reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Płeć i imiona:)

reklama
Bachucha - u mnie to samo, mężula wymyśla jakieś udziwnione imiona np. Pakosław:szok::szok: Sieciech:szok::szok: Arseniusz:szok::szok:żeby mnie też wkurzyć chyba. Obrażona stwierdziłam że Dżordż będzie

Hhee Pakosław świetne:)chyba Twój mąż rzeczywiście chce Cię wkurzyć i robi sobie żarty- niemożliwe, zeby mu sie naprawdę podobały takie imiona:)jeszcze macie trochę czasu.Gdy moja ciocia byłą w ciąży z bliźniakami(dwóch chłopców)to podobno cała rodzina zastanawiała się nad imionami i ktoś rzucił Piotruś-a moja mama stwierdziła, ze przecież Piotrków jest mnóstwo i jak się krzyknie na podwórku Piotruś to co drugi się odwróci,a później przywieźli bliźniaków ze szpitala moja mama popatrzyła na nich i stwierdziła, "ale ten to Piotruś".i został Piotruś a teraz ma 30 lat:)podobno tak czasami jest, ze dopiero jak się dziecko urodzi to widać jak ma na imię:)Ale myślę, ze na Pakosława itd. żadne dziecko nie wygląda:)

madziarkas- ekstra to imię a na drugie koniecznie Żyraf;-)

kiedy zastanawialiśmy się nad imieniem najbardziej mnie wkurzało jak podawałam jakieś imię a ludzie mi na to "o to tak jak....(i tu podawali imiona jakiś dzieci z seriali)" koszmar po prostu:wściekła/y:

a ja zrobilam liste imion ktore mi sie podobaja. Podalam mezowi i corce i wybierali i o dziwo obojgu podobalo sie to ktore mialam na 1 miejscu

a mój mąż skapitulował :p
co prawda ma do mnie pretensje, że i dla chłopczyka wybrałam imię i teraz, jak się okazało, że jednak dziewczynka, to też chcę postawić na swoim, ale raczej mi ulegnie ;)

Madziarkas - imiona przednie, my się też takimi przerzucamy, ostatnio proponowałam bodajże Polikarp ;-)
Myśmy wczoraj robili listy imion: imiona wybrane przez męża wydają mi się pospolite lub nie brzmią, a on moje nazywa staroświeckimi, więc jesteśmy siebie warci ale na pewno coś tam wspólnie wykombinujemy ;-)
Od początku ciąży chodził mi po głowie Grześ i Grześ, ale mężowi źle kojarzy się z kuzynem, który zostawił matkę w długach i od lat się do niej nie odzywa więc cóż - imię odpada.

reklama
Do góry