reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witam! Spodziewam się pierwszego dziecka 🙂 na badaniach prenatalnych w 12 tyg ciąży pani ginekolog stwierdziła, że będzie chłopiec.. czy któraś z Was ma podobne zdjęcie usg i okazało się, że jednak będzie dziewczynka?

Załączniki

• 2847FF9A-404F-46AF-A6E4-7FDDD8FDC119.jpeg
    2847FF9A-404F-46AF-A6E4-7FDDD8FDC119.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 570
reklama
Mi lekarz w 13 tygodniu na badaniach prenatalnych nie chciał nawet mówić jaka jest płeć dziecka gdy zapytałam, i w sumie słusznie bo do 21 tygodnia było raz chłopaka raz dziewczynka:) poczekaj spokojnie do badań połówkowych wtedy płeć jest już widoczna, w 12 tygodniu to takie trochę zgadywanie.

To zdecydowanie za szybko , poczekaj do połówkowych badań , będzie już w miarę wiadomo :) z moją córką był problem nawet na połówkowych , tak się wywija i układa że musieliśmy robić usg dopochwowe aby potwierdzić płeć , niestety są przypadki gdzie dziewczynki na późniejszych badaniach „ zmieniają się „ w chłopca i na odwrót :) ja jestem co do płci już pewna ponieważ 3 lekarzy później potwierdziło dziewczynkę , akurat wylądowałam w szpitalu na usg i tutaj też każdy mówił że Panna . Cierpliwości .. ja wiem że to nie łatwe w ciąży ale opłaca się czasami :)

Witam! Spodziewam się pierwszego dziecka 🙂 na badaniach prenatalnych w 12 tyg ciąży pani ginekolog stwierdziła, że będzie chłopiec.. czy któraś z Was ma podobne zdjęcie usg i okazało się, że jednak będzie dziewczynka?
Ale płci dziecka w ogóle nie ocenia się na podstawie takiego ujęcia. Płeć ocenia się zupełnie inaczej...
Na podstawie wyrostka i jego kąta...
IMG_20210902_085250.jpg

Także po zdjęciu, które wstawiłaś, w ogóle nie można ocenić płci dziecka.

Dopiero później można oceniać płeć oglądając bezpośrednio krocze. Gdzieś powyżej 20 TC.

reklama
20211015_165205.jpg
20211015_164808.jpg

Czy myslicie ze to juz ostatecznie dziewczynka? bardzo marzylam o chlopcu I tak tez sie czulam, to jak wygladam to co jem to wszystko wskazywalo ze chlopiec a tu wiadomosc ze dziewczynka, tez sie bardzo ciesze ale chcialabym wiedziec opinie innych.

Do góry