysięku i przede wszystkim bez zapachu.
pzdr
ms

Dziewczyny mają rację- dodam tylko, że "zwykły " rodzinny , póki co, wystarczy , bo jeśli dzieje się coś złego, jest w stanie przepisać antybiotyk i ew. skierowac do gabinetu zabiegowego na oczyszczenie . NIE LEKCEWAŻ tego, jak najszybciej idź do lekarza, jeśli nie chcesz , by coś gorszego się stało. Nie ma żartów z zakażeniami:no:.

Do góry