reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plaski brzuch po ciazy.

po cięciu to nie porobisz ciężarków, zaczyna się od kardio, żeby dojść do formy, a ciężary, to dużo, dużo póxniej, co najmniej pół roku bez dźwigania, to jest poważna operacja.
Polecam icoone na brzuch i mezoteraapię i zastrzyki z kofeiny. Po cc jest inny wzorzec ruchu, mięśnie przecięte nie pracują tak samo i całe ciało się "rozpiepsza". Mega ważne są mięśnie dna miednicy, żeby utrzymać stabilizacje i przywrócić prawidłową postawę. Wszystkie ćwiczenia na równoważni, bosu, noszenie dziecka w chuście na plecach, itp. A dieta lekkostrawna mi bardzo pomogła przez te pierwsze miesiące, żeby dojść do siebie.

reklama
dużo zależy od diety. Dieta to nawet 90% sukcesu reszta to cwiczenia i wiadomo, trzeba dbac o skórę, ujedrniac nawilżać już w ciążyalbo nawet przed nią

Ja staram się przynajmniej raz w tygodniu chodzić na zajęcia fitness dla ciężarnych, poza tym spacery. Na razie tyję podręcznikowo, wraz ze wzrostem brzucha, ale każda z nas może mieć inaczej.

no i fajnie! Kazda aktywność jest dobra, wystarczą spacery zamiast przejazdzki autem. Na mnie joga dobrze działała

Ja miałam super brzuch przed ciazami. Ważyłam 48kg. Po ciążach mam zwis, 15 kg+, rozstępy i żylaki :( a minął rok po drugiej cc
Ja tez po ciąży sporo przytyłam i miałam problem z żylakami nie tylko na brzuchu i ale na nogach. Szvczegolnie te na nogach to byl koszmar. Naszczescie trafiłam do Kliniki Flebologii w Warszawie. Tam po diagnostyce miałam zabieg laseroterapi wewnątyrzżylnej. Zabieg bezinwazyjny nie miałam po nim zadnych sladów i trwał krotko.

reklama
reklama
Do góry