nie załadowało sie zdjecieCześć !
Lekarz wstrzymał się z określeniem płci ale zdjęcie wydaje mi się dość jednoznaczne co Wy na to ?
reklama
nie załadowało sie zdjecie
Załączniki
Tak zgadza się , ale 2 zdjęcie jest z 14 tyg na którym jest potty shot i tutaj lekarz miał pewne przypuszczenia ale wstrzymał się z wygłoszeniem ich . Jestem po prostu ciekawa (w formie zabawy) czy ktoś coś widzi ...na zdjęciu widzę ze jesteś w 11 tyg i 4 dniu to na tym etapie lekarz ocenia płeć po wyrostku płciowym bo narządów jeszcze na usg nie widać chyba ze przez 2 lata się coś zmieniło od mojej ostatniej ciąży
myślałam ze oba zdjęcia z tego samego tyg u mnie trafnie lekarz ocenił dwa razy na podstawie wyrostka i później już się tylko potwierdzałoTak zgadza się , ale 2 zdjęcie jest z 14 tyg na którym jest potty shot i tutaj lekarz miał pewne przypuszczenia ale wstrzymał się z wygłoszeniem ich . Jestem po prostu ciekawa (w formie zabawy) czy ktoś coś widzi ...
Fajnie mialyscie dziewczyny, u mnie do 20 tygodnia zaden lekarz nie chciał podac płci (a było 3 roznych), tylko w 10 tygodniu jeden dr pokusil sie o stwierdzenie, ze raczej chlopiec. A w 11 tygodniu odebrałam nifty i już bylo jasne. No i ten „raczej chłopiec” ostatecznie na połówkowych okazał sie dziewczynka
Tak czy siak w 12 tygodniu siostrze tez powiedziano, ze bedzie dziewczynka a jest chłopczyk, takze jak macie lekarzy ktorzy potrafia tak szybko trafnie ocenić to super, nie każdy potrafi niestety
Tak czy siak w 12 tygodniu siostrze tez powiedziano, ze bedzie dziewczynka a jest chłopczyk, takze jak macie lekarzy ktorzy potrafia tak szybko trafnie ocenić to super, nie każdy potrafi niestety
Zaskoczona30
Fanka BB :)
Myślę, że żaden lekarz, który uważał na zajęciach podczas swojej edukacji nie będzie chciał wróżyć z fusów, ponieważ ogólnodostępne informacje - nie trzeba być studentem medycyny, mówią o tym że do ok. końca 16tc każdy płód wygląda praktycznie tak samo ze względu na wykształcony tzw. guzek plodowy z którego w 17 tc rozwiną się narzady plciowe. Sa oczywiście teorie, ze kierunek w którym ten guzek jest skierowany może wskazywać na plec żeńską lub męska. Jednak mój lekarz twierdzi, ze nawet specjalista z dużym doświadczeniem ma ok 60% szans, ze trafi w plec. Na późniejszym etapie można już też uwidocznić narzady wewnętrzne jak np. macica. W I trymestrze i na początku II plec w 100% można potwierdzić tylko po przez badania z krwi, tzw. wolnego DNA plodu. Myślę, ze w dzisiejszych czasach pomyłki dotyczące płci sa bardzo rzadkie(mam tu na myśli późniejszy etap ciąży) , co innego ułożenie dziecka gdzie tej płci nie mozna uwidocznić... Ja sama w poprzedniej ciąży padłam 'ofiarą' wróżenia z guzka płodowego. Lekarz mi powiedział w 14 czy 15tc,ze bedzie chłopiec. Zmieniłam lekarza po 20tc z pewnej przyczyny i tam uslyszalam, ze będę miala córkę. Dopiero ten drugi lekarz wyjaśnił mi kiedy w ogóle warto o płci rozmawiać.
Jasne rozumiem , o też to szanuje u mojego lekarza że ani na prenatalnych ani później nie "obstawiał" ale tu na forum wrzuciłam zdjęcia w formie zabawy bo tutaj chodzi o obstawianieMyślę, że żaden lekarz, który uważał na zajęciach podczas swojej edukacji nie będzie chciał wróżyć z fusów, ponieważ ogólnodostępne informacje - nie trzeba być studentem medycyny, mówią o tym że do ok. końca 16tc każdy płód wygląda praktycznie tak samo ze względu na wykształcony tzw. guzek plodowy z którego w 17 tc rozwiną się narzady plciowe. Sa oczywiście teorie, ze kierunek w którym ten guzek jest skierowany może wskazywać na plec żeńską lub męska. Jednak mój lekarz twierdzi, ze nawet specjalista z dużym doświadczeniem ma ok 60% szans, ze trafi w plec. Na późniejszym etapie można już też uwidocznić narzady wewnętrzne jak np. macica. W I trymestrze i na początku II plec w 100% można potwierdzić tylko po przez badania z krwi, tzw. wolnego DNA plodu. Myślę, ze w dzisiejszych czasach pomyłki dotyczące płci sa bardzo rzadkie(mam tu na myśli późniejszy etap ciąży) , co innego ułożenie dziecka gdzie tej płci nie mozna uwidocznić... Ja sama w poprzedniej ciąży padłam 'ofiarą' wróżenia z guzka płodowego. Lekarz mi powiedział w 14 czy 15tc,ze bedzie chłopiec. Zmieniłam lekarza po 20tc z pewnej przyczyny i tam uslyszalam, ze będę miala córkę. Dopiero ten drugi lekarz wyjaśnił mi kiedy w ogóle warto o płci rozmawiać.
reklama
reklama