reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

:-D:-D:-D dobre :-p

3D robiłm u doktora Kowalczyka (ma dobra opinie), jak ja byłam w ciazy to tylko on je miał w Opolu :tak: ... z nagraniem koszmarnie drogo bo 200zł, ale jaka pamiatka :tak:

Na kiedy masz termin porodu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Rubi moje gratulacje!!!

Słyszałam, że Mączka od niedawna u siebie też już ma 3D. Ale nie widziałam na własne oczy, więc nie wiem... Jeżeli jesteś(cie) zainteresowana(-ne) dajcie znać. Dowiem się, ile to kosztuje :-)
A Kowalczyk jest rzeczywiście mistrzem w USG :tak:

wy tak o tym zw. kyn., że mi się moje tłumaczenia na wystawach przypomniały. Chętnie bym znów poszła, ale oni chyba tylko studentów biorą....

asqua! skoro bylas tlumaczem na wystawach to moglysmy sie spotkac - albo w zwiazku albo na ringu, albo w sekretariacie ringowym ;-) swiat jest maly a opole to juz mikroskopijne ;-)

nad 3d sie zastanawiam i nie wiem... Kowalczyk mial mi robic 3d jk bylam w ciazy z Jaskiem ale ostatniego dnia testowania tej maszyny akurat wypadla mu pilna operacja i sie nie zalapalam - robil mi tylko zwykle usg ;-)
z jednej strony 200 zeta to nie majatek a z drugiej mozna za to wiele rzeczy dla babla kupic..a z trzeciej strony to jak prawie wszystko dla babla mam... chyba pojde do wrozki po porade ;-)

Dlatego ja byłam bo to fajna pamiątka z brzucha i chciałam na tym 3D przyziernosc karkową sprawdzic i było dokładnie tyle samo jak u dr Maczki :tak:, człowiek jak się upewni to spokojniejszy jest :tak:

Własnie wszysy mówia, ze jak ma sie drugie dziecko gto juz nie ma na co wydawac, wszystko jest ... chyba, ze Rubi dziewczynka w brzuszku mieszka i po sukieneczki bedziesz misiała pójsc :-)

Do jakiego gina chodzisz?

@Rubi
To pewnie rzeczywiście się spotkałyśmy. Byłam tam chyba ze 3 albo 4 lata pod rząd, ostatni raz już w ciąży. W zeszłym roku nie, bo jeszcze mi Fifka na cuniu wisiał ;-)

@Marcik
To już sama nie wiem z tym USG, bo ja słyszałam dawniej (jakieś 4, 5 miesięcy temu...) Ostatno wysłałam męża po wyniki i recepty więc nie miałam okazji się przekonać na własne oczy :-)

A tak na marginesie: jesteś zadowolona z tego lekarza?

witajcie
Przede wszystkim Rubi gratulacje.
u nas ciag dalszy choroby. nie pamietam bym kiedykolwiek miała taki straszny katar i to przez dwa tygodnie. na szczęscie dzieciaczki jakos nie zaraziły sie od nas.
W poniedziałek mój wielki dzień - pierwszy dzien w nowej pracy.
No i nadal szukam opiekunki. Pani która najpierw wyraziła chęć opieki nad naszymi chłopcami, nawet była juz u nas i było wszystko ustalone nagle bez przyczyny przestała się odzywac, nie odbiera telefonów nie odpowiada na maile i smsy. Dziwne ale ja nie mam czasu by sie do niej pofatygować osobiście bo jeśli znalazła lepsza oferte to wypada sie wytłumaczyć prawda? Oj zła jestem.
A najbardziej na portal niania.pl bo ja i moja znajoma juz dwa razy przejęchałysmy sie na słowności tamtejszych pań opiekunek.:baffled::baffled::baffled:
stres duzy zwiazany z zostawieniem Bartka i Kuby pod opieka kogos innego tym bardziej ze kubus został z opiekunką juz od 4 m-ca a Bartek ma już 8,5 miesiąca i zrobił sie mamusiny smyk;-)
A może wy znacie kogoś do opieki?:confused:
Co do usg 3d polecam gorąco. Też byłam u Kowalczyka. I najpierw byłam sceptyczna ( to mąż mnie namówił) a potem codziennie ogladałam nagranie.:tak:
Mam też pytanie o doktora Mączke. Gdzie on przyjmuje? macie jakiś telefon żeby się umówić na wizytę? W okresie ciąży chodziłam prywatnie. Po ciąży zapisałam się do przychodni na mickiewicza ale szczerze to porażka całkowita. a ja juz jestem po trzydziestce dwóch ciążach więc chciałabym mieć gwarancję ze jestem dobrze badana i kontrolowana.
Miłego weekendu, może jeszcze się odezwę ale myślę że teraz będzie to coraz rzadziej.
Ponieważ widzę że temat kynologiczny ładnie tu nam dziewczyny podtrzymuja to dodam ze mój tato hodował owczarki niemieckie kiedy byłam w podstawówce. Cudowne psiaki. A uwielbiam teriery z grup mysliwskich i wyżły bo miałam i znałam kilka oryginalnych psiaków. Ostatnio zakochałam się w nowofunlandach bo maja nasi sąsiedzi(Umbro z Lednickiego Zakola. Kubuś aż piszczy z radosci kiedy widzi na podwórku te duże misie.;-);-);-). Osobiście podziwiam husky za urodę i labradory za charakter.

@Rubi

Rachwalski to ten lekarz co wygląda trochę jak potwor Frankensteina :-p Tak mi się kojarzy... Taki fajny jest, dowcipny :-)

A przede wszystkim pracuje przecież na Reymonta, więc w razie W jest na miejscu

aaaa. to się rozminęłyśmy :-(

@Kerry

Życzę miłego powrotu do pracy :-) Tylko z tą opiekunką problem. Niestety nie potrafię pomóc. Bogu dziękuję, że mój maly ma babcie...

Mączka przyjmuje na Damrota. Dwa razy w tygodniu (środa i czwartek) Tel.:502-051-207
Nie zrażaj się, jak odrzuci, bo właśnie tak robi, kiedy jest zajęty :tak: A jak powie, żeby zadzwonić np. po 22.oo to mówi poważnie ;-)

A co do Mickiewicza... Ja tam chodziłam przed ciążą i początek ciąży też. Do Pakuły. Niby o.k., ale ciągle miałam wrażenie, że on o wszystkim mysli tylko nie o tym, co akurat robi.

Poza tym byl tam wtedy jeszcze Fim (taki wesoły, powiedział mojej siostrze, że ma mnóstwo torbieli na jajnikach, więc ona z tym przerażona do Mączki, a ten: tu nic nie ma! - sama nie wiem co o tym myśleć) i jeszcze jeden tam był, chyba Pośpiech, ale nie miałam okazji go poznać.

Denerwowało mnie tam strasznie, że dostawałaś termin na godzinę, a i tak trzeba było czekać... I te poślizgi dochodziły nawet do godziny.

Suma sumarum, poszłam w końcu do Mączki, bo koleżanki polecały i okazało się, że Pakuło wcale tej ciąży tak idealnie nie prowadził... zignorowal jakieś drobne nieprawidłowości w wynikach, no i karty ciąży nie założył (Bóg jaden wie czemu....)

Pozdrawiam gorąco!!!

reklama
asqua ja jestem zadowolona z dr Maczki :tak:, chodziłam do niego przed i po poronieniu (w szpitalu mna sie zajmował tez) i cała ciaze z Kubusiem. Teraz musze sie wybrac na cytologie bo kazał zrobic, a ja jak sojka za morze sie wybieram :-p

Rubi nie znam Twojego gina :no:

kerry1 zdrowia życze:tak:. Niestety nie znam opiekunek do dzieci, kolezanka kiedys pracowała w Anglii jako opiekunka, a teraz opiekuje sie swoim malenstwem i po wakacjach wraca do pracy. Zycze owocnych poszukiwan :tak:

Do góry