reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mój B. wczoraj mnie zaskoczył , robiłam coś w kuchni a on do mnie krzyczy z dużego pokoju ,czy mi sie podoba imie Zuzia :p i tak kolejne imię wpadło nam do głowy :p
Wiktoria,Zuzia ;p
chłopiec niezmiennie Mikołaj ;)

u nas jak będzie chłopiec to nazwiemy chyba Kazimierz lub Krzyś :) a jeśli chodzi o dziewczynkę (choć przeczuwam drugiego siusiaka:p) to Lena :)

no a może Lena... u nas nie ma takiej żadnej .... mój ex ma na imię Fabian więc odpada, chociaż ładne imię.
oj nie wiem nie wiem, .

Jak będzie córeczka, to damy jej na imię Kornelia po mojej cudownej babci, a jak będzie chłopczyk <prosze prosze prosze :tak:> to damy na imię Franciszek Ksawery.
A mój mąż jest tak zachwycony tym "Ksawerym", że przedrzeźnia mnie, że na trzecie mam mu dać Czcibór :-D

A mi ostatnio po głowie chodzi Milena- Milenka. Podoba mi się również Anastazja - Nastka, ale już nazwisko mamy przydługawe więc nie za bardzo. Matylda też lubię, ale zaś zdrobnień nie ma jakiś fajnych. A dla chłopca Maksymilian-Maksiu, lubię też Mikołaj, ale mój M już mniej.
1sza córka ma na imię Alicja i to imię ma dużo zdrobnień, wołamy do niej Alisia, Alusia, Alutka czasem Alina.

Ja obstawiam u siebie chłopca- chociaż to jeszcze z miesiąc zanim się dowiem. Już się nie mogę doczekać ;)
Dla chłopca chyba Wiktor, a dla dziewczynki Elżbieta :) bardzo mi się podobają te imiona chociaż jeszcze Antoś i Amelka jest piękne ;)

Jako nowa witam wszystkie lipcowe mamusie:)
Co do imienia u nas będzie Zosia albo Antoś / Dawid ( tutaj trwają negocjacje):)

reklama
no u nas stanęło na Antosiu i chyba to się nie zmieni, chociaż ja chciałam Aleksandra nooo ale małż i Zuzia mnie przegłosowali więc niech będzie Antoni Jan.

Natomiast jeśli będzie dziewczynka to mamy problem... Małż się śmieje, że on to nie bierze jak narazie żeńskiego imienia pod uwagę. Mi się podoba Hania, ale zobaczymy. Jeśli będzie na usg dziewczynka to wtedy zaczniemy intensywnie myśleć :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry