reklama
Natalia9898
Fanka BB :)
Ale wiesz że narządy nie są jeszcze dobrze rozwinięte i na tym etapie to jest gdybanie ? Pewność będziesz miała jak urodzisz
Czekolada1717
Początkująca w BB
Mi lekarz w 13 tygodniu na badaniach prenatalnych nie chciał nawet mówić jaka jest płeć dziecka gdy zapytałam, i w sumie słusznie bo do 21 tygodnia było raz chłopaka raz dziewczynka poczekaj spokojnie do badań połówkowych wtedy płeć jest już widoczna, w 12 tygodniu to takie trochę zgadywanie.
Natalia_norge
Zdjęcie córki w 12 tc miałam niemal identyczne myśle, że to zdecydowanie za szybko na ocenę
Aga87lan
To zdecydowanie za szybko , poczekaj do połówkowych badań , będzie już w miarę wiadomo z moją córką był problem nawet na połówkowych , tak się wywija i układa że musieliśmy robić usg dopochwowe aby potwierdzić płeć , niestety są przypadki gdzie dziewczynki na późniejszych badaniach „ zmieniają się „ w chłopca i na odwrót ja jestem co do płci już pewna ponieważ 3 lekarzy później potwierdziło dziewczynkę , akurat wylądowałam w szpitalu na usg i tutaj też każdy mówił że Panna . Cierpliwości .. ja wiem że to nie łatwe w ciąży ale opłaca się czasami
blanny
Ale płci dziecka w ogóle nie ocenia się na podstawie takiego ujęcia. Płeć ocenia się zupełnie inaczej...Witam! Spodziewam się pierwszego dziecka na badaniach prenatalnych w 12 tyg ciąży pani ginekolog stwierdziła, że będzie chłopiec.. czy któraś z Was ma podobne zdjęcie usg i okazało się, że jednak będzie dziewczynka?
Na podstawie wyrostka i jego kąta...
Także po zdjęciu, które wstawiłaś, w ogóle nie można ocenić płci dziecka.
blanny
Link do: Chłopiec czy dziewczynka? | dr n. med. Marian Malinowski tu pierwszy z brzegu artykul po polsku
reklama
Czy myslicie ze to juz ostatecznie dziewczynka? bardzo marzylam o chlopcu I tak tez sie czulam, to jak wygladam to co jem to wszystko wskazywalo ze chlopiec a tu wiadomosc ze dziewczynka, tez sie bardzo ciesze ale chcialabym wiedziec opinie innych.