reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
a Igor miał może tylko kilka wieczorów wyjętych z mojego życiorysu:-D:-D

Kurcze, niby to tylko imie, a trzeba wybrac takie, zeby dziecko nam pozniej nie powiedzialo, ze ma okropne imie.. :angry: Jak np moj kolega, ktory nie moze zniesc, ze nazywa sie Edek Franek :))):-)

Mnie z chinskiego wychodzi chlopak:) Przytulanki byly tez w dobre dni, kazdy mi mowi ze buzka mi sie zmienila, oczywiscie kazdy ten kto mnie nie widzi na co dzien. W ciazy z corka nie mialam porannym mdlosci, nic mnie nie obrzydzalo tak jak jest teraz, nie mialam pryszczy, teraz mam kilka:(( nie mialam zachcianek, teraz mam okropne, jadlabym najlepeij samo mieso krowie:( kazdy mowi ze to bedzie chlopak ale kit wie jak to jest:) wolalabym chlopaka ale jak bedzie dziewczynka to bedzie radosc bo corka chcce siorke, ale oby zdrowe bylo:)

Kurcze z tymi imionami to bardzo trudna sprawa jest bo to różnie bywa. Wiadomo, że im bardziej wymyślne imię i nietypowe tym większa szansa, że dziecko może się poczuć źle, chyba że będzie wyjątkowo pewne siebie i niewrażliwe na opinie innych. Ale czasem bywa tak, że nawet zwykłe imiona nam się nie podobają. Ja powiem Wam szczerze, że mi się moje imię niezbyt podoba. Beata brzmi dla mnie jakoś tak surowo nie wiem jak to określić i wydaje mi się ze do mnie nie pasuje. W sumie wśród moich znajomy nikt tak do mnie nie mówi a raczej Becia np.
Beata to mówi do mnie np. mój M. jak się na mnie wkurzy, może dlatego mi się źle kojarzy :-D.
Ja bardzo chciałabym nietypowe imię mieć bo ze mnie taka indywidualna osobowość i chciałabym się tym wyróżniać.

Betunka - witaj immienniczko..:tak::-):-) do mnie wszystkie dzieciaki w rodzinie wołają "Bejatka", tak im zostało z lat wczesnodziecięcych i teraz mimo 10-12 lat cały czas tak do mnie mówią.
M. mówi Beatka, rzadko kiedy Beata.
Ja tam nie mam nic do swojego imienia, ale rzeczywiście sprawa z nadaniem imienia dziecku jest poważna:tak:

wika8 - witam również imienniczkę :-D:-D. No to racja to niezbyt łatwe imię dla maluchów, moja siostra bardzo długo mówiła do mnie Bełatka.

reklama
Moje imię mi zwisa, Nigdy się nad nim nie zastanawiałam, ani czy pasuje, ani czy nie :-D
Natomiast uświadomiłam eMka, że trudne zadanie przed nami, bo jako że nie chcemy znać płci (właśnie się rano dowiedział, że on też nie chce :-) ) to trzeba wymyślić dla chłopca i dziewczynki. W zeszłej ciąży poznaliśmy płeć i się skupiliśmy już konkretnie. Męskie nam się nie podobają...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry