reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

witajcie Dziewczyny:)
Anik jak bole brzuszka to polecam Sab Simplex niemiecki lek ale ktos mial do sprzedania 2 buteleczki (dostalam dzis wiad. na gg) mojej malej podaje od 2 doby zycia, jest bezpieczny i super dziala.

reklama
asqua :-) tezeba było tego posta wcześniej napisac ;-)

ja dziś byłam z Monią na wystawie...z pół godziny chyba...i wiecie co??? przez 14 lat jeździłam po wystawach jak dzika, byłam w Austrii, Rumunii, Czechach i na Slowacji...nawet na Białoruś mnie zagnało i dziś jak tak jeździłam z Monią i patrzyłam na tych ludzi to zadaję sobie pytanie "po co?" straciłam kupę kasy, o wolnym czasie nie wspominając i co??? nic.......

no ale jutro też idę z bąblami bo się poumawiałam..trochę znajomości zostało...

OK..zmykam po posta pisałąm 2 godziny (w międzyczasie karmiłam monie i przysnełam ;-))

kolorowych ;-):-)

Bry ;-)

Amelkowa :-) cisza bo nikt nie chce przed gospodynie wychodzić :-p

ja już jestem aktywną mamą :-D:-) się już tam przedwczoraj logowałam :-)

OK...zmykam bo maruda zaczyna koncert...:-(

Hejka!
Myśmy się wczoraj już na wystawę spóźnili:sorry2: Jak zawsze obudziliśmy sie z tym pomysłem za późno:zawstydzona/y:
Za to zaliczyliśmy wypad do Ikei i mile mnie tam zaskoczyli co do mebli kuchennych i cenowo i asortymentowo i tym,ze nie trzeba czekać 8 tygodni jak w brw,tylko od ręki są i jakość też lepsza,chyba się zdecydujemy:tak: Poza tym kupiliśmy stół i krzesła i do Maciusia do pokoju kilka gadżetów, w tym ochraniacz do łóżeczka.Tym sposobem młodemu rozmontowaliśmy łóżeczko i ma teraz małe łóżko,ale za to ja niewyspana ,bo sie zeschizowałam,ze jak wstanie i będzie się chciał oprzeć o szczebelki to poleci na pyszczek na podłogę,no i czuwałam i na każde jęknięcie leciałam do niego zaglądnąć.A młody miał niespokojną noc i niby spał ,ale często sie wiercił i coś marudził przez sen:sorry2:

Pogoda piekna znó się zapowiada:-D:-)
My na 9.30 idziemy na inchalacje i na kontrolę do lekarza.Trzymajcie kciuki,zeby nie trzeba było antybiotyku:sorry2:

heh... pisać Wam się nie chce :-(

właśnie dorwałam nr tel do aniulki i wysłałam zwiadowczego SMSa ;-) może sobie o nas przypomni :-):tak:;-)

ja w domu z Jaśkiem :-( od tego przedmuchiwania uszu przez nos (R mi to tak tłumaczy że w ogóle nie czaję bazy:no:) Jasiek ma katar (o dziwo dostał leki na katar zanim się ten katar zaczął więc moze to efekt uboczny??? ale z drugiej strony jak chłopcy byli w piątek na tym przedmuchiwaniu to odesłali ich z kwitkiem bo jest katar...:no::szok::angry: więc o co biega???

po południu chyba jednak wyjdziemy...zobaczymy o której R wróci... a tak w ogóle to jak się zrobiło tak ciepło to chyba będę wychodzić na spacerek w godzinach największej upierdliwości mojej córki czyli po 17:00 :-) i słońca już nie będzie takiego ostrego i nie będę jej musiała nosić :-);-):tak:

aaaa... mam kłopot czym ja tego mojego atopika mogę na słońce pomalować??? bo czymś muszę ale ona ma tak delikatną skórę - szczególnie na buzi że mam stracha :-(
a dermatolog powiedziała że mogę każdym kremem z filtrem...hmmmmmmmmmmm szukałam na doz i ceny tych delikatnych balsamów dla atopików są powalające - np. ponad 70zł za 50ml kremu z Musteli bodajże...:szok::szok::szok:

no i mam kolejny zgryz - lepszy spray czy krem???

ja to zawsze sobie jakiś problem znajdę..jak nie gluten czy splot chusty to mazidło z filtrem na słońce :-):tak:;-)

OK...teraz sobie idę ale jak wrócę to chcę tu coś nowego przeczytać więc się trochę postarajcie :-)

hejka hejka
Ja też się melduje, że żyje i mam się całkiem dobrze, zaraz nadrobie to co mnie ominęło przez ostatnie parę dni. Byłam parę dni u mamy, pogoda była piekna i nie chciało mi się siadać do komputera:zawstydzona/y:
Dominik wczoraj poszedł do przedszkola, a mamusia może w końcu ochłonąć:tak: Ten mój pieron mały tak mi dał popalić jak był w domu, że zaczęłam współczuć nauczycielkom w jego pzredszkolu:szok:
A Patryk RACZKUJE!!!!!!:szok: Wszędzie wejdzie, raz mama gapa obróciła sie i spadł z łóżka, całe szczęście na miękki dywan:szok:
Zrezygnowałąm z diety bez białka mleka krowiego, bo i tak to nic nie dało, tzn byłam u laryngologa i Pani doktor powiedziała mi, że mamy wszyscy dać spokój temu dziecku i przestać wmawiać mu choroby:sorry2: Że moje dziecko ma miękko, niedojrzałą chrząstkę w nosie i jak jest suche powietrze to mu się gorzej oddycha, że tym psikaniem do nosa mu tylko pogarszam sprawe itp:-( sama nie wiem, w czwartek ide do jeszcze jednego laryngologa i zobacze. Póki co olałam zalecenia dr K. i posłuchałam laryngologa :sorry2: Bo dr K twierdzi, że jest źle i trzeba podjąć drastyczne środki, bo Patryk ma jakąś przewlekłą infekcję, a Pani L. , żę nic nosek jest czysty:szok: I BĄDŹ TU MĄDRY;-)

Amelkowa :-) do siostry Joli idę jutro z rańca i w czwartek na 13:30 :-) a potem dopier 6.05. :-)

no i muszę lecieć bo się Pulcherina wściaka :-/

dzien dobry??? dobry wieczór???

no cóż...zdziczałam w domu bo o 2 w nocy nie wiem jak się powinnam przywitać:eek::baffled:

no to...cześć laski :-)

padam na nos :-:)wściekła/y: Monia w nocy robi sobie pobudki nawet co godzinę :no::szok: teraz właśnie ją odłożyłam do łóżeczka i zastanawiam się czy pakować się do wyrka czy moze grzecznie poczekać aż się znów obudzi...???:baffled::baffled::baffled:

Agnieszka :-) Dominik w przedszkolu a Jasiek znów chory :-( spacerowo jestem więc średnio wydolna :-(
Monia raczkuje jak ma zwarcie w instalacji - inaczej klęka i się zaczyna zastanawiać co robić...a jak zacznie myśleć to zaraz się wścieka :-):-D
jak tylko zobaczy porzucone buty matki zaraz do nich...raczkuje :-) no i dekoery taty... dziś już jeden prawie zrzuciła (tata ją tak pilnował...:angry:)
poza tym siada sobie kiedy chce, ucieka sobie kiedy chce i podejmuje próby wstawania przy meblach...

zębów nadal brak... i nie wiem czy się martwić czy cieszyć bo skoro Ania daje Amelkowej szkołę po jednym ząbku to co będzie robiła moja terrorystka jak jej ten pierwszy wyjdzie??? ja na niego czekala z nadzieje ze ten pierwszy to najgorszy i jak już wylezie to sie wszystko jakoś unormuje...

OK... będę złośliwa i pójdę spać... tylko po to zeby R kołdrę zabrać:-p:-p:-p

teraz wiem co napisac...

DOBRANOC ;-)

reklama
Dobre (?) rano ;-)

w sumie po ostatnim poscie miałam 2,5 pobudki :baffled::eek: najpierw o 3:00 ale oczu nie otwarła więc udało mi się ja spacyfikować bez wstawania z łóżka no ale o 4:00 i 6:00 już ryczała na maxa :no::-(

teraz siedzi sobie na kocyku, śmieje się i woła "mama" :-)

zaraz sprawdzam pogodę, pomyślę w co Monie ubrać (nigdy nie wiem czy mi nie zmarznie...) i idziemy do Pani Basi ;-)

3majcie się ciepło ;-)

Do góry