reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie w ciazy

reklama
Więc troche pozniej niż u mnie. Ja tak mam od daty spodziewanej miesiączki.
Z tym, że ja jestem po poronieniu, więc każda krew czy plamienie jakiekolwiek na początku to od razu strach...z tym, że plamienia mogą być z szyjki macicy także, bo jest bardziej ukrwiona. Z tego co wiem dużo kobiet ma plamienia, niektóre nawet krwawienia i wszystko bywało ok. Nie denerwuj się na zapas. Ja mialam sytuację, że w 8 tygodniu raptownie ze mnie zaczęła lecieć żywa krew, a okazało się, że to był krwiak i sam się oczyścił i też już myślałam, że poroniłam. Trzeba być dobrej myśli. A badałaś sobie przyrost HCG?

Z tym, że ja jestem po poronieniu, więc każda krew czy plamienie jakiekolwiek na początku to od razu strach...z tym, że plamienia mogą być z szyjki macicy także, bo jest bardziej ukrwiona. Z tego co wiem dużo kobiet ma plamienia, niektóre nawet krwawienia i wszystko bywało ok. Nie denerwuj się na zapas. Ja mialam sytuację, że w 8 tygodniu raptownie ze mnie zaczęła lecieć żywa krew, a okazało się, że to był krwiak i sam się oczyścił i też już myślałam, że poroniłam. Trzeba być dobrej myśli. A badałaś sobie przyrost HCG?
Mialam robione tylko raz dla potwierdzenia ze to ciaza ale 2 raz dla porównania nie robilam lekarz pow ze nie będziemy robić, dopiero za 2 tyg bo będzie szlo i zobaczyć coś więcej i znadac.

reklama
To moze zamiast rozkminiac czy nie będzie za późno po prostu ruszysz jutro do labu i zbadasz betę u progesteron zamiaat czekac caly tydzień na wizytę u lekarza? Wtedy w przypadku niskiego możesz od razu zadzwonić i coś dostaniesz
Chyba tak zrobię. Starałam się nie myśleć ale im bliżej wizyty tym więcej stresu a powinnam się cieszyć ciąża a nie martwic

Do góry