reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

reklama
Bachucha - u mnie to samo, mężula wymyśla jakieś udziwnione imiona np. Pakosław:szok::szok: Sieciech:szok::szok: Arseniusz:szok::szok:żeby mnie też wkurzyć chyba. Obrażona stwierdziłam że Dżordż będzie

Hhee Pakosław świetne:)chyba Twój mąż rzeczywiście chce Cię wkurzyć i robi sobie żarty- niemożliwe, zeby mu sie naprawdę podobały takie imiona:)jeszcze macie trochę czasu.Gdy moja ciocia byłą w ciąży z bliźniakami(dwóch chłopców)to podobno cała rodzina zastanawiała się nad imionami i ktoś rzucił Piotruś-a moja mama stwierdziła, ze przecież Piotrków jest mnóstwo i jak się krzyknie na podwórku Piotruś to co drugi się odwróci,a później przywieźli bliźniaków ze szpitala moja mama popatrzyła na nich i stwierdziła, "ale ten to Piotruś".i został Piotruś a teraz ma 30 lat:)podobno tak czasami jest, ze dopiero jak się dziecko urodzi to widać jak ma na imię:)Ale myślę, ze na Pakosława itd. żadne dziecko nie wygląda:)

madziarkas- ekstra to imię a na drugie koniecznie Żyraf;-)

kiedy zastanawialiśmy się nad imieniem najbardziej mnie wkurzało jak podawałam jakieś imię a ludzie mi na to "o to tak jak....(i tu podawali imiona jakiś dzieci z seriali)" koszmar po prostu:wściekła/y:

a ja zrobilam liste imion ktore mi sie podobaja. Podalam mezowi i corce i wybierali i o dziwo obojgu podobalo sie to ktore mialam na 1 miejscu

a mój mąż skapitulował :p
co prawda ma do mnie pretensje, że i dla chłopczyka wybrałam imię i teraz, jak się okazało, że jednak dziewczynka, to też chcę postawić na swoim, ale raczej mi ulegnie ;)

Madziarkas - imiona przednie, my się też takimi przerzucamy, ostatnio proponowałam bodajże Polikarp ;-)
Myśmy wczoraj robili listy imion: imiona wybrane przez męża wydają mi się pospolite lub nie brzmią, a on moje nazywa staroświeckimi, więc jesteśmy siebie warci ale na pewno coś tam wspólnie wykombinujemy ;-)
Od początku ciąży chodził mi po głowie Grześ i Grześ, ale mężowi źle kojarzy się z kuzynem, który zostawił matkę w długach i od lat się do niej nie odzywa więc cóż - imię odpada.

reklama
Do góry