reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

hm powiem wam ze ja tez o dziwo po porodzie szybko doszlam do siebie, jakos wyrabiam sie ze wszystkim w domku czasem tylko chdze niewyspna bo maly duzo je a wiec czesto budzi sei w nocy na jedzonko:)Ale potem ladnie spi.No wiec w dzien jak on spi to ja tez mog odespac razem z nim.Myslalam ze bedzie cizej.Ale jest ok, a jak maz wraca z pracy to on sie zajmuje maym wiec ja moge polezec w wannie lub cos zrobic dla siebie:)I tak mija juz 4 tydzien po porodzie , czas leci tak szybko...A moj maly synek jeszcze nie ma miesiaca a duzy z niego chlopczyk, wazy juz 4620.Niezly slonik cio?A jak waga waszych maluchow, macie problemy z karmieniem czy wszystko ok?
pozdrawiam:)

reklama
Ja uwielbiam zajmowac sie moja zabka,ale barkuje mi czasu dla siebie,tak badzo bym chciala isc do fryzjera,ale przy jej czestym karmieniu jest to na razie nie mozliwe,przez to moje samopoczucie sie obnizylo,a entuzjazm opadl,choc maz jak na rzei jest w domku i duzo pomaga wiaz czasu malo.Juz nie mowiac o mile spedzonym czasie z mezem,a tego mi brakuje najbardziej,nie ma czasu na przytulanie,pogawetki,zajmujemy sie mala i zapominamy o naszych potrzebach jak para.Licze na to,ze sie wszystko unormuje,mal rosciagnie czas jedzenia i bedziemy mogli spedzic czas sam na sam,W sumie od urodzenia malej caly czas ktos u nas mieszka,najpier mama(na poczatku super ,bo to duzo pomoc)potem tata przyjechal i jescze jest,takze caly czas ktos w domku,nie przeszkadzaj mi rodzice,ale poprostu juz mi brakuje mojego meza ;)
ok nie marudze bo sie ropislam i rozuczulila,jakis taki mam zly dzien..............buuuu........wciaz lezki mi leca ::)

maxin, nie lam sie! Mi tez wlasnie bardzo meza brakuje. Takich spokojnych chwil we dwoje. Na szczescie ostatnio kladziemy mala spac szybciutko i staramy sie spedzac wieczorki razem :)

ZAZDROSZCZE A+T+ PRZED NIAM JESZCZE DLUGA DROGA ABY MALA ZASNELA W LOZECZKU

Czy Alusia od poczatku spi w lozeczku,nie mieliscie problemow aby sama spala????

Gosiek Nie wracamy do pracy.... ;) ;) ;) ;D ;D ;D

Olus dzis po raz pierwszy przespal cala noc w swoim lozeczku... a my mielismy troche czasu dla siebie... :)
Teraz mam chwilke wolnego, bo malutki poszedl z babcia na spacerek... dobrze, ze jest ladna pogoda...

maxin78 pisze:
ZAZDROSZCZE A+T+ PRZED NIAM JESZCZE DLUGA DROGA ABY MALA ZASNELA W LOZECZKU

Czy Alusia od poczatku spi w lozeczku,nie mieliscie problemow aby sama spala????

W nocy Ala spi w duzym lozku z nami i tam ja usypiam (=daje jej smoka lub pers i klade sie obok). Potrafi tez sama zasnac jak jest wyciszona i nie placze. Czasem przenosimy ja do wozka, bo lozeczko jest w innym pokoju. W swoim lozeczku tez zasypia, ale to wszystko zalezy od tego jak jej sie chce. Czasem bez problemu, czasem troche pomarudzi, czasem musi przysnac na rekach i wtedy dopiero na dobre zasnac w lozeczku, a czasem w ogole nie ma mowy o lozeczku... Nasza Niunia jest nie do wyczucia ;)

nasza Pola od początku spi w łóżeczku. Zasypia ok. 23 (niestety wieczorem jest niespokojna i długo ją usypiamy), ale wstaje dopiero około 5 rano, potem około 8- także noce są spoko. :)

reklama
Nasz tez spi b roznie ale zazwyczaj 4-5 godzin i tak przesypia z nami. W nocy ładnie spi i karmie go tylko ze 2 razy ale liczac od mojego połozenia sie spac czyli ok 2 a czasem 3 w nocy bo Aleks to potrafi tak własnie w tych godzinach byc niezle pobudzony ::)pamietam ze jak byłam w ciazy to zawsze około 2 w nocy tez najbardziej kopał. Za to spimy zazwyczaj do 11, 12 :) A jak go karmie w nocy kiedy spi ze mna to praktycznie przez sen i tez nieraz budze sie z cyckiem na wierzchu :laugh:

Do góry