reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plamy i jeszcze raz plamy

a ja mam jeszcze inny, w dodatku darmowy sposob na plamy marchewkowe. Polozyc ubranka na sloncu na kilka godzin(najlepiej, jesli plama swieza, ale na starsze tez dziala) wrzucic do pralki i gotowe. U mnie zadzialalo i tylko w ten sposob sie plam pozbywam:tak:

reklama
A ja używam odplamiacza z amweya SA8 spsikuję plamę przed praniem i do automatu i gotowe. Schodzą nawet te zaschnięte i leżące kilka dni.:-)

Drogie Mamy,
Moi chłopcy należą do "MegaBrudasów", dlatego muszę mieć sprawdzone sposoby na dopieranie bezlitosnych plam. Zabrudzenia pochodzące z piasku, kurzu, np. skarpetki, kolana na spodniach spierałam zawsze szarym mydłem, potem prałam w pralce z proszkiem. Tę metodę zapożyczyłam od bardziej doświadczonych koleżanek mam, których dzieci wcześniej zaczęły bawić się w piaskownicy - sprawdzone, polecam. Plamy po marchewce, zupkach, ip. zamaczałam w Vanish'u, a potem prałam w delikatnym proszku dziecięcym Jelp Soft, też wypróbowanym i polecanym mi przez koleżanki - mamy, bo nie uczulał.

Drogie Mamy,
W zależności od rodzaju plam i zabrudzeń wykorzystuję 2 sposoby na przywracanie ubranek do pierwotnej czystości. Jeżeli są to plamy po marchwi, zupkach, deserach itp., to najpierw zamaczanie w Vanish’u, a potem pranie z proszkiem Jelp Soft w pralce w temp. 60 stop.C. Jeżeli są to zwykłe zabrudzenia na przykład na kolanach na spodniach, czy skarpetkach po zabawie w piaskownicy, to najpierw spieram w szarym mydle, a potem znów z proszkiem Jelp Soft w pralce w temp. 60stop.C. Proszek Jelp Soft dlatego, że nie uczula chłopców i ma w sobie środek zmiękczający, Lovela niestety uczulała.

A macie jakieś rady na trawę? Moja Hania dziś pzewróciła się na trawie i uwaliła sobie nowe bieluśkie spodenki:wściekła/y:. Boje się, że nie puści:wściekła/y:.

Mój synuń też należy do dzieci brudzących się w mgnieniu oka :-).
Plamy z soku marchwiowego, jagodowego i trawy do normala. Piach, błotko i kurz oczywiście też.
Powiem Wam, że nigdy nie musiałam ich wywabiać Vanischem ani innymi specyfikami.
Zawsze schodzą za pierwszym razem.
Używam proszka JELP do bieli i kolorów bądź JELP Soft tak jak pisała "mamajasia".
Staram się tylko prać ciuszki w dzień ubrudzenia, żeby długo nie leżały.
Jeśli zdarza mi się groźnie wyglądająca plama to wsadzam ciuszek do umywalki, posypuję w miejscu zabrudzenia w/w proszkiem i zalewam delikatnie wodą.
Zostawiam na jakieś pół godzinki i piorę w pralce - po plamie ani śladu.

reklama
Do góry