reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć waszego malenstwa:)

reklama
U mnie w 13 tygodniu lekarz stwierdzil ze to chlopak. Nie mamy 100% pewnosci gdyz bylo to dosc wczesnie, ale lekarz powiedzial ze na 90% :tak:

21 wrzesnia mam kolejne USG i bede musiala sie bacznie przygladac (mieszkam w Anglii i niestety ze wzgledu na szpitalne przepisy nie powiedza mi jakiej plci jest dziecko). :baffled:

No ja czekam do piątku, bede tak długo siedziec w gabinecie az mi lekarz powie co tam moje maleństwo ukrywa miedzy nogami;) to bedzie juz 18 tydz wiec juz powinno byc widac...bede zła jak osa jak nic sie nie dowiem:)

Milcia a czemu mają służyć przepisy o nie powiedzeniu przyszłym rodzicom jaka jest płeć?? dziwne trochę.

ja jednak w środę mam wizytę. będzie to już 20-ty tydzień, więc dowiedzieć się już muszę ;-)

ehhh u mnie w sumie nic nie wiadomo. jak byliśmy na usg w 15 tyg to lekarz powiedział,że dzidziuś ma coś dużego między nogami, ale wg niego będzie to dziewczynka, a to co wystaje to prawdopodobnie przerośnięta łechtaczka.... na następnym usg dzidziuś wszystko schował i niczym się nie pochwalił....

U mnie było tak z synkiem miałam ciążę mlodszą i urodziłam go niby po terminie aż 9 dni, z córeczką ciążę miałam starszą i urodziłam 5 dni przed terminem teraz mam ciążę młodszą o 2 tyg także liczę na synka i jakoś tak wolałabym synka usg połówkowe będę mieć pod koniec września to prawdopodobnie się dowiem.Aha z synkiem o płci niewiedziałam az się urodził a córeczka pokazała się na usg połówkowym.

Hejka!!!!!
Kurcze ja też niestety nie znam jeszcze płci naszego maleństwa a tak bym chciała wiedzieć :) Na pierwszym usg chyba lekarz nic nie zauważył bo nic mi nie powiedział jak zapytałam się o płeć.Ale teraz 22 mam usg(to chyba już będzie połówkowe) 20tydz to mam nadzieję że już się coś tam pokaże pomiędzy nóżkami:):):) No nic zobaczymy.
Wszyscy mi mówią że będzie chłopak bo nic slodkiego nie mogę jeść a zawsze uwielbialam slodycze i musialam się dobrze pilnować żeby nie przesadzać a teraz nic zero hehe.Mój m bardzo by chciał mieć drugiego Kubicę...ech tak to jest jak się ma męża byłego rajdowca samochodowego.No ale najważniejsze żeby było cale i zdrowe.

Milcia ja tez miszkam w Anglii dokladnie w Londynie i mowia plec
trzeci raz bede tu w UK rodzic i za kazdym razem na polowkowym w 20tc powiedzieli mi plec
jedynie na pierwszym usg 12 lub 13tc nie mowia

Agacinka1221 w Anglii jest tak ze w jednym szpitalu mowia a w innym nie.. Kolezanka z pracy nalezala do szpitala w miasteczku niedaleko mojego i tam jej powiedzieli. A tu gdzie ja mieszkam nie mowia.. Powod? Bo w Anglii jest zbyt duzo ludzi roznych narodowosci, w tym tych gdzie chce sie tylko chlopcow...bo jak jest dziewczynka to usuna ciaze.. Ja osobiscie uwazam ze przepis jest to durny i ma na celu wyciaganie od ludzi pieniedzy i napelnianie kieszeni prywaciarzom. Bo prywatnie mozesz isc, i za 90-100 funtow powiedza czy to chlopiec czy dziewczynka... Tak wiec jezeli ktos ma az tak poprzestawiane w glowie i jest zdesperowany zeby usunac ciaze ze wzgledu na nieodpowiednia plec dziecka, to pojdzie sobie prywatnie i i tak to zrobi! Ja czekam na moje USG 21 wrzesnia.. jezeli mi sie uda samej cos podejrzec to nie bede szla na prywatne USG, a jesli nic nie podejrze to pojde prywatnie albo tu, albo polece na weekend do Polski. Chce byc pewna czy to chlopiec czy nie bo mam juz zaplanowany wystroj pokoju, ktory w razie gdyby byla dziewczynka musialabym zmodyfikowac.

Beatka78 wlasnie w tym problem ze w jednym szpitalu powiedza a w innym nie.. ja mam tego pecha nalezec do szpitala w ktorym nie mowia.. Juz na ostatnim USG pytalam czy cos widac i Pani powiedziala ze nawet jesli by widziala to nie moglaby mi powiedziec ze wzgledu na ich zasady...

reklama
Milcia na fakt. sa narodowosc, w ktorych jedynie syn jest mile widziany i jak chca, to sie dowiedza jaka jest plec, wiec w szpitalu nie powinni zabraniac informowania o tym. ehhh... co kraj to obyczaj. szkoda tylko, ze zazwyczaj cierpia na tym nasze portfele.

Do góry